Chléb a pečivo

Droždí známé i neznámé: dokáže kynout těsto i léčit
Chléb a pečivo
23. 9. 2017

Droždí známé i neznámé: dokáže kynout těsto i léčit

Obyčejná šedá kostka droždí v sobě skrývá mnohá tajemství. Z čeho vlastně droždí je? Co způsobuje kynutí těsta? Jak konzumace droždí prospívá našemu zdraví? A víte vůbec, že při pečení buchet nebo chleba pácháte hromadnou vraždu miliard mikroorganismů? Více...

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Neustále posmrkáváte, občas vás zabolí v krku, jste unavení a lámou se vám vlasy i nehty – zkrátka se celkově potácíte na hraně nachlazení? Zázvorový čaj nebo citrony jsou dobrý způsob akutní pomoci. Důležitější ale je, abychom výše vyjmenovaným projevům dokázali úspěšně předcházet. Více...

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Co region, to trochu jiný recept. Základ je však stejný. Ke španělské kuchyni neodmyslitelně patří olivový olej, ale i česnek, rajčata nebo paprika. Nedejte se zmást, Španělé si umí užít i sladkou kuchyni. Okuste s námi od každého trochu… Více...

Svačiny pro školáky: vsaďte na pestré barvy i chutě

Svačiny pro školáky: vsaďte na pestré barvy i chutě

První dva školní týdny jsou za námi a možná už začíná docházet inspirace, co přibalit potomkovi na svačinu. I obvyklé "pečivo s něčím" může zažít pár obměn, sladká svačina nemusí být jen přeslazená čokotyčinka...  Více...

Vybavte se na podzim a zimu: 4 bylinková pesta ze skleničky

Vybavte se na podzim a zimu: 4 bylinková pesta ze skleničky

Přestože se teplé slunné měsíce neúprosně nachylují ke svému konci, nemusíte se loučit s plody, které jsou ještě k mání na trzích nebo v obchodech. Zavařování ovoce je jasná záležitost. Jak ale zúročit úrodu bylinek? Snadno – do pesta! Více...

Bylinky v kuchyni: sýrové tyčinky a pečený pstruh s vůní rozmarýny

Bylinky v kuchyni: sýrové tyčinky a pečený pstruh s vůní rozmarýny

Povzbudivá, osvěžující vůně s nádechem pryskyřic  na nás dýchne, jen když se bylinky dotkneme. Aby zkošatěla, zastřihujeme výhony rozmarýny  –  a můžeme s nimi čarovat v kuchyni. Více...

Tři zahraniční velikonoční recepty: Kotletky, štóla i řecký koláč

Tři zahraniční velikonoční recepty: Kotletky, štóla i řecký koláč

Rádi byste o letošních Velikonocích servírovali na sváteční stůl něco jiného? Inspirovat se můžete u kuchařů po celé Evropě. Následující sváteční pokrmy určitě bravurně zvládnete, překvapíte své blízké a ještě si pochutnáte. Více...

Vlastní chléb – snadno a rychle
Chléb a pečivo
21. 3. 2017

Vlastní chléb – snadno a rychle

Křupavý chléb, jehož vůně se bude linout celým domem? Můžete ho mít. Upéct doma chleba je daleko jednodušší, než to vypadá. Chce to jen trochu snahy a odhodlání. Nejde to bez práce, ale výsledek stojí za to. Více...

Kvásek nestačí získat, musíte o něj pečovat
Chléb a pečivo
19. 3. 2017

Kvásek nestačí získat, musíte o něj pečovat

Máte chuť se pustit do pečení chleba a nemáte vlastní kvásek? Možná budete překvapeni, jak blízko vás bydlí někdo, kdo je ochotný vám ho darovat. Poradíme vám nejen kde kvásek získat, ale také jak o něj pečovat, abyste mohli péct chleba kdykoli budete mít chuť! Více...

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?
Zdraví
7. 3. 2017

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?

Na Britských ostrovech se tradovalo, že zatímco Angličané krmí ovsem pouze koně, Skotové ho jedí sami. Proto jsou angličtí koně ta nejlepší liga a skotští muži rovněž… Více...

Upečte si sýrové tyčky a preclíky, skvělé chuťovky na silvestra
Chléb a pečivo
30. 12. 2016

Upečte si sýrové tyčky a preclíky, skvělé chuťovky na silvestra

Domácí sýrové tyčky a preclíky budou rozhodně chutnější, zdravější a zajímavější, nežli kupované chipsy a sušenky. Ocení je rodina i přátelé, k dobrému pití jsou výtečné. Více...

Jak připravit kvásek a základní těsta na chleba
Chléb a pečivo
22. 2. 2016

Jak připravit kvásek a základní těsta na chleba

Chcete mít zaručeně čerstvý chléb a domov provoněný neopakovatelnou vůní? Upečte si chleba sami. Nabízíme recepty na základní těsta a postupy, jak připravit to úplně nejdůležitější. Chlebový kvásek. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS