Ovoce

Vinné vaření: ozdobte svůj podzimní stůl klenoty francouzské kuchyně
Maso a přílohy
16. 9. 2017

Vinné vaření: ozdobte svůj podzimní stůl klenoty francouzské kuchyně

Vinobraní je v plném proudu, o přísun nových lahví z tuzemska i zahraničí tedy není v obchodech nouze. Pokud jste příznivci nápojů z ušlechtilých hroznů, ale vaření s vínem jste se dosud vyhýbali pro jeho náročnost, následující podzimní recepty s červeným vínem vás přesvědčí o opaku! Více...

Využijte sušičku potravin netradičně: 5 tipů na zdravé dobroty
Ovoce
12. 9. 2017

Využijte sušičku potravin netradičně: 5 tipů na zdravé dobroty

Sušení je velmi šetrný způsob, jak uchovat na dlouhou dobu plody léta. V sušičce však nemusíte zpracovat pouze ovoce, zeleninu nebo houby. Můžete v ní připravit takové dobroty jako domácí zeleninový bujón, müsli tyčinky, sušené hovězí, nebo netradiční ovocnou svačinu. Více...

Dřínky nejen na ozdobu
Zavařování
9. 9. 2017

Dřínky nejen na ozdobu

V září se hlavně ve vápencových oblastech začervenají na keřích dřínu jarního granátově rudé plody zvané dřínky. Keř je chráněný, tedy se nesmí nijak olamovat a mohl by být problém i s otrháváním dřínků. Více...

Jedlé lampionky: Zdravé plody mochyně jsou vyhledávanou lahůdkou
Zdraví
3. 9. 2017

Jedlé lampionky: Zdravé plody mochyně jsou vyhledávanou lahůdkou

Pokud vám dozrávají plody mochyně, užívejte si jejich lahodnou chuť dosyta. Tělu velmi prospívají, a to nejen při dietě. Pokud jste letos mochyni nepěstovali, občas jsou k dostání i v obchodech. Více...

Využijte úrodu švestek: Zamrazte je, usušte, uvařte či upečte povidla
Zavařování
18. 8. 2017

Využijte úrodu švestek: Zamrazte je, usušte, uvařte či upečte povidla

Švestky jsou pokladem babího léta. Pokud je úroda větší, než můžete sníst, schovejte si sladké, zdravé plody na podzim a zimu. Kromě proměny ve slivovici se nabízí mnoho dalších způsobů. Více...

4 lahodné koktejly z máty: Osvěžení na letní večery
Ovoce
12. 8. 2017

4 lahodné koktejly z máty: Osvěžení na letní večery

Zkuste si dát bylinkový přípitek. Ne, tentokrát vám nenabízíme recepty na bylinkové čaje, ale skvělé alkoholické drinky, které vykouzlí na tváři spokojený úsměv a po parném dni vrátí tělu i duši klid. Více...

4 nápadité recepty z avokáda: Osvěžující, chutné a zdravé
Ovoce
3. 8. 2017

4 nápadité recepty z avokáda: Osvěžující, chutné a zdravé

Málokdo ví, že avokádo neroste na avokádovníku, ale na hruškovci přelahodném. Ročně dá kolem 120 plodů. K přípravě skvělých receptů  tenhle až 20 metrů vysoký strom naštěstí ani znát nemusíme. Zato nezkusit letní salát, pomazánku, pěnu, nebo třeba avokádovou omáčku s těstovinami, to by byla vyloženě škoda... Více...

Jak zahnat žízeň a osvěžit se uprostřed léta?
Nápoje
29. 7. 2017

Jak zahnat žízeň a osvěžit se uprostřed léta?

Zvenku se na vás tlačí vlna spalujícího horka, vaše končetiny jsou v jednom ohni a vy si nevíte rady, jak se dokonale zchladit, aby se vám udělalo lépe. Právě během července a srpna většinou vrcholí vlna extrémně horkého počasí, během kterého ale musíme fungovat více méně stejně jako po zbytek roku, jak toho tedy docílit? Více...

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

S přibývající venkovní teplotou často z oběda vynecháváme horkou polévku. Dáváme víc prostoru ovoci a pokud chceme dezert, preferujeme chlazený. Připravili jsme si pro vás proto tip na lehký letní oběd. Čeká na vás originální salát, zdravé, a přitom lahodné smoothie, a na závěr perfektní domácí zmrzlina. Dobrou chuť. Více...

Netradiční marmelády. Zkuste rebarboru, borůvky nebo cibuli
Zavařování
14. 7. 2017

Netradiční marmelády. Zkuste rebarboru, borůvky nebo cibuli

Jahody už máte zřejmě zpracovány, třešně nejspíše také. Ale co letos vyzkoušet nějaké zavařeniny, které nejsou úplně běžné. Výroba vlastních marmelád, džemů a želé nabírá rychle na popularitě. Proč tedy trochu neexperimentovat? Čekají na vás zajímavé chutě. Více...

Sezóna zavařování je tady. Zvládne to úplně každý
Zavařování
13. 7. 2017

Sezóna zavařování je tady. Zvládne to úplně každý

Teploty už jsou konečně letní a sezona zavařování se začíná rozjíždět. První letní ovoce už dozrálo a na nás je zpracování úrody. Něco sníte čerstvé, možná se pustíte do zmrzlin a sorbetů, ale marmelády, džemy a kompoty jsou jistota. Více...

Dotek exotiky na vašem stole: Jak si poradit s načernalými banány?

Dotek exotiky na vašem stole: Jak si poradit s načernalými banány?

V průběhu zimy je toto tropické ovoce na vrcholu s cenou. S příchodem letních měsíců se dají banány ve vyšších stupních zralosti pořídit za cenu pod 25 korun za kilogram. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS