Polévky a chuťovky

3 recepty ze superpotravin: I zdravá jídla mohou chutnat skvěle

3 recepty ze superpotravin: I zdravá jídla mohou chutnat skvěle

Dali jste si jako novoroční předsevzetí, že se pokusíte zdravěji jíst? Rčení, že co je zdravé, nemůže chutnat dobře, pro jednou nevěřte. Pokud chcete zkusit několik netradičních surovin v receptech, které potěší vaše chuťové buňky, zde máte vhodnou inspiraci. Více...

Upečte si sýrové tyčky a preclíky, skvělé chuťovky na silvestra
Chléb a pečivo
30. 12. 2016

Upečte si sýrové tyčky a preclíky, skvělé chuťovky na silvestra

Domácí sýrové tyčky a preclíky budou rozhodně chutnější, zdravější a zajímavější, nežli kupované chipsy a sušenky. Ocení je rodina i přátelé, k dobrému pití jsou výtečné. Více...

Silvestrovské dobroty pro děti

Silvestrovské dobroty pro děti

Poslední den v roce je jako stvořený pro žertovné úpravy jídel.. Inspirujte se, jak rychle připravit silvestrovské menu pro děti, které bude nejen dobře chutnat, ale i lákavě vypadat. Více...

Fakta a mýty o majonéze aneb 10 důvodů, proč by vám neměla chybět

Fakta a mýty o majonéze aneb 10 důvodů, proč by vám neměla chybět

Skutečný původ majonézy je obestřen tajemstvím. Francouzský původ však v sobě tato omáčka nezapře. Postupně se stala nedílnou a oblíbenou součástí našich jídelníčků. Zvlášť při svátečních příležitostech. Více...

Zbyly vám bílky? Poradíme vám jak je nejlépe skladovat a využít
Vaření a recepty
16. 12. 2016

Zbyly vám bílky? Poradíme vám jak je nejlépe skladovat a využít

Zatímco do některých těst se dávají vejce celá, je nemálo receptů, do kterých jsou potřeba pouze žloutky. Zbylé bílky však v žádném případě nevyhazujte. Poradíme vám, jak je nejlépe uchováte a využijete. Více...

Opilé švestky v čokoládě a další švestkové dobroty

Opilé švestky v čokoládě a další švestkové dobroty

Sušené švestky jsou poklad. Výborně chutnají a prospívají zdraví. Můžete je jíst jen tak, před svátky se však hodí i na přípravu tmavomodrých dobrot. Více...

Superpotraviny: Když je správně připravíte, kila jdou dolů

Superpotraviny: Když je správně připravíte, kila jdou dolů

Některé z takzvaných superpotravin zvládne vyjmenovat asi každý. Třeba vejce nebo med. V kombinaci s řeckým jogurtem, sladkými bramborami a cizrnou dokážete vykouzlit k obědu zdravé a chutné jídlo, které přinese do rodinného seznamu oblíbených receptů svěží vítr. Více...

Cibule, nekorunovaná královna kuchyně
Vaření a recepty
16. 11. 2016

Cibule, nekorunovaná královna kuchyně

Jedna stará lidová moudrost říká, že člověk může spíše vařit bez ohně, než bez cibule. A opravdu, cibule je v kuchyni nejpoužívanější zeleninou, která výrazně ovlivňuje chuť celé řady pokrmů. Více...

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky
Maso a přílohy
9. 11. 2016

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky

Pochoutka předků se vrací na náš sváteční stůl. Díky vzrůstající oblibě hus se rozšiřuje jejich chov, takže si můžete vybrat drůbež ze slušných podmínek. Pak už chybí jen recept šéfkuchaře. Více...

Co dokáže česnek? Zahnat podzimní nachlazení i další nemoci

Co dokáže česnek? Zahnat podzimní nachlazení i další nemoci

S oblibou ho mažeme na topinky, přidáváme do polévek i pomazánek. Kromě výrazné chuti ale česnek nabízí pestrou škálu přínosů pro naše zdraví. Víte, jak s ním zacházet jako s medicínou? Více...

3 recepty s tymiánem: Lahodná polévka, rizoto i burger

3 recepty s tymiánem: Lahodná polévka, rizoto i burger

Může vonět po citronu i pomerančích, záleží na silicích. Kromě chuťového požitku vám přinese i celou řadu zdraví prospěšných látek. Seznamte se: mateřídouška dymián nebo zkrátka tymián. Více...

Děti v roli šéfkuchaře: Vaření je hra!

Děti v roli šéfkuchaře: Vaření je hra!

Motají se vám děti v kuchyni? Tak je zapojte do vaření! Společně můžete vytvořit řadu jednoduchých, ale velmi zábavných jídel. Přinášíme vám pět receptů, se kterými se hravé dětské duši zavděčíte. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS