Polévky a chuťovky

Sójový jogurt si můžete vyrobit i doma
Zavařování
10. 12. 2017

Sójový jogurt si můžete vyrobit i doma

Ať už vám nedělá dobře laktóza, dáváte přednost veganské stravě nebo si jen přejete odlehčit jídelníček a zařadit do ní zdravé luštěniny, čerstvý sojový jogurt se bude hodit na snídani i svačinku. Více...

5 kuchyňských triků, které fungují a nevíme proč

5 kuchyňských triků, které fungují a nevíme proč

Babských rad pro vaření a úklid znáte spousty. Zamysleli jste se někdy nad tím, proč a jak vlastně fungují? Vybrali jsme některé z nich a společně poodhalíme jejich tajemství. Více...

Co připravit z jedlých kaštanů? Zkuste polévku, nádivku či sladký dezert

Co připravit z jedlých kaštanů? Zkuste polévku, nádivku či sladký dezert

Pečené a horké z kornoutku na trhu, tak zná jedlé kaštany většina z nás. Nebojte se vyzkoušet i jiné úpravy této zdravé pochoutky. Kromě kaštanové nádivky s krůtou, kterou si dá většina Američanů dnes na Den díkuvzdání, se jedlé kaštany dají upravovat mnoha různými způsoby, na sladko i na slano. Zakomponujte tuto surovinu do jídelníčku, má nejen delikátní chuť, ale působí i blahodárně na vaše zdraví. Více...

Jak vykouzlit husí posvícení: Svatomartinská husa a kaldoun

Jak vykouzlit husí posvícení: Svatomartinská husa a kaldoun

Svátek svatého Martina připadá na 11. 11. Magická čtveřice jedniček si už dávno vydobyla čestné místo mezi nejoblíbenějšími českými svátky. Počasí na pokraji sněhu přímo vybízí vychutnat si silný husí vývar a zakousnout se do křupavé zlatavé kůrky pečené husy. Nemusíte se však tlačit v davech na svatomartinských slavnostech, nebo v přeplněných restauracích, posvícenskou pečínku snadno zvládnete v klidu domova. Více...

3 svačiny bez mazání: minišpízy, lososové košíčky, minipizzy

3 svačiny bez mazání: minišpízy, lososové košíčky, minipizzy

Některé děti nemají rády svačinu čímkoli namazanou či připomínající sendvič. Proto vám dnes nabízím tři tipy na svačiny "bez mazání".   Více...

Kedlubna uleví při zácpě a zocelí imunitu. Zkuste pomazánku, salát či koláč

Kedlubna uleví při zácpě a zocelí imunitu. Zkuste pomazánku, salát či koláč

Po kedlubně sáhneme většinou pouze s vidinou šťavnaté chuti a toho správného zakřupání. Je toho ale mnohem víc, co tato košťálová zelenina může nabídnout. A její účinky se nesnižují dokonce ani po tepelné úpravě. Více...

Kapustové hody: Snadno a rychle

Kapustové hody: Snadno a rychle

Mnohým se při zmínce o kapustě kroutí prsty až na nohou. První a většinou nedobré setkání s ní většina z nás zažila na talířích ve školních jídelnách. Stigma nepoživatelné zeleniny má ale neprávem, protože právě na zažívání má vynikající účinky. Více...

4 recepty z luštěnin: I obyčejná čočka nebo hrachovka mohou chutnat skvěle

4 recepty z luštěnin: I obyčejná čočka nebo hrachovka mohou chutnat skvěle

Obsahují tělu prospěšné vitaminy řady B, minerální látky a vlákninu. O tom, že jsou luštěniny zdravou součástí našeho jídelníčku, spor není. Řada lidí nad nimi přesto ohrne nos. Problém bývá i v nepříliš šťastně zvolené receptuře. Zkuste schválně tyhle lahodné luštěninové pokrmy… Více...

Oblíbené pomazánky – z tresky, pikantní Obatzda a jemná Erdäpfelkas

Oblíbené pomazánky – z tresky, pikantní Obatzda a jemná Erdäpfelkas

Pomazánky umožňují použít na pečivo i suroviny, které by ve své původní podobě byly jako obložení nepraktické. Navíc jejich příprava nezabere mnoho času. Využít je můžete jako zpestření pohoštění na večírek, nabídnout ke snídani, svačině či jako lehkou večeři. Více...

Proti nachlazení pomůže i bílá ředkev. Přidejte ji do salátu nebo pomazánky

Proti nachlazení pomůže i bílá ředkev. Přidejte ji do salátu nebo pomazánky

Bílá ředkev je větší příbuznou oblíbených ředkviček. Využít ji můžete nejen ve studené, ale i teplé kuchyni. Je libo salát, pomazánku nebo dušenou jako zelí? Více...

Plný košík: dobroty z ryzců, václavek, masáků a dalších podzimních hub

Plný košík: dobroty z ryzců, václavek, masáků a dalších podzimních hub

Plné koše staví občas člověka před otázku, jaké jídlo z hub ještě nevyzkoušel. Třeba mezi našimi recepty najdete nějaký, který se vám bude hodit. Více...

Brambory, které si zamilujete: Hasselback, gratinované a španělská omeleta
Maso a přílohy
14. 10. 2017

Brambory, které si zamilujete: Hasselback, gratinované a španělská omeleta

Brambory v nějaké podobě vaří snad každý. Ať je to nadýchaná bramborová kaše k řízku, hranolky, nebo vařené ve slupce s máslem či tvarohem, bramboráky nebo knedlíky, brambora má v tradiční kuchyni své pevné místo. Zapomeňte na klasiku a zkuste některý z méně tradičních receptů. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS