Štítky: Polévky a chuťovky

Hroznové víno je lék! Dejte jej do salátu nebo do koláče

Hroznové víno je lék! Dejte jej do salátu nebo do koláče

Právě vrcholící sezona vinobraní po celé zemi přináší vynikající bílá i červená vína, která si rádi vychutnáme po skleničce. Věděli jste ale, že hrozny vašemu zdraví prospějí tak, jako byste denně polykali hrst tablet? Více...

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Neustále posmrkáváte, občas vás zabolí v krku, jste unavení a lámou se vám vlasy i nehty – zkrátka se celkově potácíte na hraně nachlazení? Zázvorový čaj nebo citrony jsou dobrý způsob akutní pomoci. Důležitější ale je, abychom výše vyjmenovaným projevům dokázali úspěšně předcházet. Více...

Kouzlo kari: Zahřejte se indickou polévkou nebo kari s cuketou

Kouzlo kari: Zahřejte se indickou polévkou nebo kari s cuketou

Polévka, ve které stojí lžíce, nebo omáčka plná zeleniny, i tam vás dokáže probrat z šedi všedního dne kari. Výrazem kari rozumíme v našich zeměpisných šířkách směs typicky zářivě žlutého koření, které dodává jídlu sladce štiplavou chuť. Více...

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Co region, to trochu jiný recept. Základ je však stejný. Ke španělské kuchyni neodmyslitelně patří olivový olej, ale i česnek, rajčata nebo paprika. Nedejte se zmást, Španělé si umí užít i sladkou kuchyni. Okuste s námi od každého trochu… Více...

Svačiny pro školáky: vsaďte na pestré barvy i chutě

Svačiny pro školáky: vsaďte na pestré barvy i chutě

První dva školní týdny jsou za námi a možná už začíná docházet inspirace, co přibalit potomkovi na svačinu. I obvyklé "pečivo s něčím" může zažít pár obměn, sladká svačina nemusí být jen přeslazená čokotyčinka...  Více...

Dejte šanci levné červené řepě: Rizoto, polévka, salát a pomazánka

Dejte šanci levné červené řepě: Rizoto, polévka, salát a pomazánka

Že se vám řepa protiví? Pokud máte s touto krvavě rudou zeleninou odjakživa spojené naložené směsi ze školní jídelny nevalné chuti, vězte, že následující jídla vás zbaví špatných zážitků a červená řepa se zapíše na váš pravidelný nákupní seznam. Více...

Dřínky nejen na ozdobu
Zavařování
9. 9. 2017

Dřínky nejen na ozdobu

V září se hlavně ve vápencových oblastech začervenají na keřích dřínu jarního granátově rudé plody zvané dřínky. Keř je chráněný, tedy se nesmí nijak olamovat a mohl by být problém i s otrháváním dřínků. Více...

Krémové polévky na zahřátí: Dýňová, pórková, brokolicová, žampionová, zelná

Krémové polévky na zahřátí: Dýňová, pórková, brokolicová, žampionová, zelná

Jak s přibývajícími dny klesá rtuť teploměru a ubývá slunečního svitu, stále častěji pociťujete nepříjemný chlad, který se ne zřídka může proměnit v nachlazení a úpornou rýmu. Nejúčinnějším bojovníkem ve vaší kuchyni jsou horké zeleninové polévky! Více...

Zpestřete si grilování: majonéza, salsa, pesto, cibule či okurkový salát
Maso a přílohy
15. 8. 2017

Zpestřete si grilování: majonéza, salsa, pesto, cibule či okurkový salát

Teplý letní večer pod širým nebem a vy se zakusujete do šťavnatého steaku nebo křupavého kuřete. Rituál domácího grilování si oblíbila řada lidí, ale často si většina z nich neví rady, co připravit k hlavnímu chodu.   Více...

Čerstvé bylinky ve francouzské kuchyni: Vyzkoušejte bouquet garni

Čerstvé bylinky ve francouzské kuchyni: Vyzkoušejte bouquet garni

Čerstvé bylinky lze používat na mnoho způsobů. Jedním z nich je bouquet garni, rafinovaný vynález francouzských labužníků. Budete potřebovat jen čerstvé bylinky, provázek a nůžky. Více...

Studené polévky pro horké léto: Gazpacho, Vichyssoise a Chlodnik

Studené polévky pro horké léto: Gazpacho, Vichyssoise a Chlodnik

Neumíte si bez polévky představit plnohodnotný oběd? Nebo máte rádi samotnou polévku jen tak k večeři, a zároveň se vám v letních vedrech nechce do ničeho teplého? Pak jsou pro vás skvělým řešením studené polévky, které nasytí i ochladí zároveň. Více...

4 nápadité recepty z avokáda: Osvěžující, chutné a zdravé
Ovoce
3. 8. 2017

4 nápadité recepty z avokáda: Osvěžující, chutné a zdravé

Málokdo ví, že avokádo neroste na avokádovníku, ale na hruškovci přelahodném. Ročně dá kolem 120 plodů. K přípravě skvělých receptů  tenhle až 20 metrů vysoký strom naštěstí ani znát nemusíme. Zato nezkusit letní salát, pomazánku, pěnu, nebo třeba avokádovou omáčku s těstovinami, to by byla vyloženě škoda... Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS