Štítky: Dorty, koláče, cukroví...

Méně známé koláče z jablek

Méně známé koláče z jablek

Máte rádi jablkové koláče a hledáte nové recepty, plné spousty šťavnatých voňavých jablek? Pak se vám mohou hodit následující tipy na koláče, do kterých spotřebujete velké množství těchto skvělých podzimních plodů a určitě si na nich pochutnáte.  Více...

Voňavá skořice pomůže v boji proti bakteriím a zánětům

Voňavá skořice pomůže v boji proti bakteriím a zánětům

Do okenních tabulek pravidelně klepou kapky deště, místo slunce vládne pološero, na obrazovce za chvíli začne váš oblíbený film. Pokud chybí něco k dokonalosti takové podzimní pohody, je to vůně skořice. Ta nejenže působí zázračně povzbudivě, ale navíc pomůže utužit vaše zdraví. Více...

Hroznové víno je lék! Dejte jej do salátu nebo do koláče

Hroznové víno je lék! Dejte jej do salátu nebo do koláče

Právě vrcholící sezona vinobraní po celé zemi přináší vynikající bílá i červená vína, která si rádi vychutnáme po skleničce. Věděli jste ale, že hrozny vašemu zdraví prospějí tak, jako byste denně polykali hrst tablet? Více...

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Neustále posmrkáváte, občas vás zabolí v krku, jste unavení a lámou se vám vlasy i nehty – zkrátka se celkově potácíte na hraně nachlazení? Zázvorový čaj nebo citrony jsou dobrý způsob akutní pomoci. Důležitější ale je, abychom výše vyjmenovaným projevům dokázali úspěšně předcházet. Více...

Jablečná slavnost v Bílých Karpatech

Jablečná slavnost v Bílých Karpatech

Vůně jablečných moučníků, chuť čerstvého jablečného moštu, hudba, ukázky řemesel, hry pro děti, divadlo a především pohoda a dobrá nálada - to vás čeká v neděli 24. září v Hostětíně. Program ocení děti i dospělí, gurmáni, turisté, řemeslníci a milovníci přírody. Více...

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Co region, to trochu jiný recept. Základ je však stejný. Ke španělské kuchyni neodmyslitelně patří olivový olej, ale i česnek, rajčata nebo paprika. Nedejte se zmást, Španělé si umí užít i sladkou kuchyni. Okuste s námi od každého trochu… Více...

Zahrada Čech: Recepty finalistů soutěže o nejlepší dezerty s tvarohem

Zahrada Čech: Recepty finalistů soutěže o nejlepší dezerty s tvarohem

Do finále 16. ročníku celostátní soutěže Nejlepší recepty ze Zahrady Čech, tentokrát na téma Dezerty s tvarohem, postoupily následující 4 recepty.  Přinášíme vítězné recepty, které byly představeny v sobotu 16. září v Litoměřicích. Více...

Vinné vaření: ozdobte svůj podzimní stůl klenoty francouzské kuchyně
Maso a přílohy
16. 9. 2017

Vinné vaření: ozdobte svůj podzimní stůl klenoty francouzské kuchyně

Vinobraní je v plném proudu, o přísun nových lahví z tuzemska i zahraničí tedy není v obchodech nouze. Pokud jste příznivci nápojů z ušlechtilých hroznů, ale vaření s vínem jste se dosud vyhýbali pro jeho náročnost, následující podzimní recepty s červeným vínem vás přesvědčí o opaku! Více...

Užijte si Den Receptáře na Zahradě Čech
Okrasná zahrada
13. 9. 2017

Užijte si Den Receptáře na Zahradě Čech

Sobota 16. září patří na výstavišti Zahrada Čech v Litoměřicích Dnu Receptáře. Těšit se můžete na křest stolního kalendáře pro rok 2017, finále soutěže nejlepší recepty, tentokrát dezerty s tvarohem i koncert Leony Machálkové. Chybět nebudou ani písničky v podání oblíbené Vinšovanky. Více...

Mák v kuchyni i okrasné zahradě: Nedoceněný národní poklad

Mák v kuchyni i okrasné zahradě: Nedoceněný národní poklad

Mák se pro své léčebné i omamné účinky pěstuje už od starověku, někdy je bohužel zneužíván jako droga. Jeho semena mají lahodnou chuť a jsou zdrojem mnoha výživově cenných látek. I přes široké využití v lékařství, v kuchyni i v okrasné zahradě se této rostlině nedostává tolik pozornosti, kolik by si zasloužila, Více...

Batát neboli sladká brambora: Dietní příloha i dezert

Batát neboli sladká brambora: Dietní příloha i dezert

O jasně oranžových hlízách povijnice jedlé jste jistě už slyšeli. V Evropě máme středoamerické sladké brambory už něco málo přes 500 let, přesto si do českých kuchyní cestu kvůli své unikátní chuti nehledají snadno. Přitom pokud si hlídáte váhu a zdraví, batáty by na vašem stole neměly chybět. A jejich využití se meze nekladou! Více...

Velká soutěž Receptáře a Výstaviště Zahrada Čech: Dezerty s tvarohem

Velká soutěž Receptáře a Výstaviště Zahrada Čech: Dezerty s tvarohem

Rádi pečete a navíc jste soutěživý typ? Vyberte svůj nejlepší recept na tvarohový dezert a zapojte se do soutěže časopisu Receptář. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS