Štítky: Vaření a recepty

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Známe to všichni: v pracovním zápřahu se volné chvíle hledají těžko a návštěvy se stále odkládají. Letní volnější režim přímo vybízí k výletům a setkáním s přáteli nebo příbuznými. Co když se však návštěva ohlásí na poslední chvíli? Více...

Recept na domácí medovinu
Nápoje
19. 7. 2017

Recept na domácí medovinu

Mnozí z nás si na poutích nebo farmářských trzích pochutnávají na lahodné medovině. Tento výborný nápoj si však můžete připravit i doma. Ukážeme vám postup krok za krokem. Více...

Vlastní chléb – snadno a rychle
Chléb a pečivo
21. 3. 2017

Vlastní chléb – snadno a rychle

Křupavý chléb, jehož vůně se bude linout celým domem? Můžete ho mít. Upéct doma chleba je daleko jednodušší, než to vypadá. Chce to jen trochu snahy a odhodlání. Nejde to bez práce, ale výsledek stojí za to. Více...

Kdy bude masopust v roce 2017?
Zajímavosti
14. 1. 2017

Kdy bude masopust v roce 2017?

Zatímco různé významné dny a svátky máme v kalendářích výrazně vyznačené, masopust mezi ně nepatří. A tak každoročně hledáme, na který den připadne masopustní úterý. V letošním roce vychází na 28. února, tedy poslední únorový den. Více...

Kuchyňská prkénka a jak jim prodloužit život

Kuchyňská prkénka a jak jim prodloužit život

Dřevěné prkénko má nejspíš v kuchyni každý. Většinou se k nim chováme poněkud macešsky. Ačkoli je používáme dlouhé roky, věnujeme jim minimální péči. A to je škoda. Více...

Symboly anglických Vánoc: krocan, pudink a cesmína
Zajímavosti
18. 12. 2016

Symboly anglických Vánoc: krocan, pudink a cesmína

Zatímco naše Vánoce si jen těžko představíme bez vánočky, kapra a jmelí, mezi hlavní symboly Vánoc ve Velké Británii patří nadívaný krocan, vánoční pudink a snítka cesmíny. Více...

Zbyly vám bílky? Poradíme vám jak je nejlépe skladovat a využít
Vaření a recepty
16. 12. 2016

Zbyly vám bílky? Poradíme vám jak je nejlépe skladovat a využít

Zatímco do některých těst se dávají vejce celá, je nemálo receptů, do kterých jsou potřeba pouze žloutky. Zbylé bílky však v žádném případě nevyhazujte. Poradíme vám, jak je nejlépe uchováte a využijete. Více...

Opravník muškátových omylů
Zajímavosti
15. 12. 2016

Opravník muškátových omylů

Některé pojmy jsou natolik zažité, že ani skutečnost, že jsou nepravdivé, s nimi nehne. Čítankovou ukázkou je koření známé jako muškátový květ a muškátový oříšek. Více...

Opilé švestky v čokoládě a další švestkové dobroty

Opilé švestky v čokoládě a další švestkové dobroty

Sušené švestky jsou poklad. Výborně chutnají a prospívají zdraví. Můžete je jíst jen tak, před svátky se však hodí i na přípravu tmavomodrých dobrot. Více...

Bezlepkové cukroví bez náhražek

Bezlepkové cukroví bez náhražek

Nemůžete jíst lepek a zároveň nechcete vyrábět imitace klasického cukroví pomocí náhražkových bezlepkových moučných přípravků? Pak zapátrejte po takových druzích cukroví, které přirozeně v základní receptuře lepek neobsahují. Více...

Recept na nejlepší vánoční cukroví

Recept na nejlepší vánoční cukroví

Rozmanitost tvarů a chutí vánočního cukroví je u nás až neuvěřitelná. A co teprve preciznost provedení. Sice si stále častěji sváteční pečivo můžeme objednat u cukrářských mistrů, ale osm z deseti domácností v Česku dává přednost výrobě vlastního cukroví. Více...

Perníčky do Vánoc ještě stihnete

Perníčky do Vánoc ještě stihnete

Ještě nemáte zadělané těsto na perníčky? Nic není ztraceno. Díky drobnému triku si můžete pochutnat na perníku podle středověkého receptu a přitom si nevylámat zuby. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS