Štítky: cukr

Rychlý jahodový dort a jahodové knedlíky z tvarohu a polenty

Rychlý jahodový dort a jahodové knedlíky z tvarohu a polenty

Začněte polévkou rozmixovanou ze smetanového zákysu, podmáslí či acidofilního mléka a jahod. Můžete ji opatrně osolit a opepřit či osladit a dochutit hřebíčkem, skořicí a citronovou šťávou. Pak zkuste knedlíky i dort! Více...

Flambovaný citronový punč
Nápoje
21. 5. 2016

Flambovaný citronový punč

Punč bývá v Evropě spojován s Anglií, kde si získával oblibu od 17. století jako nápoj dovezený z Indie. Tam ho připravovali z alkoholu, cukru, citronu, vody a koření nebo čaje. Rum se časem stal nejpoužívanější přísadou, hlavně ten jamajský. Více...

Velikonoční perníčky Marie Křižalkovičové; recept na těsto i polevu

Velikonoční perníčky Marie Křižalkovičové; recept na těsto i polevu

Perníčky začala Marie Križalkovičová péci a zdobit už jako malá. Během střední školy se hodně přiučila od internátní vychovatelky. Tvořily chaloupky, kolébky i figurky. Více...

Hrachové recepty: polévka, kaše, karbanátky, kanapky, nádivka…

Hrachové recepty: polévka, kaše, karbanátky, kanapky, nádivka…

Jakkoliv karbanátky v titulku této série čtenářských receptů svádějí k domněnce, že půjde o jakousi speciální vegetariánskou krmi, skutečnost je daleko prostší. Jedná se vlastně o variantu hrachové kaše. Více...

Punče podle Petra Stupky: vinný, medový, orient a další
Nápoje
15. 12. 2015

Punče podle Petra Stupky: vinný, medový, orient a další

Zejména během zimních dnů oceníme horké nápoje vonící kořením, ovocem a likéry. Hodí se pro uvítání nového roku i příjemné víkendové chvíle. Horké téma s půltuctem punčových variací od mistra kuchaře. Více...

Víno získá přívlastek podle dosažené cukernatosti vylisovaného moštu
Nápoje
13. 12. 2015

Víno získá přívlastek podle dosažené cukernatosti vylisovaného moštu

Aby se víno mohlo řadit do kategorie jakostních vín s přívlastkem, musí hrozny použité na jeho výrobu pocházet z jedné vinařské podoblasti a vinný mošt musí dosáhnout daného stupně přírodní cukernatosti. Více...

Florentinky, evropské cukroví

Florentinky, evropské cukroví

Název svádí k domněnce, že sladkost pochází z italské Florencie, metropole Toskánska, známého sýrovými, masnými, sladkými a dalšími specialitami. Spojitost však není doložena. V každém případě jsou florentinky populární v celé Evropě. Více...

Hříbečky z ořechů a mandlí

Hříbečky z ořechů a mandlí

Spařené drcené loupané mandle a cukr v poměru 1:1 jsou základem marcipánu. Jeho domácí přípravu usnadní bílek. Hmota se dobře barví a modeluje, mandle se dokonce dají nahradit ořechy. Materiál jako stvořený pro radovánky s nepečeným cukrovím. Více...

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Ač existuje množství vánočního cukroví, jen několik druhů se může honosit přívlastkem nejoblíbenější. Jsou mezi nimi i vosí hnízda, ořechové minišpičky s kakaovou či kávovou náplní a nezbytným vaječným opiátem. Více...

Naučte se sněhové pečivo!

Naučte se sněhové pečivo!

Aby sněhové pusinky měly ostře svůdné tvary a slaďoučce se rozplývaly na jazyku a vlastně už na rtech, potřebují správné zacházení. Přečtěte si deset rad, z čeho a jak správně šlehat sníh a péct cukroví lehké jako nic. Více...

Ořechové hvězdičky s rozinkami

Ořechové hvězdičky s rozinkami

Bez ořechů  by Vánoce snad ani nemohly být. Mnohé z cukroví se bez nich neobejde a do leckterého těsta se dá trocha mletých jader přidat pro zajímavější chuť. Následující recept je v ořechovém slova smyslu luxusní: Radí smíchat vlašáky a lískáče. Více...

Bílkové placičky s oříšky

Bílkové placičky s oříšky

Už samy suroviny vypadají lákavě a slibují, že to nebude cukroví jen sladce sladké, ale že v něm zůstane místo i na jiné chutě. Kakaovou, kávovou, arašídovou či lískovou. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS