Chléb a pečivo

Vlastní chléb – snadno a rychle
Chléb a pečivo
21. 3. 2017

Vlastní chléb – snadno a rychle

Křupavý chléb, jehož vůně se bude linout celým domem? Můžete ho mít. Upéct doma chleba je daleko jednodušší, než to vypadá. Chce to jen trochu snahy a odhodlání. Nejde to bez práce, ale výsledek stojí za to. Více...

Kvásek nestačí získat, musíte o něj pečovat
Chléb a pečivo
19. 3. 2017

Kvásek nestačí získat, musíte o něj pečovat

Máte chuť se pustit do pečení chleba a nemáte vlastní kvásek? Možná budete překvapeni, jak blízko vás bydlí někdo, kdo je ochotný vám ho darovat. Poradíme vám nejen kde kvásek získat, ale také jak o něj pečovat, abyste mohli péct chleba kdykoli budete mít chuť! Více...

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?
Zdraví
7. 3. 2017

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?

Na Britských ostrovech se tradovalo, že zatímco Angličané krmí ovsem pouze koně, Skotové ho jedí sami. Proto jsou angličtí koně ta nejlepší liga a skotští muži rovněž… Více...

Upečte si sýrové tyčky a preclíky, skvělé chuťovky na silvestra
Chléb a pečivo
30. 12. 2016

Upečte si sýrové tyčky a preclíky, skvělé chuťovky na silvestra

Domácí sýrové tyčky a preclíky budou rozhodně chutnější, zdravější a zajímavější, nežli kupované chipsy a sušenky. Ocení je rodina i přátelé, k dobrému pití jsou výtečné. Více...

Jak připravit kvásek a základní těsta na chleba
Chléb a pečivo
22. 2. 2016

Jak připravit kvásek a základní těsta na chleba

Chcete mít zaručeně čerstvý chléb a domov provoněný neopakovatelnou vůní? Upečte si chleba sami. Nabízíme recepty na základní těsta a postupy, jak připravit to úplně nejdůležitější. Chlebový kvásek. Více...

Příběh pohanky: zdravé palačinky od kočovných Tatarů
Užitková zahrada
28. 11. 2015

Příběh pohanky: zdravé palačinky od kočovných Tatarů

Pohanka k nám přicestovala na hřbetech koní kočovných Tatarů, pohanů. Odtud její název. Byla však skvělým darem, protože se jí daří i v našich podmínkách. Více...

Tmavý chléb, žitná lahůdka
Chléb a pečivo
12. 4. 2015

Tmavý chléb, žitná lahůdka

Zejména v severní a východní Evropě dávají přednost černému chlebu před bílým. Pečou ho z žitné mouky v různých podobách a kombinacích přísad. Patří k nim mj. křupavý knäckebrot, tmavé celozrnné chleby nebo jen žitné. Více...

Tipy odborníků na domácí pečení chleba: žitný kvásek, chlebové mouky

Tipy odborníků na domácí pečení chleba: žitný kvásek, chlebové mouky

Pavel Skřivan, potravinářský chemik s výrobní, vědeckou i akademickou praxí, a Jan Kreps, příznivec domácího pečení chleba, si s Receptářem povídali o detailech, které ovlivňují chuť i vzhled kváskového chleba. Více...

Proč do kvasového chleba přidávají v pekárně droždí a málo žitné mouky

Proč do kvasového chleba přidávají v pekárně droždí a málo žitné mouky

Pavel Skřivan, potravinářský chemik s vědeckou, akademickou a mlynářskou praxí, fandí každému, kdo se ze záliby věnuje domácímu pečení kvasového chleba. Už proto, že i takto lze žito vracet do české kuchyně. Více...

„Chléb má zpívat,“ říká Jan Kreps o pečení chleba ze žitného kvásku
Na návštěvě
15. 2. 2015

„Chléb má zpívat,“ říká Jan Kreps o pečení chleba ze žitného kvásku

Pečení kváskového chleba se v českých domácnostech těší stále větší oblibě. Dokládá to i množství webů, blogů a internetových diskuzí věnovaných domácí výrobě této potraviny. Více...

Příběh ovsa: Dávný zdroj síly i klidu pomáhá i dnes
Zdraví
19. 11. 2014

Příběh ovsa: Dávný zdroj síly i klidu pomáhá i dnes

Průkopníci v pěstování ovsa byli nejspíš staří Slované. A podobně jako našim předkům i nám dává oves zdraví a sílu. Je mnoho dobrých důvodů, proč snídat ovesnou kaši… Více...

Kouzelné žito: odolná obilnina dává zdraví a sílu
Chléb a pečivo
1. 10. 2014

Kouzelné žito: odolná obilnina dává zdraví a sílu

Bylo základní obilninou starých Slovanů, důležitou plodinou zůstalo i ve středověku. A dnes se k němu vracíme, protože žitný chléb je chutný a prospívá zdraví. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS