Polévky a chuťovky

Plný košík: dobroty z ryzců, václavek, masáků a dalších podzimních hub

Plný košík: dobroty z ryzců, václavek, masáků a dalších podzimních hub

Plné koše staví občas člověka před otázku, jaké jídlo z hub ještě nevyzkoušel. Třeba mezi našimi recepty najdete nějaký, který se vám bude hodit. Více...

Brambory, které si zamilujete: Hasselback, gratinované a španělská omeleta
Maso a přílohy
14. 10. 2017

Brambory, které si zamilujete: Hasselback, gratinované a španělská omeleta

Brambory v nějaké podobě vaří snad každý. Ať je to nadýchaná bramborová kaše k řízku, hranolky, nebo vařené ve slupce s máslem či tvarohem, bramboráky nebo knedlíky, brambora má v tradiční kuchyni své pevné místo. Zapomeňte na klasiku a zkuste některý z méně tradičních receptů. Více...

Maso z lososa je zásobárna omega-3 kyselin. Osvojte si jeho nakládání

Maso z lososa je zásobárna omega-3 kyselin. Osvojte si jeho nakládání

Jestli si losos zatím nenašel cestu na váš pravidelný jídelníček, pak vězte, že obsahuje zdaleka nejvyšší podíl omega-3 mastných kyselin ze všech ryb. Nabídneme vám dva recepty, díky kterým si na lososovi pochutnáte a ještě podpoříte své zdraví. Více...

Svačinové recepty nejen pro školáky

Svačinové recepty nejen pro školáky

Přinášíme další várku svačinových receptů, která se mohou hodit rodičům malých školáků, kteří se snaží svým ratolestem do školní aktovky přibalit pestré a zdravé svačiny. Ale inspiraci si mezi recepty mohou najít i ostatní. Více...

Jablečný křen, pikantní a zdravý dip z podzimních darů zahrady

Jablečný křen, pikantní a zdravý dip z podzimních darů zahrady

Křen obsahuje hořčičnou silici, díky níž má nezaměnitelnou, štiplavou chuť a vůni. Podobně jako hořčice usnadní trávení těžších jídel, přitom se k nim výtečně hodí. Více...

Zázračná řeřicha: Nadopuje vás vitaminy a vypěstovat ji zvládne i dítě

Zázračná řeřicha: Nadopuje vás vitaminy a vypěstovat ji zvládne i dítě

Nasekat nebo nastříhat a jemně s ní posypat chleba s máslem či sýrem. Takhle si dopřeje řeřichu většina z nás. Způsobů, jak ji zařadit do jídelníčku, je ale mnohem víc. A proč to vůbec dělat? Překvapí vás, kolik prospěšných látek tahle rostlinka obsahuje. Více...

Hroznové víno je lék! Dejte jej do salátu nebo do koláče

Hroznové víno je lék! Dejte jej do salátu nebo do koláče

Právě vrcholící sezona vinobraní po celé zemi přináší vynikající bílá i červená vína, která si rádi vychutnáme po skleničce. Věděli jste ale, že hrozny vašemu zdraví prospějí tak, jako byste denně polykali hrst tablet? Více...

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Neustále posmrkáváte, občas vás zabolí v krku, jste unavení a lámou se vám vlasy i nehty – zkrátka se celkově potácíte na hraně nachlazení? Zázvorový čaj nebo citrony jsou dobrý způsob akutní pomoci. Důležitější ale je, abychom výše vyjmenovaným projevům dokázali úspěšně předcházet. Více...

Kouzlo kari: Zahřejte se indickou polévkou nebo kari s cuketou

Kouzlo kari: Zahřejte se indickou polévkou nebo kari s cuketou

Polévka, ve které stojí lžíce, nebo omáčka plná zeleniny, i tam vás dokáže probrat z šedi všedního dne kari. Výrazem kari rozumíme v našich zeměpisných šířkách směs typicky zářivě žlutého koření, které dodává jídlu sladce štiplavou chuť. Více...

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Co region, to trochu jiný recept. Základ je však stejný. Ke španělské kuchyni neodmyslitelně patří olivový olej, ale i česnek, rajčata nebo paprika. Nedejte se zmást, Španělé si umí užít i sladkou kuchyni. Okuste s námi od každého trochu… Více...

Svačiny pro školáky: vsaďte na pestré barvy i chutě

Svačiny pro školáky: vsaďte na pestré barvy i chutě

První dva školní týdny jsou za námi a možná už začíná docházet inspirace, co přibalit potomkovi na svačinu. I obvyklé "pečivo s něčím" může zažít pár obměn, sladká svačina nemusí být jen přeslazená čokotyčinka...  Více...

Dejte šanci levné červené řepě: Rizoto, polévka, salát a pomazánka

Dejte šanci levné červené řepě: Rizoto, polévka, salát a pomazánka

Že se vám řepa protiví? Pokud máte s touto krvavě rudou zeleninou odjakživa spojené naložené směsi ze školní jídelny nevalné chuti, vězte, že následující jídla vás zbaví špatných zážitků a červená řepa se zapíše na váš pravidelný nákupní seznam. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS