Štítky: kuře

Jak se kuře klube na svět?
Ptáci
11. 4. 2017

Jak se kuře klube na svět?

Původně bylo jen malým zárodečným terčíkem na žloutku oplodněného vajíčka. Zárodek stále rostl, žloutek mizel. Nakonec skrčené kuře vyplňuje téměř celý prostor vejce – je čas se vylíhnout. Více...

Velikonoční cukroví: kuřátka a ovečky z lineckého těsta

Velikonoční cukroví: kuřátka a ovečky z lineckého těsta

Proč péci a zdobit cukroví pouze vánoční, když Velikonoce jsou stejně dobrou příležitostí? Vždyť mnohé formičky a vykrajovátka zajíců, kohoutů, kuřat, ovcí, raků a jiné jarní havěti jako by k tomu účelu byly stvořeny. Více...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Hodí se k masopustnímu hodování, používají se pro zabijačkové menu. Vydatné pokrmy si žádají tu správnou situaci. Nejvíc chutnají, když člověku vyhládne někde venku na čerstvém vzduchu při veselé oslavě. Více...

3 recepty na kuře: s nivou a křenem, s fernetem, s jablky a brusinkami
Maso a přílohy
24. 10. 2015

3 recepty na kuře: s nivou a křenem, s fernetem, s jablky a brusinkami

Kuřecí maso hýří vstřícností k méně obvyklým úpravám a na talíři se cítí poctěno každou přílohou, která do jeho společnosti vnáší novou chuť a vůni. Následující trojice receptů budiž inspirací pro kulinářskou tvorbu. Více...

Zdrobnělá česká slepice, pohledné a nenáročné selské plemeno

Zdrobnělá česká slepice, pohledné a nenáročné selské plemeno

Zdrobnělé češky u nás bohužel mnoho lidí nechová. Někteří se však rozhodli toto krásné plemeno zachránit pro další generace. Jedním z nich je Vladimír Záhora z Velké Bukoviny na Děčínsku. Více...

Kuře a nádivka ve velikonočních receptech

Kuře a nádivka ve velikonočních receptech

Pečené kuře s bramborem patří k nejčastějším a nejoblíbenějším jídlům české kuchyně a nejinak je to i s pozicí kuřete pro velikonoční menu. Jeho příprava pro slavnostní stůl začíná nákupem kuřete. Více...

Zvířátka ze skořápek; velikonoční tip pro veselé jarní tvoření s dětmi
Dekorace
27. 3. 2015

Zvířátka ze skořápek; velikonoční tip pro veselé jarní tvoření s dětmi

Tato velikonoční legrácka je sice poněkud náročnější na výrobu, ale výsledný efekt určitě stojí za to. Navíc i samotné tvoření zvířátek z kraslic bude dobrodružstvím. Užijte si ho, nejlépe spolu s dětmi! Více...

Holokrčka, slepice nevšedního vzhledu a skvělých vlastností

Holokrčka, slepice nevšedního vzhledu a skvělých vlastností

Jejím typickým znakem je neopeřený, esovitě prohnutý krk, proto se této slepici říká holokrčka. Je chována jako ušlechtilé nosné plemeno s roční snáškou až 180 vajec. Více...

Jarní Receptář speciál 2015: květy, víno, chov, řezbáři, Velikonoce…
Zajímavosti
13. 3. 2015

Jarní Receptář speciál 2015: květy, víno, chov, řezbáři, Velikonoce…

Slunce svádí k úsměvu a stejně tak speciál Receptáře. Příjemné čtení, pěkné nápady, tipy ke stolu, užitečné informace, zajímavosti až senzační a též veselý tón řady článků. V redakci už jaro je. Přesvědčte se sami. Více...

Všude samé zelí, recepty na zelná jídla
Zelenina
10. 1. 2015

Všude samé zelí, recepty na zelná jídla

Čočková polévka se zelím, alsaské zelí, papriky plněné zelím, roláda z čínského zelí, kuře jako husa s medovým zelím, zelný zeleninový salát a další z řady zelných receptů. Zelí rádo příměsi různých barev i chutí. Více...

Antverpský vousáč, slepička pro radost

Antverpský vousáč, slepička pro radost

Toto malé okrasné plemeno drůbeže vyšlechtili v Belgii. Je určené pro zájmový chov, vyniká bohatostí a barvou peří. Malá vajíčka však také snáší. Více...

Lze se uživit prodejem ze dvora? Co vše musíme splnit při prodeji vajec masa, mléka?

Lze se uživit prodejem ze dvora? Co vše musíme splnit při prodeji vajec masa, mléka?

Prodej přebytků z vlastního hospodářství může být přivýdělkem i obživou. Základem jsou ale nejen chovatelské dovednosti, ale i znalosti předpisů a ekonomická rozvaha. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS