Dorty, koláče, cukroví...

Jednoduchá perníková chaloupka - recept i šablona

Jednoduchá perníková chaloupka - recept i šablona

Netroufáte si na složité zdobení a přesto byste rádi upekli perníkovou chaloupku? S naším návodem ji zvládnete i bez větších cukrářských zkušeností. Perníková roubenka s mandlovými taškami přímo láká k ubytování ježibaby, Jeníčka a Mařenky. Více...

Dezert pro dobrou náladu? Hrušky vařené na červeném víně
Ovoce
2. 12. 2017

Dezert pro dobrou náladu? Hrušky vařené na červeném víně

Když se pár darů podzimu, hrušky a červené víno v podobě rozinek i ve formě tekuté dají dohromady, vznikne lahodný dezert jako stvořený pro dlouhé zimní večery. Zahřeje, pohladí i rozveselí. Více...

Panforte, italský vánoční dezert ze sušeného ovoce, medu a oříšků

Panforte, italský vánoční dezert ze sušeného ovoce, medu a oříšků

Je sladký, šťavnatý a voňavý, plný ovoce, karamelu, medu a oříšků. V italském svátečním dortíku převládají tyto dary nad moukou a cukrem, proto je pochoutkou výjimečné chuti i vysoké nutriční hodnoty. Více...

Vánoční soutěž Receptáře: Vypečené cukrování 2017

Vánoční soutěž Receptáře: Vypečené cukrování 2017

Máte oblíbený recept na vánoční cukroví a rádi pečete? Zapojte se do tradiční soutěže časopisu Receptář Vypečené cukrování a utkejte se s dalšími účastníky. Více...

Domácí kokosový jogurt, lahodný a voňavý: Jak si ho vyrobit?
Ovoce
28. 11. 2017

Domácí kokosový jogurt, lahodný a voňavý: Jak si ho vyrobit?

Čerstvý jogurt z kokosové dužiny je malou exotickou dovolenou uprostřed všedních dní. Je třeba ji důkladně umixovat, naočkovat jogurtovou kulturou a nechat v teple pár hodin uzrát. Více...

Je čas zadělat na vánoční perníčky

Je čas zadělat na vánoční perníčky

Aby byly perníčky vláčné, musí v klidu odležet. Potřebují na to tři týdny, proto je pomalu čas pustit se do pečení. Perníčkování provoní celý dům a radostí je i zdobení, které si může užít celá rodina. Více...

Anglický vánoční dort - pochoutka, která se musí uležet

Anglický vánoční dort - pochoutka, která se musí uležet

Máte chuť zpestřit vánoční tabuli nějakým klasickým zahraničním receptem? Zkuste anglický vánoční dort. Jeho příprava není složitá, jen s ní musíte začít včas.   Více...

Co připravit z jedlých kaštanů? Zkuste polévku, nádivku či sladký dezert

Co připravit z jedlých kaštanů? Zkuste polévku, nádivku či sladký dezert

Pečené a horké z kornoutku na trhu, tak zná jedlé kaštany většina z nás. Nebojte se vyzkoušet i jiné úpravy této zdravé pochoutky. Kromě kaštanové nádivky s krůtou, kterou si dá většina Američanů dnes na Den díkuvzdání, se jedlé kaštany dají upravovat mnoha různými způsoby, na sladko i na slano. Zakomponujte tuto surovinu do jídelníčku, má nejen delikátní chuť, ale působí i blahodárně na vaše zdraví. Více...

Kedlubna uleví při zácpě a zocelí imunitu. Zkuste pomazánku, salát či koláč

Kedlubna uleví při zácpě a zocelí imunitu. Zkuste pomazánku, salát či koláč

Po kedlubně sáhneme většinou pouze s vidinou šťavnaté chuti a toho správného zakřupání. Je toho ale mnohem víc, co tato košťálová zelenina může nabídnout. A její účinky se nesnižují dokonce ani po tepelné úpravě. Více...

Méně známé koláče z jablek

Méně známé koláče z jablek

Máte rádi jablkové koláče a hledáte nové recepty, plné spousty šťavnatých voňavých jablek? Pak se vám mohou hodit následující tipy na koláče, do kterých spotřebujete velké množství těchto skvělých podzimních plodů a určitě si na nich pochutnáte.  Více...

Voňavá skořice pomůže v boji proti bakteriím a zánětům

Voňavá skořice pomůže v boji proti bakteriím a zánětům

Do okenních tabulek pravidelně klepou kapky deště, místo slunce vládne pološero, na obrazovce za chvíli začne váš oblíbený film. Pokud chybí něco k dokonalosti takové podzimní pohody, je to vůně skořice. Ta nejenže působí zázračně povzbudivě, ale navíc pomůže utužit vaše zdraví. Více...

Hroznové víno je lék! Dejte jej do salátu nebo do koláče

Hroznové víno je lék! Dejte jej do salátu nebo do koláče

Právě vrcholící sezona vinobraní po celé zemi přináší vynikající bílá i červená vína, která si rádi vychutnáme po skleničce. Věděli jste ale, že hrozny vašemu zdraví prospějí tak, jako byste denně polykali hrst tablet? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS