Štítky: pektin

Zrají letní jablka! Dopřejte si lahodnou a zdravou sezónní dietu
Zdraví
10. 8. 2016

Zrají letní jablka! Dopřejte si lahodnou a zdravou sezónní dietu

Už přišel jejich čas. Šťavnatá, příjemně nakyslá, křehká zelená jablíčka otevírají jablečnou sezonu. Nejlepší jsou syrová, ale ani povidla nebo dort z nich není k zahození. Více...

Vitamin C z přírodních zdrojů: rakytník, šípek, acerola, rybíz, zelenina
Zdraví
12. 1. 2016

Vitamin C z přírodních zdrojů: rakytník, šípek, acerola, rybíz, zelenina

Sezona chřipek a nemocí z nachlazení každým rokem řádně prověří naši obranyschopnost. Čím ji posílit? Více...

Marmelády a džemy více chutí z hrušek, švestek, jablek, bezinek…
Zavařování
6. 9. 2015

Marmelády a džemy více chutí z hrušek, švestek, jablek, bezinek…

K nejpoužívanějším způsobům zpracování lesních a zahradních plodů sice patří zmražení, ale vaření s cukrem přináší navíc okamžité kulinářské zážitky: Není nad vlastnoručně vyrobené zavařeniny. Více...

Božský džem nebo i želé z okvětních lístků růže
Zavařování
27. 8. 2015

Božský džem nebo i želé z okvětních lístků růže

Džem z okvětních lístků růží patří mezi tradiční francouzské pochoutky. Luxusní chuti bohužel odpovídá i jeho cena v obchodech. Naštěstí lze růžový džem poměrně snadno vyrobit doma. Více...

Osvědčené rostlinné prostředky a čaje proti průjmu
Zdraví
24. 7. 2014

Osvědčené rostlinné prostředky a čaje proti průjmu

Existuje řada rostlin vhodných pro přípravu čaje, který dodá tělu tekutiny a pomůže průjem zastavit. Vhodné jsou rostliny s obsahem aspoň jedné ze tří přírodních látek: taninů, pektinů nebo slizovitých látek. Více...

Václav Větvička vypráví o kdoulích a kdoulové marmeládě
Užitková zahrada
22. 12. 2013

Václav Větvička vypráví o kdoulích a kdoulové marmeládě

Odkud k nám přišly kdouloně s voňavými plody? Proč je marmeláda z nich připravená tak jiskřivě barevná, voňavá a dobrá? A jak ji připravit? Více...

Nenáročná trnka: keř který potěší

Nenáročná trnka: keř který potěší

Trnka, planá příbuzná šlechtěných peckovin, je pohledný a na pěstování zcela nenáročný keř. Zjara krásně kvete, na podzim dává plody, ze kterých lze připravit vátečné víno či povidla. Více...

Jeřabiny sladkoplodého jeřábu jsou zdravé a lahodné

Jeřabiny sladkoplodého jeřábu jsou zdravé a lahodné

Jeřáb je krásný strom, jehož oranžové plody milují ptáci. I pro nás jsou velmi zdravé, ale příliš trpké. Ovšem vyšlechtěný sladkoplodý jeřáb, který se zrodil na Moravě, dává plody mnohem lahodnější chuti. Jak je sklízet a využít v kuchyni? Více...

Odkud k nám přišlo jablko? A proč je tou nejlepší svačinou?
Užitková zahrada
19. 11. 2010

Odkud k nám přišlo jablko? A proč je tou nejlepší svačinou?

Na křížalách si pochutnávali již naši prapředci z doby kamenné. Dnes patří jablka mezi nejoblíbenější ovoce. Jsou šťavnatá a co do chuti rozmanitá, velmi zdravá. Znáte tajemství jejich historie a odrůd? A víte, proč alespoň denně jedno jablko spořádat? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Recepty na vánoční cukroví - to nejlepší cukroví podle našich receptů

Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat

Orchideje - Jak úspěšně pěstovat doma i venku

Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék

Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort

Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie

Grilování - recepty, tipy a triky na letní grilování

Eknihy - ke stažení zdarma o zahradě a domově

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS