Potřebujeme
na piškotové těsto
- 2 vejce
- 50 g krupicového cukru
- balíček vanilkového cukru
- špetku soli, 60 g mouky
- špetku kypřicího prášku
na křehké těsto
- 120 g mouky
- 1/2 lžičky kypřicího prášku
- špetku soli
- 60 g másla
- 2 lžíce cukru
- 1 žloutek
- balíček vanilkového cukru
na náplň
- 40 g hořké čokolády
- 600 g malin
- 125 g cukru
- 350 g jogurtu
- 4 lžíce citronové šťávy
- 9 plátků bílé želatiny
- 400 ml smetany ke šlehání
na polevu a zdobení okrajů
- 3 lžíce šťávy z červeného rybízu
- balíček dortového želé
- 2 lžíce krupicového cukru
- 50 g mandlových lupínků
Jak na to
V dortových formách upečeme korpus z piškotového těsta a placku z těsta křehkého.
Vychladlé křehké těsto potřeme čokoládou rozpuštěnou v horké vodní lázni a na ni položíme piškot. Kolem takto vzniklého dna dortu zapneme bočnici rozkládací formy a začneme plnit náplněmi.
Nejprve rozmixujeme polovinu malin a promícháme je s cukrem, jogurtem a citronovou šťávou. Do krému vmícháme změklou želatinu a dáme do chladna. Jakmile začne krém želírovat, přimícháme do něj tuhou šlehačku.
Připravený krém nalijeme na piškotové dno a uhladíme. Na krém rozdělíme zbylé maliny a zalijeme je polevou připravenou z cukru, rybízové šťávy a dortového želé.
Necháme asi dvě hodiny v chladničce a po vyjmutí z formy ozdobíme boční strany mandlovými lupínky.