Vaření a recepty

Hroznové víno je lék! Dejte jej do salátu nebo do koláče

Hroznové víno je lék! Dejte jej do salátu nebo do koláče

Právě vrcholící sezona vinobraní po celé zemi přináší vynikající bílá i červená vína, která si rádi vychutnáme po skleničce. Věděli jste ale, že hrozny vašemu zdraví prospějí tak, jako byste denně polykali hrst tablet? Více...

Droždí známé i neznámé: dokáže kynout těsto i léčit
Chléb a pečivo
23. 9. 2017

Droždí známé i neznámé: dokáže kynout těsto i léčit

Obyčejná šedá kostka droždí v sobě skrývá mnohá tajemství. Z čeho vlastně droždí je? Co způsobuje kynutí těsta? Jak konzumace droždí prospívá našemu zdraví? A víte vůbec, že při pečení buchet nebo chleba pácháte hromadnou vraždu miliard mikroorganismů? Více...

Jablka ve slaných jídlech
Maso a přílohy
23. 9. 2017

Jablka ve slaných jídlech

Sklizeň jablek je v plném proudu. V kuchyni najdou využití v celé řadě moučníků, ale ani v jídlech nesladkých není třeba jablka vynechávat. Co třeba využít některý z následujících tipů na jablka „naslano“? Více...

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Neustále posmrkáváte, občas vás zabolí v krku, jste unavení a lámou se vám vlasy i nehty – zkrátka se celkově potácíte na hraně nachlazení? Zázvorový čaj nebo citrony jsou dobrý způsob akutní pomoci. Důležitější ale je, abychom výše vyjmenovaným projevům dokázali úspěšně předcházet. Více...

Malý průvodce velkým světem dýní: k čemu se která hodí?

Malý průvodce velkým světem dýní: k čemu se která hodí?

Dýně jsou nejvýraznější plodinou podzimu, která se v objevuje v mnoha podobách. Máslová, muškátová, špagetová, velkoplodá, Hokaido... Každá je jiná a vhodná pro odlišnou kuchyňskou úpravu. Jak se vyznat v dýních a jak je nejlépe využít? Více...

Kouzlo kari: Zahřejte se indickou polévkou nebo kari s cuketou

Kouzlo kari: Zahřejte se indickou polévkou nebo kari s cuketou

Polévka, ve které stojí lžíce, nebo omáčka plná zeleniny, i tam vás dokáže probrat z šedi všedního dne kari. Výrazem kari rozumíme v našich zeměpisných šířkách směs typicky zářivě žlutého koření, které dodává jídlu sladce štiplavou chuť. Více...

Jablečná slavnost v Bílých Karpatech

Jablečná slavnost v Bílých Karpatech

Vůně jablečných moučníků, chuť čerstvého jablečného moštu, hudba, ukázky řemesel, hry pro děti, divadlo a především pohoda a dobrá nálada - to vás čeká v neděli 24. září v Hostětíně. Program ocení děti i dospělí, gurmáni, turisté, řemeslníci a milovníci přírody. Více...

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Co region, to trochu jiný recept. Základ je však stejný. Ke španělské kuchyni neodmyslitelně patří olivový olej, ale i česnek, rajčata nebo paprika. Nedejte se zmást, Španělé si umí užít i sladkou kuchyni. Okuste s námi od každého trochu… Více...

Sladký fenykl provoní kuchyni. Výtečný je v salátu, vařený i pečený
Zelenina
17. 9. 2017

Sladký fenykl provoní kuchyni. Výtečný je v salátu, vařený i pečený

Je křehký a voňavý, dietní a přitom chutný. Zeleninový fenykl můžete nakrájet do salátu, dusit, zapékat. Nebo uvařit a přelít sýrovou omáčkou dle receptu bylinářky a kulinářky Lesley Bremnessové. Více...

Zahrada Čech: Recepty finalistů soutěže o nejlepší dezerty s tvarohem

Zahrada Čech: Recepty finalistů soutěže o nejlepší dezerty s tvarohem

Do finále 16. ročníku celostátní soutěže Nejlepší recepty ze Zahrady Čech, tentokrát na téma Dezerty s tvarohem, postoupily následující 4 recepty.  Přinášíme vítězné recepty, které byly představeny v sobotu 16. září v Litoměřicích. Více...

Vinné vaření: ozdobte svůj podzimní stůl klenoty francouzské kuchyně
Maso a přílohy
16. 9. 2017

Vinné vaření: ozdobte svůj podzimní stůl klenoty francouzské kuchyně

Vinobraní je v plném proudu, o přísun nových lahví z tuzemska i zahraničí tedy není v obchodech nouze. Pokud jste příznivci nápojů z ušlechtilých hroznů, ale vaření s vínem jste se dosud vyhýbali pro jeho náročnost, následující podzimní recepty s červeným vínem vás přesvědčí o opaku! Více...

Křen nejen s hořčicí: Vyzkoušejte křenové víno i obklady
Zdraví
16. 9. 2017

Křen nejen s hořčicí: Vyzkoušejte křenové víno i obklady

Pikantní křen dochutí pokrmy, prospívá trávení, pomáhá při nachlazení. Můžete z něj připravit i posilující nápoj, stačí ho macerovat ve víně. Obklady zase uleví při revma, otocích nebo ztuhlých svalech. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS