Maso a přílohy

Batát neboli sladká brambora: Dietní příloha i dezert

Batát neboli sladká brambora: Dietní příloha i dezert

O jasně oranžových hlízách povijnice jedlé jste jistě už slyšeli. V Evropě máme středoamerické sladké brambory už něco málo přes 500 let, přesto si do českých kuchyní cestu kvůli své unikátní chuti nehledají snadno. Přitom pokud si hlídáte váhu a zdraví, batáty by na vašem stole neměly chybět. A jejich využití se meze nekladou! Více...

Zpestřete si grilování: majonéza, salsa, pesto, cibule či okurkový salát
Maso a přílohy
15. 8. 2017

Zpestřete si grilování: majonéza, salsa, pesto, cibule či okurkový salát

Teplý letní večer pod širým nebem a vy se zakusujete do šťavnatého steaku nebo křupavého kuřete. Rituál domácího grilování si oblíbila řada lidí, ale často si většina z nich neví rady, co připravit k hlavnímu chodu.   Více...

Jak si poradit s hlavní sezonou hub? Vynikající rizoto z pravých hříbků
Houby
10. 8. 2017

Jak si poradit s hlavní sezonou hub? Vynikající rizoto z pravých hříbků

Srpen a září jsou tradiční hlavní sezonou, kdy se Češi rádi a často věnují sbírání hub. Pokud byste se však v současné chvíli rádi vrhli do nejbližšího lesa, vězte, že je zapotřebí mít několik základních znalostí houbařského světa. Více...

Čerstvé bylinky ve francouzské kuchyni: Vyzkoušejte bouquet garni

Čerstvé bylinky ve francouzské kuchyni: Vyzkoušejte bouquet garni

Čerstvé bylinky lze používat na mnoho způsobů. Jedním z nich je bouquet garni, rafinovaný vynález francouzských labužníků. Budete potřebovat jen čerstvé bylinky, provázek a nůžky. Více...

Tajemství koriandru: Zázračnou léčivku si můžete vypěstovat i v truhlíku
Maso a přílohy
20. 7. 2017

Tajemství koriandru: Zázračnou léčivku si můžete vypěstovat i v truhlíku

Staří Egypťané přidávali koriandr coby úlitbu bohům k pohřební výbavě svých blízkých. Mnohé užití má ale i dnes. Pomůže vám s řadou neduhů a navíc jde o skvělé koření. Zkuste třeba originální recept s kaprem, ve kterém nesmí koriandr chybět. Více...

Grilovací omáčky dodají vašim steakům šmrnc

Grilovací omáčky dodají vašim steakům šmrnc

S létem voní ze zahrad i balkonů rozličné grilované pochoutky. Šťavnatý steak si sice vystačí i bez doprovodu, ale přece jen, lahodná domácí omáčka či bylinkové máslo mu může dodat nečekaný šmrnc. Více...

4 snadné recepty pro letní grilování: Zvolíte lososa nebo hovězí steak?
Maso a přílohy
16. 6. 2017

4 snadné recepty pro letní grilování: Zvolíte lososa nebo hovězí steak?

Mořit se s jídlem v přetopené kuchyni – kdo by tohle chtěl? Vyrazte raději ven grilovat. Přinášíme vám několik ověřených tipů na večeři z masa a bylinek, ze které se budou všem sbíhat sliny. Více...

Bylinky v kuchyni: sýrové tyčinky a pečený pstruh s vůní rozmarýny

Bylinky v kuchyni: sýrové tyčinky a pečený pstruh s vůní rozmarýny

Povzbudivá, osvěžující vůně s nádechem pryskyřic  na nás dýchne, jen když se bylinky dotkneme. Aby zkošatěla, zastřihujeme výhony rozmarýny  –  a můžeme s nimi čarovat v kuchyni. Více...

4x Pod pokličkou německé kuchyně: Zkuste flambírovaný koláč

4x Pod pokličkou německé kuchyně: Zkuste flambírovaný koláč

Kuchyně našich jihovýchodních sousedů má mnoho tváří. Ta bavorská a švábská připomíná rakouskou, sárská se zase kloní k Francii. Severní Německo zase nezapře skandinávské inspirace. Každý recept je proto unikát… Více...

Jak nadopovat mozek? Svědčí mu ryby, olej i kiwi

Jak nadopovat mozek? Svědčí mu ryby, olej i kiwi

Věděli jste, že náš mozek spálí až 20 procent přijaté energie? Vhodnou stravou v něm můžete nastartovat druhou mízu. Není na tom nic složitého. Stačí některé suroviny omezit a jiným dát více prostoru. Prozradíme vám, jak na to. Více...

Mexiko na talíři: Pikantní, barevné a velice chutné

Mexiko na talíři: Pikantní, barevné a velice chutné

Fazole, kukuřice a chilli. To je alfa i omega mexické kuchyně. Byla by ale škoda myslet si, že nic kreativnějšího v ní nenajdete. V receptech z téhle části světa má své pevné místo i ovoce nebo koriandr či dokonce opuncie. Více...

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Barevná vajíčka se v košíčku krásně vyjímají. Jenže, až budou Velikonoce za námi – co s nimi? Nechte se inspirovat pěti recepty, se kterými přebývající vejce krásně zužitkujete.  Chybět nebudou vaječné karbanátky ani krokety. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS