Maso a přílohy

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Barevná vajíčka se v košíčku krásně vyjímají. Jenže, až budou Velikonoce za námi – co s nimi? Nechte se inspirovat pěti recepty, se kterými přebývající vejce krásně zužitkujete.  Chybět nebudou vaječné karbanátky ani krokety. Více...

Tři tradiční velikonoční recepty:  Co na svátečním stole nemůže chybět?

Tři tradiční velikonoční recepty:  Co na svátečním stole nemůže chybět?

Velikonoce již klepou na dveře a vy jste v jednom kole? Často nezbývá čas ani na umytí oken, natož na několikadenní vyvařování. Přinášíme vám tři základní recepty, které bez problémů zvládnete a svátky si užijete v klidu - a navíc s dobrým jídlem. Více...

Tři zahraniční velikonoční recepty: Kotletky, štóla i řecký koláč

Tři zahraniční velikonoční recepty: Kotletky, štóla i řecký koláč

Rádi byste o letošních Velikonocích servírovali na sváteční stůl něco jiného? Inspirovat se můžete u kuchařů po celé Evropě. Následující sváteční pokrmy určitě bravurně zvládnete, překvapíte své blízké a ještě si pochutnáte. Více...

Jídelníček předškoláka. Může být pestrý i zdravý?
Zdraví
12. 3. 2017

Jídelníček předškoláka. Může být pestrý i zdravý?

Jak to zaonačit, aby děti nad předloženým jídlem neohrnovaly nos a aby jedly nejen to, co jim chutná, ale také to, co je pro ně zdravé? Více...

Pepř: Dochutí a dodá říz. Co o něm všechno víte?
Maso a přílohy
10. 3. 2017

Pepř: Dochutí a dodá říz. Co o něm všechno víte?

Dáváme ho téměř denně do polévek, omáček i na masa. Dokážete si ale vybavit, jak vypadá rostlina, ze které se sklízí? A je to ta samá pro černý, červený i růžový pepř? Tohle koření nás ještě dokáže překvapit… Více...

Kdy a kam v Praze za masopustem? Zkuste Smíchov nebo Ctěnice

Kdy a kam v Praze za masopustem? Zkuste Smíchov nebo Ctěnice

Masopustní úterý v roce 2017 připadá na poslední únorový den, tedy 28. února. Leckde se masopustní průvody a reje masek pořádají s předstihem. Na pražském Smíchově si můžete užít pravou masopustní atmosféru již v sobotu 18. února, o den později se můžete vypravit do zámeckého areálu Ctěnice. Více...

Jak připravit pohanku, aby byla zdravá i chutná?
Zdraví
9. 2. 2017

Jak připravit pohanku, aby byla zdravá i chutná?

Zpevní cévy, podpoří imunitu, dodá tělu mnoho prospěšných látek, neobsahuje lepek – je to zkrátka poklad. Ale jen pokud si vyberete pohanku loupanou za studena a připravíte ji šetrně. Více...

Chilli: Příběh nejpálivějších papriček světa

Chilli: Příběh nejpálivějších papriček světa

Jedni na něj nedají dopustit, druzí se ho bojí jako čert kříže. Málokdo ale chilli vnímá jako skvělého pomocníka při hubnutí nebo zásobárnu vitamínů, kterou bezesporu je. Více...

Symboly anglických Vánoc: krocan, pudink a cesmína
Zajímavosti
18. 12. 2016

Symboly anglických Vánoc: krocan, pudink a cesmína

Zatímco naše Vánoce si jen těžko představíme bez vánočky, kapra a jmelí, mezi hlavní symboly Vánoc ve Velké Británii patří nadívaný krocan, vánoční pudink a snítka cesmíny. Více...

Superpotraviny: Když je správně připravíte, kila jdou dolů

Superpotraviny: Když je správně připravíte, kila jdou dolů

Některé z takzvaných superpotravin zvládne vyjmenovat asi každý. Třeba vejce nebo med. V kombinaci s řeckým jogurtem, sladkými bramborami a cizrnou dokážete vykouzlit k obědu zdravé a chutné jídlo, které přinese do rodinného seznamu oblíbených receptů svěží vítr. Více...

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky
Maso a přílohy
9. 11. 2016

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky

Pochoutka předků se vrací na náš sváteční stůl. Díky vzrůstající oblibě hus se rozšiřuje jejich chov, takže si můžete vybrat drůbež ze slušných podmínek. Pak už chybí jen recept šéfkuchaře. Více...

4 omyly zdravé výživy: Je tmavý rohlík vždycky celozrnný?
Maso a přílohy
23. 10. 2016

4 omyly zdravé výživy: Je tmavý rohlík vždycky celozrnný?

Myslíte si, že mořské ryby neškodí v jakémkoliv množství, olivový olej je ten nejzdravější, nebo že ovoce na noc uškodí vaší štíhlé linii? Vyvracíme zažité mýty o potravinách. Uvěřili jste jim i vy? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS