Pomůcky a materiál

  • krabice trvanlivých sušenek (případně vlastní výroby)
  • moučkový cukr
  • citron
  • štěteček s tenkou špičkou
  • červená a zelená potravinářská barva (Ideální jsou barvy gelové, ale postačí i ty nejjednodušší v prášku.)

Postup

Připravíme klasickou citronovou polevu podle Marie Sandtnerové:

  • 250 g moučkového cukru, 3 menší lžíce horké vody a 2 menší lžíce citronové šťávy třeme tak dlouho, dokud není poleva krásně hladká a hustá.

Polevu nožem natřeme na sušenky a necháme ji zaschnout. Pokud jsme poctivě třeli, bude mít poleva krásně hedvábný lesk a bude dokonale pevná a hladká.

Práškovou potravinářskou barvu rozmícháme v trošce vody a přidáme lžičku cukrové polevy. Barva tak bude hustší a bude se lépe nanášet.

Štětcem malujeme na sušenky různé květinové vzory, můžeme se držet jen jedné barvy nebo jich zkombinovat více.

Barvu necháme asi 1 hodinu zaschnout a poté už můžeme servírovat.

Foto autorka