Vaření a recepty

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Prostřený stůl pro nečekanou návštěvu: do hodiny na stole

Známe to všichni: v pracovním zápřahu se volné chvíle hledají těžko a návštěvy se stále odkládají. Letní volnější režim přímo vybízí k výletům a setkáním s přáteli nebo příbuznými. Co když se však návštěva ohlásí na poslední chvíli? Více...

Kouzlo domácích těstovin: Italskou pastu si můžete vyrobit raz dva

Kouzlo domácích těstovin: Italskou pastu si můžete vyrobit raz dva

V letních vedrech má většina z nás sotva chuť vařit guláš a svíčkovou, natož je pak jíst. Pokud jsou vaší letní posedlostí těstoviny, ale nikdy jste se neodvážili ani pomyslet na to, že byste si vyrobili své domácí, čtěte dál. Více...

Tajemství koriandru: Zázračnou léčivku si můžete vypěstovat i v truhlíku
Maso a přílohy
20. 7. 2017

Tajemství koriandru: Zázračnou léčivku si můžete vypěstovat i v truhlíku

Staří Egypťané přidávali koriandr coby úlitbu bohům k pohřební výbavě svých blízkých. Mnohé užití má ale i dnes. Pomůže vám s řadou neduhů a navíc jde o skvělé koření. Zkuste třeba originální recept s kaprem, ve kterém nesmí koriandr chybět. Více...

Recept na domácí medovinu
Nápoje
19. 7. 2017

Recept na domácí medovinu

Mnozí z nás si na poutích nebo farmářských trzích pochutnávají na lahodné medovině. Tento výborný nápoj si však můžete připravit i doma. Ukážeme vám postup krok za krokem. Více...

Jedlé květy: které hluchavky využijete v kuchyni?

Jedlé květy: které hluchavky využijete v kuchyni?

Něžnou ozdobou jarního i letního menu se mohou stát květy hluchavek. Nejen že vypadají hezky, ale také oplývají i vynikajícími léčivými vlastnostmi. Poradíme vám, k jakým pokrmům se jejich květy hodí nejvíce. Více...

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

S přibývající venkovní teplotou často z oběda vynecháváme horkou polévku. Dáváme víc prostoru ovoci a pokud chceme dezert, preferujeme chlazený. Připravili jsme si pro vás proto tip na lehký letní oběd. Čeká na vás originální salát, zdravé, a přitom lahodné smoothie, a na závěr perfektní domácí zmrzlina. Dobrou chuť. Více...

Netradiční marmelády. Zkuste rebarboru, borůvky nebo cibuli
Zavařování
14. 7. 2017

Netradiční marmelády. Zkuste rebarboru, borůvky nebo cibuli

Jahody už máte zřejmě zpracovány, třešně nejspíše také. Ale co letos vyzkoušet nějaké zavařeniny, které nejsou úplně běžné. Výroba vlastních marmelád, džemů a želé nabírá rychle na popularitě. Proč tedy trochu neexperimentovat? Čekají na vás zajímavé chutě. Více...

Sezóna zavařování je tady. Zvládne to úplně každý
Zavařování
13. 7. 2017

Sezóna zavařování je tady. Zvládne to úplně každý

Teploty už jsou konečně letní a sezona zavařování se začíná rozjíždět. První letní ovoce už dozrálo a na nás je zpracování úrody. Něco sníte čerstvé, možná se pustíte do zmrzlin a sorbetů, ale marmelády, džemy a kompoty jsou jistota. Více...

Slavnostní letní limonáda z meduňkového sirupu
Nápoje
12. 7. 2017

Slavnostní letní limonáda z meduňkového sirupu

Chcete letní tabuli ozvláštnit lákavým osvěžujícím nápojem, který zaujme i na pohled?Vyzkoušejte limonádu z domácího meduňkového sirupu s květinovými ledovými kostkami. Více...

Grilovací omáčky dodají vašim steakům šmrnc

Grilovací omáčky dodají vašim steakům šmrnc

S létem voní ze zahrad i balkonů rozličné grilované pochoutky. Šťavnatý steak si sice vystačí i bez doprovodu, ale přece jen, lahodná domácí omáčka či bylinkové máslo mu může dodat nečekaný šmrnc. Více...

Dotek exotiky na vašem stole: Jak si poradit s načernalými banány?

Dotek exotiky na vašem stole: Jak si poradit s načernalými banány?

V průběhu zimy je toto tropické ovoce na vrcholu s cenou. S příchodem letních měsíců se dají banány ve vyšších stupních zralosti pořídit za cenu pod 25 korun za kilogram. Více...

Cuketa a lilek si rozumí aneb 3 tipy na lehký letní oběd
Zelenina
30. 6. 2017

Cuketa a lilek si rozumí aneb 3 tipy na lehký letní oběd

Tyto dva druhy zeleniny můžete často potkávat v supermarketech naaranžované vedle sebe. A cuketa a lilek se mohou setkávat i ve vaší kuchyni. Usnadní vám přípravu lehkého jídla ať už na oběd, nebo na večeři. Je libo cuketový koláč, dip z pečených lilků a nebo raději ratatouille? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS