Čokoládové poleno Père Noëla
- 200 g prosáté polohrubé mouky
- 5 vajec
- 20 g kakaa
- 180 g cukru
- tuk na vymazání
- marcipán na zdobení
krém
- 2 balíčky čokoládového pudinkového prášku
- 5 dl mléka
- 50 g másla
- 80 g cukru
Vejce s cukrem utřeme do pěny a přimícháme mouku a kakao. Rozetřeme na vymazaný plech a pečeme 4-5 minut při 200 °C.
Připrava krému: Ze dvou balíčků pudinkového prášku s čokoládovou příchutí uvaříme pudink, necháme vychladnout, přidáme mléko, máslo a cukr a umícháme hladký krém.
Upečený plát těsta položíme na vlhkou utěrku, potřeme částí krému, utěrku s těstem zarolujeme a necháme vychladnout.
Roládu vyjmeme z utěrky, povrch potřeme zbylým krémem a dozdobíme marcipánem.
S využitím podkladů Informačního centra EU pro Receptář 12/2008 připravil (lda), foto: Shutterstock