Vaření a recepty

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun
Zelenina
Včera

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun

Světově uznávaná odbornice na výživu Catarin Elwoodová označila výhonky a klíčky jako nejživější potravinu na světě. Přitom k jejímu vypěstování nepotřebujeme v podstatě skoro nic. Více...

Vlastní chléb – snadno a rychle
Chléb a pečivo
21. 3. 2017

Vlastní chléb – snadno a rychle

Křupavý chléb, jehož vůně se bude linout celým domem? Můžete ho mít. Upéct doma chleba je daleko jednodušší, než to vypadá. Chce to jen trochu snahy a odhodlání. Nejde to bez práce, ale výsledek stojí za to. Více...

Jsou dusičnany skutečně nebezpečné?
Zdraví
21. 3. 2017

Jsou dusičnany skutečně nebezpečné?

I když může zelenina obsahovat dusičnany, dodává nám proti nim zároveň „protijed“. Vitamín C je dokonce promění na látky prospěšné při vysokém krevním tlaku. Horší je to s dusičnany v uzeninách… Více...

Kvásek nestačí získat, musíte o něj pečovat
Chléb a pečivo
19. 3. 2017

Kvásek nestačí získat, musíte o něj pečovat

Máte chuť se pustit do pečení chleba a nemáte vlastní kvásek? Možná budete překvapeni, jak blízko vás bydlí někdo, kdo je ochotný vám ho darovat. Poradíme vám nejen kde kvásek získat, ale také jak o něj pečovat, abyste mohli péct chleba kdykoli budete mít chuť! Více...

Sezóna medvědího česneku odstartovala

Sezóna medvědího česneku odstartovala

Patříte k těm, kterým česnek medvědí nic neříká a nebo vám jeho intenzivní aroma připadá nepříjemné? Pak ani dál nečtěte. Pokud jste si však tuhle rostlinku oblíbili a nebo se ji chystáte ochutnat poprvé, zbystře. Sezóna medvědího česneku právě přichází. Více...

Zdravé i pestré - recepty pro předškoláky

Zdravé i pestré - recepty pro předškoláky

Rádi byste nabídli dětem co nejzdravější stravu a nejste si jisti, čím začít? Nabízíme inspiraci na zdravá jídla, která si oblíbily děti v mateřské škole Semínko. Více...

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?
Zdraví
14. 3. 2017

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?

Lidé si je mezi sebou předávají jako poklad. Bělavá rosolovitá zrníčka, která vám mléko přemění na prvotřídní, zdravý a osvěžující kefír. Snadno se množí, a šíří mezi další kefírové nadšence. Více...

Jídelníček předškoláka. Může být pestrý i zdravý?
Zdraví
12. 3. 2017

Jídelníček předškoláka. Může být pestrý i zdravý?

Jak to zaonačit, aby děti nad předloženým jídlem neohrnovaly nos a aby jedly nejen to, co jim chutná, ale také to, co je pro ně zdravé? Více...

Pepř: Dochutí a dodá říz. Co o něm všechno víte?
Maso a přílohy
10. 3. 2017

Pepř: Dochutí a dodá říz. Co o něm všechno víte?

Dáváme ho téměř denně do polévek, omáček i na masa. Dokážete si ale vybavit, jak vypadá rostlina, ze které se sklízí? A je to ta samá pro černý, červený i růžový pepř? Tohle koření nás ještě dokáže překvapit… Více...

Jak užívat léčivé bylinky, aby skutečně pomáhaly?
Zdraví
8. 3. 2017

Jak užívat léčivé bylinky, aby skutečně pomáhaly?

Příprava čaje, přesněji nálevu z léčivých rostlin, má svá pravidla. U některých léčivek může být účinnější odvar nebo macerát, skvělým doplňkem je pak bylinková koupel. Více...

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?
Zdraví
7. 3. 2017

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?

Na Britských ostrovech se tradovalo, že zatímco Angličané krmí ovsem pouze koně, Skotové ho jedí sami. Proto jsou angličtí koně ta nejlepší liga a skotští muži rovněž… Více...

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy
Zdraví
4. 3. 2017

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy

Pokud jeho jedinečnou vůni neznáte, určitě kardamom vyzkoušejte. Kromě tradičního užití do kávy a čaje se hodí do dezertů, pečiva, zeleninových pokrmů. Kde roste, jak vypadá, a proč je tak zdravý? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS