Saláty a těstoviny

Zdravé vánoční recepty: Zkuste bramborový salát s avokádem

Zdravé vánoční recepty: Zkuste bramborový salát s avokádem

Připravili jsme si pro vás pět zdánlivě tradičních receptů, které však prošly důmyslnou proměnou. Vaše váha po nich nevystřelí raketově nahoru a ještě se můžete pochlubit, že jste přes svátky hodovali zdravě. A co překvapí nejvíc? Všechny chutnají skvěle. Více...

Triky pro přípravu štědrovečerní večeře

Triky pro přípravu štědrovečerní večeře

Sváteční čas Vánoc se nezadržitelně blíží, což značí kromě těšení se na odpočinek v okruhu blízkých a překvapení v podobě dárků i přípravu slavnostní večeře. Abyste se nenechali rozhodit z klidného rytmu, ulehčili si práci v kuchyni a podávali ten nejlepší salát s rybou, držte se následujících tipů. Více...

5 kuchyňských triků, které fungují a nevíme proč

5 kuchyňských triků, které fungují a nevíme proč

Babských rad pro vaření a úklid znáte spousty. Zamysleli jste se někdy nad tím, proč a jak vlastně fungují? Vybrali jsme některé z nich a společně poodhalíme jejich tajemství. Více...

Po stopách řeckého kulinářství: 4 snadné recepty, které musíte zkusit

Po stopách řeckého kulinářství: 4 snadné recepty, které musíte zkusit

Olivový olej a černé olivy z peloponéského města Kalamata. To jsou věci, které charakterizují řeckou kuchyni jako máloco jiného. Zkuste s námi několik receptů, které zvládne každý a s přípravou většiny z nich vám mohou pomoci i děti... Více...

Kedlubna uleví při zácpě a zocelí imunitu. Zkuste pomazánku, salát či koláč

Kedlubna uleví při zácpě a zocelí imunitu. Zkuste pomazánku, salát či koláč

Po kedlubně sáhneme většinou pouze s vidinou šťavnaté chuti a toho správného zakřupání. Je toho ale mnohem víc, co tato košťálová zelenina může nabídnout. A její účinky se nesnižují dokonce ani po tepelné úpravě. Více...

4 recepty z luštěnin: I obyčejná čočka nebo hrachovka mohou chutnat skvěle

4 recepty z luštěnin: I obyčejná čočka nebo hrachovka mohou chutnat skvěle

Obsahují tělu prospěšné vitaminy řady B, minerální látky a vlákninu. O tom, že jsou luštěniny zdravou součástí našeho jídelníčku, spor není. Řada lidí nad nimi přesto ohrne nos. Problém bývá i v nepříliš šťastně zvolené receptuře. Zkuste schválně tyhle lahodné luštěninové pokrmy… Více...

3 rychlé večeře. Stihnete je uvařit za 20 minut?
Maso a přílohy
26. 10. 2017

3 rychlé večeře. Stihnete je uvařit za 20 minut?

Občas dobíháte domů pozdě a na přípravu večeře vám nezbývá moc času? Hodila by se vám plnohodnotná večeře, kterou budete moci podávat do 20 minut? Tak si připravte stopky a zkuste některé z následujících tří jídel jídel: špagety Carbonara, fazolový salát s koriandrem nebo saltimboccu s fazolkami. Více...

Proti nachlazení pomůže i bílá ředkev. Přidejte ji do salátu nebo pomazánky

Proti nachlazení pomůže i bílá ředkev. Přidejte ji do salátu nebo pomazánky

Bílá ředkev je větší příbuznou oblíbených ředkviček. Využít ji můžete nejen ve studené, ale i teplé kuchyni. Je libo salát, pomazánku nebo dušenou jako zelí? Více...

Maso z lososa je zásobárna omega-3 kyselin. Osvojte si jeho nakládání

Maso z lososa je zásobárna omega-3 kyselin. Osvojte si jeho nakládání

Jestli si losos zatím nenašel cestu na váš pravidelný jídelníček, pak vězte, že obsahuje zdaleka nejvyšší podíl omega-3 mastných kyselin ze všech ryb. Nabídneme vám dva recepty, díky kterým si na lososovi pochutnáte a ještě podpoříte své zdraví. Více...

Zázračná řeřicha: Nadopuje vás vitaminy a vypěstovat ji zvládne i dítě

Zázračná řeřicha: Nadopuje vás vitaminy a vypěstovat ji zvládne i dítě

Nasekat nebo nastříhat a jemně s ní posypat chleba s máslem či sýrem. Takhle si dopřeje řeřichu většina z nás. Způsobů, jak ji zařadit do jídelníčku, je ale mnohem víc. A proč to vůbec dělat? Překvapí vás, kolik prospěšných látek tahle rostlinka obsahuje. Více...

Hroznové víno je lék! Dejte jej do salátu nebo do koláče

Hroznové víno je lék! Dejte jej do salátu nebo do koláče

Právě vrcholící sezona vinobraní po celé zemi přináší vynikající bílá i červená vína, která si rádi vychutnáme po skleničce. Věděli jste ale, že hrozny vašemu zdraví prospějí tak, jako byste denně polykali hrst tablet? Více...

Jablka ve slaných jídlech
Maso a přílohy
23. 9. 2017

Jablka ve slaných jídlech

Sklizeň jablek je v plném proudu. V kuchyni najdou využití v celé řadě moučníků, ale ani v jídlech nesladkých není třeba jablka vynechávat. Co třeba využít některý z následujících tipů na jablka „naslano“? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS