Štítky: bílkoviny

Jak nejlépe sklidit a uchovat ořechy?

Jak nejlépe sklidit a uchovat ořechy?

Podzim je čas dozrávání a sklízení. Kromě ovoce a zeleniny nezapomeňte na ořechy, zdroj zdravých tuků, cenných bílkovin a minerálů. Prospějí vašemu cévnímu sytému, posílí imunitu a dodají energii. Jak sklízet a uchovávat ořechy, aby co nejdéle vydržely? Více...

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Nejen Velikonoce jsou s nimi spjaty. Co vše nám poskytne „obyčejné“ vejce? Jak využít vařená vajíčka, jak připravit vejce plněná, ztracená či vejce v porcelánu? Více...

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun
Zelenina
22. 3. 2017

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun

Světově uznávaná odbornice na výživu Catarin Elwoodová označila výhonky a klíčky jako nejživější potravinu na světě. Přitom k jejímu vypěstování nepotřebujeme v podstatě skoro nic. Více...

Jídelníček našich miláčků: Proč nemůže kočka totéž, co pes?
Psi a kočky
14. 3. 2017

Jídelníček našich miláčků: Proč nemůže kočka totéž, co pes?

Když uděláte ze psa načas vegetariána, fatální následky to mít nebude. Kočku můžete touhle stravou i zabít. Prozradíme vám, proč jsou kočky tak vybíravé a jaké složení žrádla je pro ně ideální. Více...

Jáhly nejen pro krásnou pleť i vlasy: Bude vám po nich dobře
Zdraví
2. 3. 2017

Jáhly nejen pro krásnou pleť i vlasy: Bude vám po nich dobře

Jsou lehce stravitelné, pro žaludek přímo hojivé, plné minerálů. Když víte, jak je připravit, jsou navíc i chutné. Posnídáte-li je, dodají vám sílu na celé dopoledne. Více...

Mladé fazolky zpestří letní jídelníček: vařené, smažené i grilované
Zelenina
8. 7. 2016

Mladé fazolky zpestří letní jídelníček: vařené, smažené i grilované

Fazolové keříky mají pohledné listy, pěkně kvetou a přinášejí velký užitek v kuchyni. Stálý přísun čerstvých zelených lusků ocení naše zdraví i chuťové buňky. Více...

Jak zhubnout po padesátce
Zdraví
24. 2. 2016

Jak zhubnout po padesátce

Po padesátém roce věku se zpomaluje metabolismus a zvyšuje se ukládání tuku. Ženy okolo padesátky se navíc potýkají s projevy hormonálních změn. Co s tím? Vedle jiného pomůže úprava stravovacích zvyklostí ve prospěch rozmanitější stravy. Více...

Obezita: výpočet BMI, zdravotní rizika, léčba, zahrada jako prevence
Zdraví
27. 1. 2016

Obezita: výpočet BMI, zdravotní rizika, léčba, zahrada jako prevence

Na planetě Zemi je spousta míst, kde lidé ještě umírají hlady. Obyvatele evropských zemí, Severní a Jižní Ameriky však trápí opačný problém — nadváha a obezita. Více...

Brambory zdravé, výživné i jedovaté

Brambory zdravé, výživné i jedovaté

Brambory jsou nejen zdrojem výživného škrobu, ale nachází se v nich i řada dalších látek. Aminokyseliny, vláknina i minerály a stopové prvky, které náš organismus potřebuje, ale i alkaloidy a dusičnany, které žádoucí nejsou. Co vše v hlízách vlastně najdeme? Více...

Které jídlo je zdravé a proč, kolik čeho sníst
Zdraví
23. 10. 2015

Které jídlo je zdravé a proč, kolik čeho sníst

Celkem nedávno se odborníci domnívali, že za zdravotní stav člověka  může genetika a životní prostředí. Přibývá však důkazů, že jedním z rozhodujících faktorů je strava. Více...

Co prozradí tělesná teplota, kdy a čím snižovat horečku
Zdraví
29. 9. 2015

Co prozradí tělesná teplota, kdy a čím snižovat horečku

Je-li s naším tělem něco v nepořádku, informuje nás o tom vlastním signalizačním systémem. Jedním z těchto hlídacích majáčků bývá horečka — teplota vyšší než 38 °C. Horečku bychom neměli brát na lehkou váhu. Více...

Pěstování fazolí: pnoucí, keříčkové i okrasné

Pěstování fazolí: pnoucí, keříčkové i okrasné

Fazole patří mezi nenáročné a přitom velmi užitečné rostliny, nabízející rozmanitý užitek. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS