Čokoládové poleno Père Noëla

  • 200 g prosáté polohrubé mouky
  • 5 vajec
  • 20 g kakaa
  • 180 g cukru
  • tuk na vymazání
  • marcipán na zdobení

krém

  • 2 balíčky čokoládového pudinkového prášku
  • 5 dl mléka
  • 50 g másla
  • 80 g cukru

Vejce s cukrem utřeme do pěny a přimícháme mouku a kakao. Rozetřeme na vymazaný plech a pečeme 4-5 minut při 200 °C.

Připrava krému: Ze dvou balíčků pudinkového prášku s čokoládovou příchutí uvaříme pudink, necháme vychladnout, přidáme mléko, máslo a cukr a umícháme hladký krém.

Upečený plát těsta položíme na vlhkou utěrku, potřeme částí krému, utěrku s těstem zarolujeme a necháme vychladnout.

Roládu vyjmeme z utěrky, povrch potřeme zbylým krémem a dozdobíme marcipánem.

S využitím podkladů Informačního centra EU pro Receptář 12/2008 připravil (lda), foto: Shutterstock