Třešně a čokoláda, skvělá kombinace v nadýchaném koláči
17. 6. 2017

Třešně a čokoláda, skvělá kombinace v nadýchaném koláči

Bohatá úroda třešní láká k letnímu pečení. A s kakaem tvoří dokonalou kombinaci. Přichystejte si dortovou formu a upečte koláč, který je díky našlehaným bílkům lehký a díky třešním šťavnatý.

Upéci ho můžete i z třešní kompotovaných nebo mražených. Ale když jsou po ruce čerstvé, je pečení ještě větší radost.

koláč s kakaem a třešněmi

Do dortové formy o průměru 24 cm budete potřebovat:

  • 350 g vypeckovaných omytých a okapaných třešní
  • 50 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • šest lžic kakaa
  • Pět bílků
  • Špetku soli
  • Vanilku

 

Postup:

  • Mouku s kakaem prosejte do mísy a přimíchejte polovinu cukru
  • Bílky ušlehejte se špetkou soli dotuha a pak do nich vmíchejte zbylý cukr a vanilkový prášek nebo cukr
  • Do sněhu opatrně vmíchejte směs mouky, kakaa a cukru.
  • Směsí opatrně naplňte formu vyloženou pečícím papírem a poklaďte třešněmi
  • V troubě předehřáté na 180°C pečte 20-30 minut. Špejlí zkoušejte, zda je těsto propečené.

 

Třešně a čokoláda se k sobě hodí

Koláč je výtečný i samotný, ovšem dokonalý zážitek připravíte, pokud ho budete podávat s tvarohem, zmrzlinou nebo šlehačkou. Můžete ho také poprášit cukrem pudrem.

Autor Jana Bucharová.

Vložte nový komentář jako nepřihlášený uživatel nebo se přihlaste.
Povinné položky jsou označeny *

Napište číslicí výsledek příkladu: sedmplusjedna = 

Pokud jste již registrováni na iReceptáři, přihlaste se svým uživatelským jménem a heslem.
Povinné položky jsou označeny *

Diskuse

vložit dotaz »

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS