Maso a přílohy

Symboly anglických Vánoc: krocan, pudink a cesmína
Zajímavosti
18. 12. 2016

Symboly anglických Vánoc: krocan, pudink a cesmína

Zatímco naše Vánoce si jen těžko představíme bez vánočky, kapra a jmelí, mezi hlavní symboly Vánoc ve Velké Británii patří nadívaný krocan, vánoční pudink a snítka cesmíny. Více...

Superpotraviny: Když je správně připravíte, kila jdou dolů

Superpotraviny: Když je správně připravíte, kila jdou dolů

Některé z takzvaných superpotravin zvládne vyjmenovat asi každý. Třeba vejce nebo med. V kombinaci s řeckým jogurtem, sladkými bramborami a cizrnou dokážete vykouzlit k obědu zdravé a chutné jídlo, které přinese do rodinného seznamu oblíbených receptů svěží vítr. Více...

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky
Maso a přílohy
9. 11. 2016

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky

Pochoutka předků se vrací na náš sváteční stůl. Díky vzrůstající oblibě hus se rozšiřuje jejich chov, takže si můžete vybrat drůbež ze slušných podmínek. Pak už chybí jen recept šéfkuchaře. Více...

4 omyly zdravé výživy: Je tmavý rohlík vždycky celozrnný?
Maso a přílohy
23. 10. 2016

4 omyly zdravé výživy: Je tmavý rohlík vždycky celozrnný?

Myslíte si, že mořské ryby neškodí v jakémkoliv množství, olivový olej je ten nejzdravější, nebo že ovoce na noc uškodí vaší štíhlé linii? Vyvracíme zažité mýty o potravinách. Uvěřili jste jim i vy? Více...

3 recepty s tymiánem: Lahodná polévka, rizoto i burger

3 recepty s tymiánem: Lahodná polévka, rizoto i burger

Může vonět po citronu i pomerančích, záleží na silicích. Kromě chuťového požitku vám přinese i celou řadu zdraví prospěšných látek. Seznamte se: mateřídouška dymián nebo zkrátka tymián. Více...

Pátrání po původu tatarky: Má něco společného s Tatary? A jak ji správně připravit?

Pátrání po původu tatarky: Má něco společného s Tatary? A jak ji správně připravit?

Češi dominují žebříčku konzumace piva. Už se ale nemluví o tom, že jsme naprostými favority v pojídání tatarské omáčky. Za rok se jí u nás spotřebuje přibližně 9,5 tuny. V Evropě – a zřejmě i na světě – nemáme konkurenci. Více...

Drůbež pečte pomalu, radí Petr Stupka. Vyzkoušejte kuře na bylinkách a krůtu na víně
Maso a přílohy
18. 10. 2016

Drůbež pečte pomalu, radí Petr Stupka. Vyzkoušejte kuře na bylinkách a krůtu na víně

Mám radost, že lidé stále více pečou drůbež při nízkých teplotách delší dobu. Když teprve na konci pečení  teplotu zvýšíte a vytvoříte křupavou kůrku, zůstane maso šťavnaté a křehké.   Více...

Kdy a kam na výlovy rybníků v roce 2016
Tipy na výlet
12. 10. 2016

Kdy a kam na výlovy rybníků v roce 2016

Pro milovníky čerstvých ryb a jedinečné podzimní atmosféry přichází ideální čas k návštěvě rybníků. Již tento víkend ožije ruchem při výlovu rybník Rožmberk. Více...

3 jednoduché asijské recepty na pánvi wok: Do guláše patří čočka!
Maso a přílohy
5. 10. 2016

3 jednoduché asijské recepty na pánvi wok: Do guláše patří čočka!

Jsou chutné, jejich příprava vám nezabere moc času ani energie a navíc kvůli nim nemusíte obíhat specializované prodejny s potravinami. Uvařte si s námi asijský guláš nebo smaženou rýži s kuřetem. Nezapomínáme ale ani na vegetariány.   Více...

Mistrovství v grilování: Které maso vybrat a kdy jídlo osolit?
Maso a přílohy
24. 9. 2016

Mistrovství v grilování: Které maso vybrat a kdy jídlo osolit?

Položit na gril plátek masa, otočit ho a za chvíli podávat, to dokáže každý. Ale vykouzlit chuť, na kterou budou vaši přátelé vzpomínat ještě napřesrok, to již vyžaduje trochu umu a znalostí… Více...

Vyrážíte na houby? Vezměte s sebou podzimní speciál Receptáře
Receptář
16. 9. 2016

Vyrážíte na houby? Vezměte s sebou podzimní speciál Receptáře

Houbařská sezóna nabírá na obrátkách. Pokud občas váháte, co vlastně sbírat a co ne, s pomocnou rukou přichází podzimní speciál časopisu Receptář. V něm najdete velkého houbařského průvodce a mnoho dalších zajímavých tipů. Více...

Estragon, proslulá bylinka francouzské kuchyně: recepty a pěstování

Estragon, proslulá bylinka francouzské kuchyně: recepty a pěstování

U nás je tato bylinka méně známá, ve Francii nepostradatelná. Umožní vám nová kulinářská kouzla, do kuchyně vnese šarm. Pohledný keřík můžete pěstovat na zahradě i v květináči. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Recepty na vánoční cukroví - to nejlepší cukroví podle našich receptů

Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat

Orchideje - Jak úspěšně pěstovat doma i venku

Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék

Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort

Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie

Grilování - recepty, tipy a triky na letní grilování

Eknihy - ke stažení zdarma o zahradě a domově

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS