Chléb a pečivo

Upečte si sýrové tyčky a preclíky, skvělé chuťovky na silvestra
Chléb a pečivo
30. 12. 2016

Upečte si sýrové tyčky a preclíky, skvělé chuťovky na silvestra

Domácí sýrové tyčky a preclíky budou rozhodně chutnější, zdravější a zajímavější, nežli kupované chipsy a sušenky. Ocení je rodina i přátelé, k dobrému pití jsou výtečné. Více...

Jak připravit kvásek a základní těsta na chleba
Chléb a pečivo
22. 2. 2016

Jak připravit kvásek a základní těsta na chleba

Chcete mít zaručeně čerstvý chléb a domov provoněný neopakovatelnou vůní? Upečte si chleba sami. Nabízíme recepty na základní těsta a postupy, jak připravit to úplně nejdůležitější. Chlebový kvásek. Více...

Příběh pohanky: zdravé palačinky od kočovných Tatarů
Užitková zahrada
28. 11. 2015

Příběh pohanky: zdravé palačinky od kočovných Tatarů

Pohanka k nám přicestovala na hřbetech koní kočovných Tatarů, pohanů. Odtud její název. Byla však skvělým darem, protože se jí daří i v našich podmínkách. Více...

Tmavý chléb, žitná lahůdka
Chléb a pečivo
12. 4. 2015

Tmavý chléb, žitná lahůdka

Zejména v severní a východní Evropě dávají přednost černému chlebu před bílým. Pečou ho z žitné mouky v různých podobách a kombinacích přísad. Patří k nim mj. křupavý knäckebrot, tmavé celozrnné chleby nebo jen žitné. Více...

Tipy odborníků na domácí pečení chleba: žitný kvásek, chlebové mouky

Tipy odborníků na domácí pečení chleba: žitný kvásek, chlebové mouky

Pavel Skřivan, potravinářský chemik s výrobní, vědeckou i akademickou praxí, a Jan Kreps, příznivec domácího pečení chleba, si s Receptářem povídali o detailech, které ovlivňují chuť i vzhled kváskového chleba. Více...

Proč do kvasového chleba přidávají v pekárně droždí a málo žitné mouky

Proč do kvasového chleba přidávají v pekárně droždí a málo žitné mouky

Pavel Skřivan, potravinářský chemik s vědeckou, akademickou a mlynářskou praxí, fandí každému, kdo se ze záliby věnuje domácímu pečení kvasového chleba. Už proto, že i takto lze žito vracet do české kuchyně. Více...

„Chléb má zpívat,“ říká Jan Kreps o pečení chleba ze žitného kvásku
Na návštěvě
15. 2. 2015

„Chléb má zpívat,“ říká Jan Kreps o pečení chleba ze žitného kvásku

Pečení kváskového chleba se v českých domácnostech těší stále větší oblibě. Dokládá to i množství webů, blogů a internetových diskuzí věnovaných domácí výrobě této potraviny. Více...

Příběh ovsa: Dávný zdroj síly i klidu pomáhá i dnes
Zdraví
19. 11. 2014

Příběh ovsa: Dávný zdroj síly i klidu pomáhá i dnes

Průkopníci v pěstování ovsa byli nejspíš staří Slované. A podobně jako našim předkům i nám dává oves zdraví a sílu. Je mnoho dobrých důvodů, proč snídat ovesnou kaši… Více...

Kouzelné žito: odolná obilnina dává zdraví a sílu
Chléb a pečivo
1. 10. 2014

Kouzelné žito: odolná obilnina dává zdraví a sílu

Bylo základní obilninou starých Slovanů, důležitou plodinou zůstalo i ve středověku. A dnes se k němu vracíme, protože žitný chléb je chutný a prospívá zdraví. Více...

Jak web potravinynapranyri.cz využít při nákupu potravin?
Maso a přílohy
24. 6. 2014

Jak web potravinynapranyri.cz využít při nákupu potravin?

Internetový projekt Potraviny na pranýři zveřejňuje od července 2012 informace z kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce: podrobnosti o nejakostních, falšovaných či nebezpečných potravinách. Více...

Sýr v polévkách, chlebu, žampionech, bramboráku, krupicové kaši...

Sýr v polévkách, chlebu, žampionech, bramboráku, krupicové kaši...

Kousky těsta ze syrových strouhaných brambor a strouhaného kozího sýra vytvarujeme na placky a osmažíme na oleji. Recepty na kozí bramborák a dalších deset sýrových lahůdek poslali čtenáři. Více...

Maso zapečené v chlebu

Maso zapečené v chlebu

Je libo šunka v chlebovém těstě, slaninové dalamánky se sýrem a mandlemi, špaldová bábovka se slaninou, dřevorubecký chléb se šunkou a medem, španělské empanadas s mletým krůtím masem či klobásky zapečené v chlebáncích? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS