Vaření a recepty

4 tajné triky šéfkuchařů: Ostrý nůž je základ úspěchu

4 tajné triky šéfkuchařů: Ostrý nůž je základ úspěchu  

Myslíte si, že na to, aby běžný smrtelník dokázal vládnout vaření, jsou potřeba složité techniky a zdlouhavé postupy? Tyhle triky vás přesvědčí, že základy práce v kuchyni může ovládnout hravě skutečně každý. Více...

Ginfest – festival jalovcového nápoje
Nápoje
17. 2. 2017

Ginfest – festival jalovcového nápoje

Ať už patříte k milovníkům ginů a nebo jste jim zatím neměli možnost přijít na chuť, máte tento i příští víkend zajímavou příležitost nejen ochutnat rozmanité giny, ale také se o nich dozvědět mnoho zajímavého. Více...

Kdy a kam v Praze za masopustem? Zkuste Smíchov nebo Ctěnice

Kdy a kam v Praze za masopustem? Zkuste Smíchov nebo Ctěnice

Masopustní úterý v roce 2017 připadá na poslední únorový den, tedy 28. února. Leckde se masopustní průvody a reje masek pořádají s předstihem. Na pražském Smíchově si můžete užít pravou masopustní atmosféru již v sobotu 18. února, o den později se můžete vypravit do zámeckého areálu Ctěnice. Více...

Jak chutná masopust ve světě? Zkuste karibské, sicilské či finské dobroty

Jak chutná masopust ve světě? Zkuste karibské, sicilské či finské dobroty

K masopustu neodmyslitelně patří nejen bohatá masitá jídla, ale i sladkosti plné vajec a tuku. Zatímco u nás sladkému pečivu v masopustním období výrazně kralují koblihy, v zahraničí jsou v oblibě i jiné sladkosti. Přinášíme recept na karibské masopustní koblížky, sicilské trubičky a finské kardamomové žemličky. Více...

Dárek z lásky? Vyrobte jej sami

Dárek z lásky? Vyrobte jej sami

Radost umí udělat i úplná maličkost - obzvlášť, pokud jste ji vyrobili vy. Připravili jsme pro vás několik jednoduchých návodů pro oslavu dne všech zamilovaných. Více...

Jak připravit pohanku, aby byla zdravá i chutná?
Zdraví
9. 2. 2017

Jak připravit pohanku, aby byla zdravá i chutná?

Zpevní cévy, podpoří imunitu, dodá tělu mnoho prospěšných látek, neobsahuje lepek – je to zkrátka poklad. Ale jen pokud si vyberete pohanku loupanou za studena a připravíte ji šetrně. Více...

Rychlení zeleniny pro lenochy: zbytky nevyhazujte, ale znovu pěstujte

Rychlení zeleniny pro lenochy: zbytky nevyhazujte, ale znovu pěstujte

Na to, abyste si v zimním období vypěstovali trochu čerstvých zeleninových natí, nepotřebujete žádné zvláštní zahradnické dovednosti. A co víc: nemusíte čekat dlouhé týdny, až vyklíčí semínko a další měsíce pečovat o rostlinku. Stačí jen správně odkrojenou část  vložit do misky s vodou. Více...

Dračí jahody krásně kvetou a plodí: Dřišťál na zahradě je poklad

Dračí jahody krásně kvetou a plodí: Dřišťál na zahradě je poklad

Z velmi pohledného keře vytvoříte neprostupný živý plot, nebo zkrášlí zahradu jako solitér. Jeho žluté květy voní a sytí včely, šarlatové, zdravé plody chutnají ptákům i lidem. Více...

Předškoláci a sladkosti. Jde to i bez cukrovinek?
Zdraví
7. 2. 2017

Předškoláci a sladkosti. Jde to i bez cukrovinek?

Nepřekonatelnou chuť na sladké zná snad každý. Děti sahají po sušenkách, slazených limonádách a bonbonech. Přemíra sladkostí však škodí. Je vůbec možné touhu po sladkém nějak rozumně krotit? Více...

Ideální pití pro zimní večery? Zkuste rooibos
Nápoje
5. 2. 2017

Ideální pití pro zimní večery? Zkuste rooibos

Na mnohé má takřka zázračné účinky, navíc neobsahuje, na rozdíl od kávy a čaje, thein. Klidní mysl a vhod přijde i maminkám maličkých dětí. Více...

Znáte jamy? Jsou potravou i lékem nejen v tropech
Zelenina
5. 2. 2017

Znáte jamy? Jsou potravou i lékem nejen v tropech

Pokud jste někdy slyšeli název smldinec, možná vás odradil natolik, že jste si na něj už znovu nevzpomněli. Jeho synonymem je jam, který byste zapomenout rozhodně neměli. Více...

Veselý Kopec v sobotu ožije masopustem, napečte koblihy

Veselý Kopec v sobotu ožije masopustem, napečte koblihy

V sobotu 4. února si ve skanzenu na Veselém Kopci u Hlinska můžete doslova všemi smysly vychutnat jedinečnou masopustní atmosféru. Na návštěvníky čeká nejen ukázka tradiční masopustní obchůzky maškar, ale také staročeská zabijačka. To vše orámované nádhernou zimní atmosférou. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS