Saláty a těstoviny

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Neustále posmrkáváte, občas vás zabolí v krku, jste unavení a lámou se vám vlasy i nehty – zkrátka se celkově potácíte na hraně nachlazení? Zázvorový čaj nebo citrony jsou dobrý způsob akutní pomoci. Důležitější ale je, abychom výše vyjmenovaným projevům dokázali úspěšně předcházet. Více...

Dejte šanci levné červené řepě: Rizoto, polévka, salát a pomazánka

Dejte šanci levné červené řepě: Rizoto, polévka, salát a pomazánka

Že se vám řepa protiví? Pokud máte s touto krvavě rudou zeleninou odjakživa spojené naložené směsi ze školní jídelny nevalné chuti, vězte, že následující jídla vás zbaví špatných zážitků a červená řepa se zapíše na váš pravidelný nákupní seznam. Více...

Klíč k utužení vašeho zdraví: Mrkev 3x jinak

Klíč k utužení vašeho zdraví: Mrkev 3x jinak

Jistě znáte rčení našich babiček, že mrkev je „zdravá na oči“. Ale věděli jste, že se v této oranžové kořenové zelenině skrývá celá řada vitaminů potřebných pro zocelení imunity? A právě na tom bychom měli pracovat dříve, než nastoupí první přízemní mrazíky. Více...

Vybavte se na podzim a zimu: 4 bylinková pesta ze skleničky

Vybavte se na podzim a zimu: 4 bylinková pesta ze skleničky

Přestože se teplé slunné měsíce neúprosně nachylují ke svému konci, nemusíte se loučit s plody, které jsou ještě k mání na trzích nebo v obchodech. Zavařování ovoce je jasná záležitost. Jak ale zúročit úrodu bylinek? Snadno – do pesta! Více...

Houby na smetaně, na víně či v netradičním salátě
Houby
31. 8. 2017

Houby na smetaně, na víně či v netradičním salátě

Přinést si z lesa v koši voňavou nadílku, to je radost. Pokud je ale koš plný, někdy už docházejí nápady, jak čerstvé houby zpracovat. Třeba si vyberete z následujících receptů. Více...

Mýty o hubnutí: Vážně musíme od páté odpolední hladovět?

Mýty o hubnutí: Vážně musíme od páté odpolední hladovět?

Kdyby existovala hubnoucí kůra, která pomůže každému, už byste o ní věděli. Polykání „zaručeně účinných“ prášků samo o sobě většině lidí s nadváhou nepomůže. Je potřeba upravit životní styl. A také nepodlehnout některé ze zažitých pověr... Více...

Zpestřete si grilování: majonéza, salsa, pesto, cibule či okurkový salát
Maso a přílohy
15. 8. 2017

Zpestřete si grilování: majonéza, salsa, pesto, cibule či okurkový salát

Teplý letní večer pod širým nebem a vy se zakusujete do šťavnatého steaku nebo křupavého kuřete. Rituál domácího grilování si oblíbila řada lidí, ale často si většina z nich neví rady, co připravit k hlavnímu chodu.   Více...

Rajské vaření: Tři lahodné omáčky na těstoviny z čerstvých rajčat

Rajské vaření: Tři lahodné omáčky na těstoviny z čerstvých rajčat

Čerstvá domácí rajčata jsou sladká, šťavnatá, zdravá a dietní – můžete je jíst, co hrdlo ráčí. Vyzkoušejte i omáčky na těstoviny – klasickou, rychlou a pečenou. Více...

4 nápadité recepty z avokáda: Osvěžující, chutné a zdravé
Ovoce
3. 8. 2017

4 nápadité recepty z avokáda: Osvěžující, chutné a zdravé

Málokdo ví, že avokádo neroste na avokádovníku, ale na hruškovci přelahodném. Ročně dá kolem 120 plodů. K přípravě skvělých receptů  tenhle až 20 metrů vysoký strom naštěstí ani znát nemusíme. Zato nezkusit letní salát, pomazánku, pěnu, nebo třeba avokádovou omáčku s těstovinami, to by byla vyloženě škoda... Více...

Zapečené caprese z rajčat a mozarelly, dobrota pro chladné letní dny
Zelenina
27. 7. 2017

Zapečené caprese z rajčat a mozarelly, dobrota pro chladné letní dny

Trio rajčat, mozarelly a bazalky je jednoduchou a geniální kombinací chutí, která se v létě jen tak neomrzí. Pokud máte dostatek zralých rajčat, vyzkoušejte její zapečenou variantu. Více...

Kouzlo domácích těstovin: Italskou pastu si můžete vyrobit raz dva

Kouzlo domácích těstovin: Italskou pastu si můžete vyrobit raz dva

V letních vedrech má většina z nás sotva chuť vařit guláš a svíčkovou, natož je pak jíst. Pokud jsou vaší letní posedlostí těstoviny, ale nikdy jste se neodvážili ani pomyslet na to, že byste si vyrobili své domácí, čtěte dál. Více...

Jedlé květy: které hluchavky využijete v kuchyni?

Jedlé květy: které hluchavky využijete v kuchyni?

Něžnou ozdobou jarního i letního menu se mohou stát květy hluchavek. Nejen že vypadají hezky, ale také oplývají i vynikajícími léčivými vlastnostmi. Poradíme vám, k jakým pokrmům se jejich květy hodí nejvíce. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS