Štítky: Vaření a recepty

Využijte sušičku potravin netradičně: 5 tipů na zdravé dobroty
Ovoce
12. 9. 2017

Využijte sušičku potravin netradičně: 5 tipů na zdravé dobroty

Sušení je velmi šetrný způsob, jak uchovat na dlouhou dobu plody léta. V sušičce však nemusíte zpracovat pouze ovoce, zeleninu nebo houby. Můžete v ní připravit takové dobroty jako domácí zeleninový bujón, müsli tyčinky, sušené hovězí, nebo netradiční ovocnou svačinu. Více...

Zavařujeme pro děti: Z domácích surovin a zdravě
Zavařování
7. 9. 2017

Zavařujeme pro děti: Z domácích surovin a zdravě

Sezóna ovoce vrcholí a je potřeba ho uchovat na dlouhé zimní měsíce. Zavařte si zdravé přesnídávky pro děti, bez zbytečně přidaných látek, sladidel a konzervantů. Zužitkujete úrodu a připravíte svým dětem na zimu zdravé a levné svačinky. A nejen jim, ovocné přesnídávky zachutnají i dospělým. Více...

Jak si poradit s hlavní sezonou hub? Vynikající rizoto z pravých hříbků
Houby
10. 8. 2017

Jak si poradit s hlavní sezonou hub? Vynikající rizoto z pravých hříbků

Srpen a září jsou tradiční hlavní sezonou, kdy se Češi rádi a často věnují sbírání hub. Pokud byste se však v současné chvíli rádi vrhli do nejbližšího lesa, vězte, že je zapotřebí mít několik základních znalostí houbařského světa. Více...

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Známe to všichni: v pracovním zápřahu se volné chvíle hledají těžko a návštěvy se stále odkládají. Letní volnější režim přímo vybízí k výletům a setkáním s přáteli nebo příbuznými. Co když se však návštěva ohlásí na poslední chvíli? Více...

Recept na domácí medovinu
Nápoje
19. 7. 2017

Recept na domácí medovinu

Mnozí z nás si na poutích nebo farmářských trzích pochutnávají na lahodné medovině. Tento výborný nápoj si však můžete připravit i doma. Ukážeme vám postup krok za krokem. Více...

Vlastní chléb – snadno a rychle
Chléb a pečivo
21. 3. 2017

Vlastní chléb – snadno a rychle

Křupavý chléb, jehož vůně se bude linout celým domem? Můžete ho mít. Upéct doma chleba je daleko jednodušší, než to vypadá. Chce to jen trochu snahy a odhodlání. Nejde to bez práce, ale výsledek stojí za to. Více...

Kdy bude masopust v roce 2017?
Zajímavosti
14. 1. 2017

Kdy bude masopust v roce 2017?

Zatímco různé významné dny a svátky máme v kalendářích výrazně vyznačené, masopust mezi ně nepatří. A tak každoročně hledáme, na který den připadne masopustní úterý. V letošním roce vychází na 28. února, tedy poslední únorový den. Více...

Kuchyňská prkénka a jak jim prodloužit život

Kuchyňská prkénka a jak jim prodloužit život

Dřevěné prkénko má nejspíš v kuchyni každý. Většinou se k nim chováme poněkud macešsky. Ačkoli je používáme dlouhé roky, věnujeme jim minimální péči. A to je škoda. Více...

Symboly anglických Vánoc: krocan, pudink a cesmína
Zajímavosti
18. 12. 2016

Symboly anglických Vánoc: krocan, pudink a cesmína

Zatímco naše Vánoce si jen těžko představíme bez vánočky, kapra a jmelí, mezi hlavní symboly Vánoc ve Velké Británii patří nadívaný krocan, vánoční pudink a snítka cesmíny. Více...

Zbyly vám bílky? Poradíme vám jak je nejlépe skladovat a využít
Vaření a recepty
16. 12. 2016

Zbyly vám bílky? Poradíme vám jak je nejlépe skladovat a využít

Zatímco do některých těst se dávají vejce celá, je nemálo receptů, do kterých jsou potřeba pouze žloutky. Zbylé bílky však v žádném případě nevyhazujte. Poradíme vám, jak je nejlépe uchováte a využijete. Více...

Opravník muškátových omylů
Zajímavosti
15. 12. 2016

Opravník muškátových omylů

Některé pojmy jsou natolik zažité, že ani skutečnost, že jsou nepravdivé, s nimi nehne. Čítankovou ukázkou je koření známé jako muškátový květ a muškátový oříšek. Více...

Opilé švestky v čokoládě a další švestkové dobroty

Opilé švestky v čokoládě a další švestkové dobroty

Sušené švestky jsou poklad. Výborně chutnají a prospívají zdraví. Můžete je jíst jen tak, před svátky se však hodí i na přípravu tmavomodrých dobrot. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS