Maso a přílohy

4 snadné recepty pro letní grilování: Zvolíte lososa nebo hovězí steak?
Maso a přílohy
16. 6. 2017

4 snadné recepty pro letní grilování: Zvolíte lososa nebo hovězí steak?

Mořit se s jídlem v přetopené kuchyni – kdo by tohle chtěl? Vyrazte raději ven grilovat. Přinášíme vám několik ověřených tipů na večeři z masa a bylinek, ze které se budou všem sbíhat sliny. Více...

Bylinky v kuchyni: sýrové tyčinky a pečený pstruh s vůní rozmarýny

Bylinky v kuchyni: sýrové tyčinky a pečený pstruh s vůní rozmarýny

Povzbudivá, osvěžující vůně s nádechem pryskyřic  na nás dýchne, jen když se bylinky dotkneme. Aby zkošatěla, zastřihujeme výhony rozmarýny  –  a můžeme s nimi čarovat v kuchyni. Více...

4x Pod pokličkou německé kuchyně: Zkuste flambírovaný koláč

4x Pod pokličkou německé kuchyně: Zkuste flambírovaný koláč

Kuchyně našich jihovýchodních sousedů má mnoho tváří. Ta bavorská a švábská připomíná rakouskou, sárská se zase kloní k Francii. Severní Německo zase nezapře skandinávské inspirace. Každý recept je proto unikát… Více...

Jak nadopovat mozek? Svědčí mu ryby, olej i kiwi

Jak nadopovat mozek? Svědčí mu ryby, olej i kiwi

Věděli jste, že náš mozek spálí až 20 procent přijaté energie? Vhodnou stravou v něm můžete nastartovat druhou mízu. Není na tom nic složitého. Stačí některé suroviny omezit a jiným dát více prostoru. Prozradíme vám, jak na to. Více...

Mexiko na talíři: Pikantní, barevné a velice chutné

Mexiko na talíři: Pikantní, barevné a velice chutné

Fazole, kukuřice a chilli. To je alfa i omega mexické kuchyně. Byla by ale škoda myslet si, že nic kreativnějšího v ní nenajdete. V receptech z téhle části světa má své pevné místo i ovoce nebo koriandr či dokonce opuncie. Více...

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Co s vajíčky po Velikonocích? Dejte si slaný koláč i pomazánku

Barevná vajíčka se v košíčku krásně vyjímají. Jenže, až budou Velikonoce za námi – co s nimi? Nechte se inspirovat pěti recepty, se kterými přebývající vejce krásně zužitkujete.  Chybět nebudou vaječné karbanátky ani krokety. Více...

Tři tradiční velikonoční recepty:  Co na svátečním stole nemůže chybět?

Tři tradiční velikonoční recepty:  Co na svátečním stole nemůže chybět?

Velikonoce již klepou na dveře a vy jste v jednom kole? Často nezbývá čas ani na umytí oken, natož na několikadenní vyvařování. Přinášíme vám tři základní recepty, které bez problémů zvládnete a svátky si užijete v klidu - a navíc s dobrým jídlem. Více...

Tři zahraniční velikonoční recepty: Kotletky, štóla i řecký koláč

Tři zahraniční velikonoční recepty: Kotletky, štóla i řecký koláč

Rádi byste o letošních Velikonocích servírovali na sváteční stůl něco jiného? Inspirovat se můžete u kuchařů po celé Evropě. Následující sváteční pokrmy určitě bravurně zvládnete, překvapíte své blízké a ještě si pochutnáte. Více...

Jídelníček předškoláka. Může být pestrý i zdravý?
Zdraví
12. 3. 2017

Jídelníček předškoláka. Může být pestrý i zdravý?

Jak to zaonačit, aby děti nad předloženým jídlem neohrnovaly nos a aby jedly nejen to, co jim chutná, ale také to, co je pro ně zdravé? Více...

Pepř: Dochutí a dodá říz. Co o něm všechno víte?
Maso a přílohy
10. 3. 2017

Pepř: Dochutí a dodá říz. Co o něm všechno víte?

Dáváme ho téměř denně do polévek, omáček i na masa. Dokážete si ale vybavit, jak vypadá rostlina, ze které se sklízí? A je to ta samá pro černý, červený i růžový pepř? Tohle koření nás ještě dokáže překvapit… Více...

Kdy a kam v Praze za masopustem? Zkuste Smíchov nebo Ctěnice

Kdy a kam v Praze za masopustem? Zkuste Smíchov nebo Ctěnice

Masopustní úterý v roce 2017 připadá na poslední únorový den, tedy 28. února. Leckde se masopustní průvody a reje masek pořádají s předstihem. Na pražském Smíchově si můžete užít pravou masopustní atmosféru již v sobotu 18. února, o den později se můžete vypravit do zámeckého areálu Ctěnice. Více...

Jak připravit pohanku, aby byla zdravá i chutná?
Zdraví
9. 2. 2017

Jak připravit pohanku, aby byla zdravá i chutná?

Zpevní cévy, podpoří imunitu, dodá tělu mnoho prospěšných látek, neobsahuje lepek – je to zkrátka poklad. Ale jen pokud si vyberete pohanku loupanou za studena a připravíte ji šetrně. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS