Štítky: Vaření a recepty

Domácí ovocný čaj: Chutná a zdravá dobrota
Nápoje
Včera

Domácí ovocný čaj: Chutná a zdravá dobrota

Nemusíte nutně kupovat drahé ovocné čaje, kyselé a bez valné chutí. Připravit si domácí ovocný čaj je velmi snadné, zvládnete to za pár minut. Chutná malým i velkým, zahřeje v chladném počasí a zažene chuť na sladké. Více...

Kypřící prášek při pečení i úklidu: Neocenitelný pomocník v domácnosti

Kypřící prášek při pečení i úklidu: Neocenitelný pomocník v domácnosti

Prášek do pečiva nejen kypří těsto, ale dokáže být užitečný i při úklidu a čištění domácnosti. Co v sobě ukrývá malý sáček kypřícího prášku? Jak to, že má takovou sílu?  A na co si dát pozor při pečení, aby náš moučník neskončil v koši? Více...

Tomel aneb kaki churma – chutné ovoce, které můžete pěstovat i u nás

Tomel aneb kaki churma – chutné ovoce, které můžete pěstovat i u nás

Možná jste objevili novou zálibu v pěstování vlastních exotický rostlin ze semen nebo zelených částí. Kromě palmy datlové, avokáda nebo ananasu si můžete doma sami vypěstovat i tomel japonský čili kaki churmu. Získáte tak otužilou subtropickou rostlinu poměrně nenáročnou na pěstování. Více...

Kapr se na Vánoce chystá už teď: Jaký je kapří příběh?

Kapr se na Vánoce chystá už teď: Jaký je kapří příběh?

Vánoce nám připadají ještě daleko, ale přípravy na ně jsou v plném proudu. Hlavně výlov nejdůležitější suroviny na tradiční Štědrovečerní večeři – kapra, je v těchto dnech více než aktuální. Jak a kde se vlastně kapr chová, kdy se loví a kde až do Vánoc odpočívá? Více...

Voňavé vaření:  medem ochuťte zeleninu, maso i salátové dresingy
Maso a přílohy
22. 10. 2017

Voňavé vaření:  medem ochuťte zeleninu, maso i salátové dresingy

Aromatický med je nevšední přísadou do sladkých i slaných pokrmů, dá se použít prakticky do všech jídel a dezertů. Obyčejný cukr dodá sladkost, med v sobě nese chutě a vůně tisíců květů. Využijte ho při přípravě medové dýně, šunky s medovou kůrčičkou, při přípravě marinád a salátových dresingů. Vpusťte delikátní nádech této výborné suroviny i do své kuchyně. Více...

Droždí známé i neznámé: dokáže kynout těsto i léčit
Chléb a pečivo
23. 9. 2017

Droždí známé i neznámé: dokáže kynout těsto i léčit

Obyčejná šedá kostka droždí v sobě skrývá mnohá tajemství. Z čeho vlastně droždí je? Co způsobuje kynutí těsta? Jak konzumace droždí prospívá našemu zdraví? A víte vůbec, že při pečení buchet nebo chleba pácháte hromadnou vraždu miliard mikroorganismů? Více...

Využijte sušičku potravin netradičně: 5 tipů na zdravé dobroty
Ovoce
12. 9. 2017

Využijte sušičku potravin netradičně: 5 tipů na zdravé dobroty

Sušení je velmi šetrný způsob, jak uchovat na dlouhou dobu plody léta. V sušičce však nemusíte zpracovat pouze ovoce, zeleninu nebo houby. Můžete v ní připravit takové dobroty jako domácí zeleninový bujón, müsli tyčinky, sušené hovězí, nebo netradiční ovocnou svačinu. Více...

Zavařujeme pro děti: Z domácích surovin a zdravě
Zavařování
7. 9. 2017

Zavařujeme pro děti: Z domácích surovin a zdravě

Sezóna ovoce vrcholí a je potřeba ho uchovat na dlouhé zimní měsíce. Zavařte si zdravé přesnídávky pro děti, bez zbytečně přidaných látek, sladidel a konzervantů. Zužitkujete úrodu a připravíte svým dětem na zimu zdravé a levné svačinky. A nejen jim, ovocné přesnídávky zachutnají i dospělým. Více...

Jak si poradit s hlavní sezonou hub? Vynikající rizoto z pravých hříbků
Houby
10. 8. 2017

Jak si poradit s hlavní sezonou hub? Vynikající rizoto z pravých hříbků

Srpen a září jsou tradiční hlavní sezonou, kdy se Češi rádi a často věnují sbírání hub. Pokud byste se však v současné chvíli rádi vrhli do nejbližšího lesa, vězte, že je zapotřebí mít několik základních znalostí houbařského světa. Více...

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Známe to všichni: v pracovním zápřahu se volné chvíle hledají těžko a návštěvy se stále odkládají. Letní volnější režim přímo vybízí k výletům a setkáním s přáteli nebo příbuznými. Co když se však návštěva ohlásí na poslední chvíli? Více...

Recept na domácí medovinu
Nápoje
19. 7. 2017

Recept na domácí medovinu

Mnozí z nás si na poutích nebo farmářských trzích pochutnávají na lahodné medovině. Tento výborný nápoj si však můžete připravit i doma. Ukážeme vám postup krok za krokem. Více...

Vlastní chléb – snadno a rychle
Chléb a pečivo
21. 3. 2017

Vlastní chléb – snadno a rychle

Křupavý chléb, jehož vůně se bude linout celým domem? Můžete ho mít. Upéct doma chleba je daleko jednodušší, než to vypadá. Chce to jen trochu snahy a odhodlání. Nejde to bez práce, ale výsledek stojí za to. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS