Štítky: Dorty, koláče, cukroví...

Jídelníček předškoláka. Může být pestrý i zdravý?
Zdraví
12. 3. 2017

Jídelníček předškoláka. Může být pestrý i zdravý?

Jak to zaonačit, aby děti nad předloženým jídlem neohrnovaly nos a aby jedly nejen to, co jim chutná, ale také to, co je pro ně zdravé? Více...

Jáhly nejen pro krásnou pleť i vlasy: Bude vám po nich dobře
Zdraví
2. 3. 2017

Jáhly nejen pro krásnou pleť i vlasy: Bude vám po nich dobře

Jsou lehce stravitelné, pro žaludek přímo hojivé, plné minerálů. Když víte, jak je připravit, jsou navíc i chutné. Posnídáte-li je, dodají vám sílu na celé dopoledne. Více...

Kdy a kam v Praze za masopustem? Zkuste Smíchov nebo Ctěnice

Kdy a kam v Praze za masopustem? Zkuste Smíchov nebo Ctěnice

Masopustní úterý v roce 2017 připadá na poslední únorový den, tedy 28. února. Leckde se masopustní průvody a reje masek pořádají s předstihem. Na pražském Smíchově si můžete užít pravou masopustní atmosféru již v sobotu 18. února, o den později se můžete vypravit do zámeckého areálu Ctěnice. Více...

Jak chutná masopust ve světě? Zkuste karibské, sicilské či finské dobroty

Jak chutná masopust ve světě? Zkuste karibské, sicilské či finské dobroty

K masopustu neodmyslitelně patří nejen bohatá masitá jídla, ale i sladkosti plné vajec a tuku. Zatímco u nás sladkému pečivu v masopustním období výrazně kralují koblihy, v zahraničí jsou v oblibě i jiné sladkosti. Přinášíme recept na karibské masopustní koblížky, sicilské trubičky a finské kardamomové žemličky. Více...

Dárek z lásky? Vyrobte jej sami

Dárek z lásky? Vyrobte jej sami

Radost umí udělat i úplná maličkost - obzvlášť, pokud jste ji vyrobili vy. Připravili jsme pro vás několik jednoduchých návodů pro oslavu dne všech zamilovaných. Více...

Předškoláci a sladkosti. Jde to i bez cukrovinek?
Zdraví
7. 2. 2017

Předškoláci a sladkosti. Jde to i bez cukrovinek?

Nepřekonatelnou chuť na sladké zná snad každý. Děti sahají po sušenkách, slazených limonádách a bonbonech. Přemíra sladkostí však škodí. Je vůbec možné touhu po sladkém nějak rozumně krotit? Více...

Veselý Kopec v sobotu ožije masopustem, napečte koblihy

Veselý Kopec v sobotu ožije masopustem, napečte koblihy

V sobotu 4. února si ve skanzenu na Veselém Kopci u Hlinska můžete doslova všemi smysly vychutnat jedinečnou masopustní atmosféru. Na návštěvníky čeká nejen ukázka tradiční masopustní obchůzky maškar, ale také staročeská zabijačka. To vše orámované nádhernou zimní atmosférou. Více...

Upečte si tříkrálový koláč. Nadchne děti i dospělé

Upečte si tříkrálový koláč. Nadchne děti i dospělé

Tříkrálový koláč se těší mimořádné oblibě ve Francii, Španělsku i Portugalsku. Zdobil královské tabule a servíruje se i hostům francouzských prezidentů. Skvěle chutná a navíc můžete při jeho porcování zažít spoustu zábavy. Více...

K silvestru patří bublinky. Jak se vyznat v šumivých vínech
Nápoje
31. 12. 2016

K silvestru patří bublinky. Jak se vyznat v šumivých vínech

Umíte si představit slavnostní tabuli bez šumivého vína? Sklenka „bublinek“ dodá slavnostní atmosféru každému jídlu, a k oslavám konce roku patří téměř neodmyslitelně. Šampaňské, sekt nebo něco jiného? Stačí si vybrat. Více...

Na poslední chvíli: 4 nejlepší recepty z Vypečeného cukrování

Na poslední chvíli: 4 nejlepší recepty z Vypečeného cukrování

Tradiční soutěž časopisu Receptář o nejlepší vánoční cukroví zná své vítěze. Potřebujete ještě inspiraci na poslední chvíli? Přinášíme vám recepty na 4 oceněná cukroví. Více...

Vánoční cukroví ve znamení kokosu. Nejlepším jsou plněné kokosky
Zajímavosti
22. 12. 2016

Vánoční cukroví ve znamení kokosu. Nejlepším jsou plněné kokosky

Tradiční soutěž o nejlepší vánoční cukroví, letos s názvem Vypečené cukrování dospěla do finále. Tentokrát zabodovaly především inovace tradičních receptů. Ze 14 finálových vzorků vybrala porota plněné kokosky od Simony Chivaňákové. Více...

Recepty na oblíbené nepečené vánoční cukroví, ořechové i ovocné

Recepty na oblíbené nepečené vánoční cukroví, ořechové i ovocné

Rumové, medové a ořechové kuličky, perníkové řezy, ovocný salám, mandlové hříbky. Nepečené cukroví je výtečným zpestřením vánoční tabule. Stačí, když ho necháte odležet do druhého dne. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS