Štítky: šlehačka

Rychlý jahodový dort a jahodové knedlíky z tvarohu a polenty

Rychlý jahodový dort a jahodové knedlíky z tvarohu a polenty

Začněte polévkou rozmixovanou ze smetanového zákysu, podmáslí či acidofilního mléka a jahod. Můžete ji opatrně osolit a opepřit či osladit a dochutit hřebíčkem, skořicí a citronovou šťávou. Pak zkuste knedlíky i dort! Více...

14 receptů na sladkosti: trubičky, čokoládové flameri, moka likér...

14 receptů na sladkosti: trubičky, čokoládové flameri, moka likér...

V této čtenářské sadě návodů na přípravu sladkých dobrot najdete i recept na domácí rafaelo, smetanové karamelky, acido moučník či švestky plněné marcipánem. Trubičky, ty jsou medové, plněné žloutkovým krémem. Více...

Bezé s lískovými oříšky

Bezé s lískovými oříšky

Slovem bezé, které se nejspíš vylíhlo někde poblíž německého názvu Baiser, se nehodí pojmenovat kdejakou pusinku. Toto pěnové cukroví je šlehačkového původu a se všemi rodovými výsadami vplyne do úst, aby šířilo slávu smetany, bílků i oříšků. Více...

Nejlepší domácí zmrzlina: recepty a proč si pořídit zmrzlinovač

Nejlepší domácí zmrzlina: recepty a proč si pořídit zmrzlinovač

Občas se to člověku přihodí po dovolené: Na cestách, dnes už i tuzemských, ochutná zmrzlinu a začne se mu po té výjimečné lahodě stýskat natolik, že se rozhodne si zážitek zopakovat doma. Záhy pak řeší výběr výrobníku zmrzliny. Více...

Recept na domácí jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Recept na domácí jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Stačí dvacet minut a nejoblíbenější jahodové jídlo voní na stole. Jednoduchý recept existuje v řadě variant. Někdo přidává do těsta dětskou krupici, jiný strouhanku. Knedlíky mají čepice z polevy, tvarohu, šlehačky, jahod... Více...

Kapr v receptech tradičních i méně známých
Maso a přílohy
23. 12. 2014

Kapr v receptech tradičních i méně známých

Autorka receptu na kapra načerno doporučuje více než dva tucty surovin, koření a variant ingrediencí. Takovou směs fantazie by alchymista kuchařovi jen záviděl. Kapr jako elixír života, i tak ho lze mít rád. Více...

Jablečné recepty: krém, smaženky, větrníky, dort, polévka, s vínem...

Jablečné recepty: krém, smaženky, větrníky, dort, polévka, s vínem...

Hlavně na podzim nebo v zimě vybízejí jablka ke snoubení se sladkými těsty, šlehačkou, tvarohem a také s chutěmi dalších druhů ovoce. Z následující sady receptů si vyberou i příznivci jablečných cukrářských dobrot. Více...

Z babiččiny kuchařky: buchty, lívance s borůvkami, rozhuda, škubánky...

Z babiččiny kuchařky: buchty, lívance s borůvkami, rozhuda, škubánky...

Mnozí je máme uloženy v paměti ve spojení s prázdninovými zážitky. „Takové buchty s mákem uměla jenom babička,“ říkává se. Ale každý, kdo je zkusí upéct nebo třeba ušťouchat škubánky, bude hvězdou dne. Více...

Sladké sváteční recepty: rozinková babka, koláč s povidly a krémem

Sladké sváteční recepty: rozinková babka, koláč s povidly a krémem

Velikonočnímu stolu svědčí pestrost a nápaditost. Podobně jako dekorace mohou být rozmanité i recepty. Vedle mazance, beránka či jidášů zachutnají rodině či přátelům koláče, řezy i cukroví. Více...

Recept na svíčkovou na smetaně jako od maminky
Maso a přílohy
17. 3. 2014

Recept na svíčkovou na smetaně jako od maminky

Maminky to vědí od babiček: Česká kuchyně se právem pyšní omáčkami. Žádnými upejpavými sósy! Svíčková je pokrm bytelný: Vždyť základ tvoří dobré hovězí a kořenová zelenina. Se smetanou sváteční kombinace. Více...

Lehká a lahodná roláda s kiwi

Lehká a lahodná roláda s kiwi

Máte rádi kiwi? Nebo se vám dokonce urodilo na aktinidii obepínající pergolu, plot, nebo zdobící vchod do domu? Užijte si šťavnaté plody v receptu, který prodlouží léto. Více...

Sladkosti pro vánoční tabuli i na stromeček

Sladkosti pro vánoční tabuli i na stromeček

Sváteční menu ozvláštní sladká tečka z ananasu. Čokoládové košíčky s marcipánem vyniknou vedle voňavé kávy. Rodinu a hosty překvapíme nabídkou dobrůtek v adventním aranžmá či na stromečku. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS