Vaření a recepty

Proč jíst kopřivu? Pročistí vás a uleví při řadě obtíží
Zdraví
Včera

Proč jíst kopřivu? Pročistí vás a uleví při řadě obtíží

Je jí všude plno a důstojně nahradí špenátové listy, je výtečná do polévek, nádivek, na očistný čaj. Připravíte z ní i výtečné hnojivo pro rostliny. Kopřiva je vskutku užitečný plevel… Více...

Nejlepší recept z medvědího česneku? Zkuste medvědí pesto

Nejlepší recept z medvědího česneku? Zkuste medvědí pesto

Zatímco pro jedny je česnek medvědí samozřejmou součástí jarního jídelníčku, další jej teprve objevují. Ať už je vaše první setkání s touhle pozoruhodnou bylinkou přímo v přírodě a nebo na tržišti či v obchodě, brzy přijdou další otazníky. Více...

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Vajíčko je zázračná potravina: vejce vařená, ztracená, labužnická

Nejen Velikonoce jsou s nimi spjaty. Co vše nám poskytne „obyčejné“ vejce? Jak využít vařená vajíčka, jak připravit vejce plněná, ztracená či vejce v porcelánu? Více...

Osení můžete sníst aneb domácí mladý ječmen
Zdraví
16. 4. 2017

Osení můžete sníst aneb domácí mladý ječmen

Populární šťáva z mladého ječmene, která se prodává nejčastěji ve formě prášku, není vylisována z ničeho jiného, nežli z osení. A pšenice s žitem jsou zdravé zrovna tak. Více...

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Barevná vajíčka se v košíčku krásně vyjímají. Jenže, až budou Velikonoce za námi – co s nimi? Nechte se inspirovat pěti recepty, se kterými přebývající vejce krásně zužitkujete.  Chybět nebudou vaječné karbanátky ani krokety. Více...

Provoňte si jaro kvítky fialek; hodí se do čaje i na dezerty
Nápoje
15. 4. 2017

Provoňte si jaro kvítky fialek; hodí se do čaje i na dezerty

Vůně fialky je lahodná a okouzlující - ne náhodou je součástí nejlepších parfémů. Kvítka, která právě teď rozkvétají,  jsou nejen voňavá, ale i jedlá a léčivá. Můžete jimi ozdobit sváteční pokrmy. Více...

Zelený velikonoční přípitek
Nápoje
14. 4. 2017

Zelený velikonoční přípitek

Zelená piva a další velikonoční speciály se znovu objevují v českých hospůdkách.  Průmyslové pivovary i minipivovary se předhánějí, čím nás letos na Velikonoce překvapí. Zkusíte zelený ležák, nebo raději červené vícestupňové pivo? Více...

Zelené recepty na Zelený čtvrtek
Zelenina
13. 4. 2017

Zelené recepty na Zelený čtvrtek

Na jaře ani nepotřebujete pravý špenát – zastanou ho plané rostliny, které najdete na zahradě. Připravíte z nich přílohu, polévku, salát, obložené chleby a oslavíte Zelený čtvrtek, jak se patří… Více...

Tři tradiční velikonoční recepty:  Co na svátečním stole nemůže chybět?

Tři tradiční velikonoční recepty:  Co na svátečním stole nemůže chybět?

Velikonoce již klepou na dveře a vy jste v jednom kole? Často nezbývá čas ani na umytí oken, natož na několikadenní vyvařování. Přinášíme vám tři základní recepty, které bez problémů zvládnete a svátky si užijete v klidu - a navíc s dobrým jídlem. Více...

Pascha, mazurek a Simnel cake - velikonoční sladkosti ze světa

Pascha, mazurek a Simnel cake - velikonoční sladkosti ze světa

Máte chuť připravit na letošní Velikonoce nějaké sladké překvapení, které nebude mít podobu beránka? Pak tu pro vás máme inspiraci ze tří koutů světa. K pravoslavným Velikonocům patří Pascha, velikonoční mazurek zdobí stoly polských domácností a ve Velké Británii si zas pochutnávají na koláči s tajemným názvem simnel. Více...

Pivovary Zubr a Litovel ovládly Pivex 2017
Nápoje
1. 4. 2017

Pivovary Zubr a Litovel ovládly Pivex 2017

Jedna z nejprestižnějších degustačních soutěží piva u nás už má své vítěze. V letošním jubilejním 25. pivním klání soupeřilo 40 tuzemských značek. Odborná porota také udělila výjimečnou cenu „Pivovar čtvrtstoletí“. Více...

Tři zahraniční velikonoční recepty: Kotletky, štóla i řecký koláč

Tři zahraniční velikonoční recepty: Kotletky, štóla i řecký koláč

Rádi byste o letošních Velikonocích servírovali na sváteční stůl něco jiného? Inspirovat se můžete u kuchařů po celé Evropě. Následující sváteční pokrmy určitě bravurně zvládnete, překvapíte své blízké a ještě si pochutnáte. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS