Štítky: Polévky a chuťovky

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Známe to všichni: v pracovním zápřahu se volné chvíle hledají těžko a návštěvy se stále odkládají. Letní volnější režim přímo vybízí k výletům a setkáním s přáteli nebo příbuznými. Co když se však návštěva ohlásí na poslední chvíli? Více...

Jedlé květy: které hluchavky využijete v kuchyni?

Jedlé květy: které hluchavky využijete v kuchyni?

Něžnou ozdobou jarního i letního menu se mohou stát květy hluchavek. Nejen že vypadají hezky, ale také oplývají i vynikajícími léčivými vlastnostmi. Poradíme vám, k jakým pokrmům se jejich květy hodí nejvíce. Více...

Šalvěj, zdravé hořké koření: dodá vůni masu, paštice i zelenině
Zelenina
29. 6. 2017

Šalvěj, zdravé hořké koření: dodá vůni masu, paštice i zelenině

Šalvěj je nejen velmi účinnou léčivou rostlinou, která dezinfikuje ústa, krk a dýchací cesty. Můžete ji využít i jako koření. A stačí jen troška, její chuť i vůně je velmi intenzivní. Více...

Ovocná inspirace: 3 lahodné recepty pro parné léto

Ovocná inspirace: 3 lahodné recepty pro parné léto

Češi se drží v čelních příčkách evropských statistik, pokud jde o rakovinu tlustého střeva nebo obezitu. Jak to změnit? Hlavně jídelníčkem. Není pravda, že zdravá jídla chutnají podivně. Schválně zkuste rozmazlit své chuťové buňky těmito ovocnými laskominami. Více...

Den dětí na obzoru: Čím potěšíte malé strávníky?

Den dětí na obzoru: Čím potěšíte malé strávníky?

Na svůj svátek robátka ocení, pokud do přípravy jídel zapojíme více představivosti a barev. Nutně to neznamená, že si tak přiděláme práci. Některé recepty jsou jednoduché a děti okouzlí. Více...

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest se v posledních letech stává králem jarní kuchyně. A není divu - kromě toho, že se jedná o chuťově výtečnou zeleninu, má také mnoho pozitivních vlivů na naše zdraví. Chcete jej vyzkoušet a nevíte si rady s jeho přípravou? Přinášíme několik tipů, s kterými vykouzlíte dokonalé jídlo z chřestu. Více...

Libeček v kuchyni – aneb jak připravit domácí maggi či bylinkový olej

Libeček v kuchyni – aneb jak připravit domácí maggi či bylinkový olej

Nemusíte být zkušení pěstitelé, aby se vám dařilo pěstovat libeček. Tahle rostlina vlastně nevyžaduje téměř žádnou péči. Představíme vám, jak můžete libeček snadno využít v kuchyni. Více...

Bylinky v kuchyni: sýrové tyčinky a pečený pstruh s vůní rozmarýny

Bylinky v kuchyni: sýrové tyčinky a pečený pstruh s vůní rozmarýny

Povzbudivá, osvěžující vůně s nádechem pryskyřic  na nás dýchne, jen když se bylinky dotkneme. Aby zkošatěla, zastřihujeme výhony rozmarýny  –  a můžeme s nimi čarovat v kuchyni. Více...

Nejlepší recept z medvědího česneku? Zkuste medvědí pesto

Nejlepší recept z medvědího česneku? Zkuste medvědí pesto

Zatímco pro jedny je česnek medvědí samozřejmou součástí jarního jídelníčku, další jej teprve objevují. Ať už je vaše první setkání s touhle pozoruhodnou bylinkou přímo v přírodě a nebo na tržišti či v obchodě, brzy přijdou další otazníky. Více...

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Nejen Velikonoce jsou s nimi spjaty. Co vše nám poskytne „obyčejné“ vejce? Jak využít vařená vajíčka, jak připravit vejce plněná, ztracená či vejce v porcelánu? Více...

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Barevná vajíčka se v košíčku krásně vyjímají. Jenže, až budou Velikonoce za námi – co s nimi? Nechte se inspirovat pěti recepty, se kterými přebývající vejce krásně zužitkujete.  Chybět nebudou vaječné karbanátky ani krokety. Více...

Tři tradiční velikonoční recepty:  Co na svátečním stole nemůže chybět?

Tři tradiční velikonoční recepty:  Co na svátečním stole nemůže chybět?

Velikonoce již klepou na dveře a vy jste v jednom kole? Často nezbývá čas ani na umytí oken, natož na několikadenní vyvařování. Přinášíme vám tři základní recepty, které bez problémů zvládnete a svátky si užijete v klidu - a navíc s dobrým jídlem. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS