Štítky: zrání

Pěstování fíkovníku v květináči i na zahradě: Úrody se dočkáte brzy

Pěstování fíkovníku v květináči i na zahradě: Úrody se dočkáte brzy

Sušené fíky jsou oblíbeným mlsem, sladkým a přitom zdravým. Čerstvé jsou ještě lepší – zkuste si je vypěstovat. Fíkovník za jistých podmínek přežije i venku, nebo může zimovat v temném sklepě. Více...

Pěstování citrusů v květináči: Doma kvetou, voní i plodí
Pokojové rostliny
20. 12. 2017

Pěstování citrusů v květináči: Doma kvetou, voní i plodí

Bílé květy kolem sebe šíří jednu z nejpodmanivějších vůní rostlinné říše, navíc velmi intenzivní. A co teprve, když vám dozrají vlastní citróny nebo mandarinky! Pěstování citrusů přitom není složité… Více...

Domácí kokosový jogurt, lahodný a voňavý: Jak si ho vyrobit?
Ovoce
28. 11. 2017

Domácí kokosový jogurt, lahodný a voňavý: Jak si ho vyrobit?

Čerstvý jogurt z kokosové dužiny je malou exotickou dovolenou uprostřed všedních dní. Je třeba ji důkladně umixovat, naočkovat jogurtovou kulturou a nechat v teple pár hodin uzrát. Více...

Listí je ideální přísada do kompostu. Provzdušní ho a zkvalitní
Užitková zahrada
11. 11. 2017

Listí je ideální přísada do kompostu. Provzdušní ho a zkvalitní

Listí, bohaté na uhlík a chudší na dusík, než kupříkladu tráva, patří k materiálům, které by měly v kompostu převládat. V létě však obvykle převládá tráva, což můžete na podzim snadno napravit. Více...

Zahradnický lunární kalendář na druhý listopadový týden
Okrasná zahrada
6. 11. 2017

Zahradnický lunární kalendář na druhý listopadový týden

Nastává podzimní zklidnění, ubývající Měsíc ho ještě podporuje. Na své pouti projde znamením Blíženců, Raka, Lva a Panny. Využijte jejich pomoc při péči o rostliny i o své zdraví. Více...

Ukládáte úrodu do sklepa? Dodržet osvědčená pravidla se vyplatí
Užitková zahrada
26. 10. 2017

Ukládáte úrodu do sklepa? Dodržet osvědčená pravidla se vyplatí

Sklízet úrodu je radost, správně ji uskladnit starost. Ale pokud víte, jak na to, vydrží jablka šťavnatá a zdravá až do vánoc. A stejně tak i mrkev, cibule nebo brambory. Více...

Vlhký sklep dýním nesvědčí. Jak je správně sklízet a skladovat?

Vlhký sklep dýním nesvědčí. Jak je správně sklízet a skladovat?

Při sklizni i ukládání dýní se vyplatí dodržet pár osvědčených pravidel. A ta jsou úplně jiná, nežli je tomu u jablek, hrušek, brambor nebo mrkve. Pokud víte, jak na ně, vydrží dýně až do jara. Více...

Pět nejčastějších chyb při zakládání kompostu
Okrasná zahrada
29. 8. 2017

Pět nejčastějších chyb při zakládání kompostu

Tajemství rozkvetlé a plodící zdravé zahrady nenápadně zraje v jejím koutě. Správně založený a krmený kompost nezapáchá a z odpadu zdarma vyrábí prvotřídní substrát a hnojivo. Čeho se vyvarovat? Více...

Listí patří na kompost! Vyrobte si listovku, prvotřídní pěstební substrát
Okrasná zahrada
24. 10. 2016

Listí patří na kompost! Vyrobte si listovku, prvotřídní pěstební substrát

Je jemná, kyprá a voní lesem. Domácí listovka je prvotřídní surovinou, kterou získáme zdarma – stačí shrabat listí a počkat, až se sama vyrobí.   Více...

Muďoul, asimina, paw-paw: jak na zahradě pěstovat stromky nesoucí sladké exotické ovoce?

Muďoul, asimina, paw-paw: jak na zahradě pěstovat stromky nesoucí sladké exotické ovoce?

Pro tento zajímavý druh ovoce se používá pojmenování banán severu, indiánský banán či anglický název paw–paw. Pěstování není jednoduché, ale odměna stojí za to! Více...

Desatero degustace whisky
Nápoje
27. 12. 2015

Desatero degustace whisky

Svatý Patrik připutoval do Irska v pátém století a hned prý naučil Iry vyrábět z ječmene „živou vodu“. Latinsky se nápoj nazýval aqua vitae, galsky uisge beatha, později usky. Z posledního označení vzniklo známé anglické whisky. Více...

Staré odrůdy třešní: Kaštánka, Karešova, Rychlice, Černá chrupka a další

Staré odrůdy třešní: Kaštánka, Karešova, Rychlice, Černá chrupka a další

Třešně patří k naší krajině odnepaměti a jejich rané, sladké ovoce je oblíbené již mnoho staletí. Jaké odrůdy pěstovali již naši předkové? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS