Štítky: Dorty, koláče, cukroví...

Ovocná inspirace: 3 lahodné recepty pro parné léto

Ovocná inspirace: 3 lahodné recepty pro parné léto

Češi se drží v čelních příčkách evropských statistik, pokud jde o rakovinu tlustého střeva nebo obezitu. Jak to změnit? Hlavně jídelníčkem. Není pravda, že zdravá jídla chutnají podivně. Schválně zkuste rozmazlit své chuťové buňky těmito ovocnými laskominami. Více...

Levandulové pečení

Levandulové pečení

Levandule není jen krásnou květinou, ale také bylinkou, kterou můžeme aromatizovat sladké dobroty. Nechte se inspirovat třemi recepty z levandulí provoněné jižní Francie. V Provence ochucují levandulí zmrzliny, koláče i bonbóny.

Více...

Třešně a čokoláda, skvělá kombinace v nadýchaném koláči

Třešně a čokoláda, skvělá kombinace v nadýchaném koláči

Bohatá úroda třešní láká k letnímu pečení. A s kakaem tvoří dokonalou kombinaci. Přichystejte si dortovou formu a upečte koláč, který je díky našlehaným bílkům lehký a díky třešním šťavnatý. Více...

Pro milovníky domácí zmrzliny: jahodový sorbet a zmrzlina z růží

Pro milovníky domácí zmrzliny: jahodový sorbet a zmrzlina z růží

Růže a jahody patří k symbolům teplých červnových dní. Co takhle je zpracovat do chladivého zmrzlinového osvěžení? Inspirujte se recepty na lehký jahodový sorbet či smetanovou zmrzlinu vonící tou nejkrásnější z květin. Více...

Den dětí na obzoru: Čím potěšíte malé strávníky?

Den dětí na obzoru: Čím potěšíte malé strávníky?

Na svůj svátek robátka ocení, pokud do přípravy jídel zapojíme více představivosti a barev. Nutně to neznamená, že si tak přiděláme práci. Některé recepty jsou jednoduché a děti okouzlí. Více...

4x Pod pokličkou německé kuchyně: Zkuste flambírovaný koláč

4x Pod pokličkou německé kuchyně: Zkuste flambírovaný koláč

Kuchyně našich jihovýchodních sousedů má mnoho tváří. Ta bavorská a švábská připomíná rakouskou, sárská se zase kloní k Francii. Severní Německo zase nezapře skandinávské inspirace. Každý recept je proto unikát… Více...

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Barevná vajíčka se v košíčku krásně vyjímají. Jenže, až budou Velikonoce za námi – co s nimi? Nechte se inspirovat pěti recepty, se kterými přebývající vejce krásně zužitkujete.  Chybět nebudou vaječné karbanátky ani krokety. Více...

Provoňte si jaro kvítky fialek; hodí se do čaje i na dezerty
Nápoje
15. 4. 2017

Provoňte si jaro kvítky fialek; hodí se do čaje i na dezerty

Vůně fialky je lahodná a okouzlující - ne náhodou je součástí nejlepších parfémů. Kvítka, která právě teď rozkvétají,  jsou nejen voňavá, ale i jedlá a léčivá. Můžete jimi ozdobit sváteční pokrmy. Více...

Tři tradiční velikonoční recepty:  Co na svátečním stole nemůže chybět?

Tři tradiční velikonoční recepty:  Co na svátečním stole nemůže chybět?

Velikonoce již klepou na dveře a vy jste v jednom kole? Často nezbývá čas ani na umytí oken, natož na několikadenní vyvařování. Přinášíme vám tři základní recepty, které bez problémů zvládnete a svátky si užijete v klidu - a navíc s dobrým jídlem. Více...

Pascha, mazurek a Simnel cake - velikonoční sladkosti ze světa

Pascha, mazurek a Simnel cake - velikonoční sladkosti ze světa

Máte chuť připravit na letošní Velikonoce nějaké sladké překvapení, které nebude mít podobu beránka? Pak tu pro vás máme inspiraci ze tří koutů světa. K pravoslavným Velikonocům patří Pascha, velikonoční mazurek zdobí stoly polských domácností a ve Velké Británii si zas pochutnávají na koláči s tajemným názvem simnel. Více...

Tři zahraniční velikonoční recepty: Kotletky, štóla i řecký koláč

Tři zahraniční velikonoční recepty: Kotletky, štóla i řecký koláč

Rádi byste o letošních Velikonocích servírovali na sváteční stůl něco jiného? Inspirovat se můžete u kuchařů po celé Evropě. Následující sváteční pokrmy určitě bravurně zvládnete, překvapíte své blízké a ještě si pochutnáte. Více...

Beránci bez formy

Beránci bez formy

Velikonoční beránek se obvykle peče ve speciální formě. Co však ve chvíli, kdy takovou formu nemáme? I tak může tohle typické velikonoční pečivo zdobit náš stůl. Inspirujte se dvěma variantami beránků, na něž vystačíte s běžným vybavením kuchyně. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS