Saláty a těstoviny

Kouzlo domácích těstovin: Italskou pastu si můžete vyrobit raz dva

Kouzlo domácích těstovin: Italskou pastu si můžete vyrobit raz dva

V letních vedrech má většina z nás sotva chuť vařit guláš a svíčkovou, natož je pak jíst. Pokud jsou vaší letní posedlostí těstoviny, ale nikdy jste se neodvážili ani pomyslet na to, že byste si vyrobili své domácí, čtěte dál. Více...

Jedlé květy: které hluchavky využijete v kuchyni?

Jedlé květy: které hluchavky využijete v kuchyni?

Něžnou ozdobou jarního i letního menu se mohou stát květy hluchavek. Nejen že vypadají hezky, ale také oplývají i vynikajícími léčivými vlastnostmi. Poradíme vám, k jakým pokrmům se jejich květy hodí nejvíce. Více...

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

S přibývající venkovní teplotou často z oběda vynecháváme horkou polévku. Dáváme víc prostoru ovoci a pokud chceme dezert, preferujeme chlazený. Připravili jsme si pro vás proto tip na lehký letní oběd. Čeká na vás originální salát, zdravé, a přitom lahodné smoothie, a na závěr perfektní domácí zmrzlina. Dobrou chuť. Více...

První sklizeň bazalky: salát caprese, výtečná italská klasika

První sklizeň bazalky: salát caprese, výtečná italská klasika

Kouzlo italské kuchyně tkví v geniální jednoduchosti a čistotě chutí. Tak je tomu i u tria bazalka, mozzarella a rajčata. Caprese je výtečný a lehký pokrm, který připravíte za pár minut. Více...

4x Pod pokličkou německé kuchyně: Zkuste flambírovaný koláč

4x Pod pokličkou německé kuchyně: Zkuste flambírovaný koláč

Kuchyně našich jihovýchodních sousedů má mnoho tváří. Ta bavorská a švábská připomíná rakouskou, sárská se zase kloní k Francii. Severní Německo zase nezapře skandinávské inspirace. Každý recept je proto unikát… Více...

Rukola a roketa: Pikantní bylinky vypěstujete snadno a rychle

Rukola a roketa: Pikantní bylinky vypěstujete snadno a rychle

Je vynikající do salátů, na těstoviny, připravíte z ní pikantní pesto. Přitom je velmi snadné ji pěstovat, roste jako plevel. Více...

Jak nadopovat mozek? Svědčí mu ryby, olej i kiwi

Jak nadopovat mozek? Svědčí mu ryby, olej i kiwi

Věděli jste, že náš mozek spálí až 20 procent přijaté energie? Vhodnou stravou v něm můžete nastartovat druhou mízu. Není na tom nic složitého. Stačí některé suroviny omezit a jiným dát více prostoru. Prozradíme vám, jak na to. Více...

Mexiko na talíři: Pikantní, barevné a velice chutné

Mexiko na talíři: Pikantní, barevné a velice chutné

Fazole, kukuřice a chilli. To je alfa i omega mexické kuchyně. Byla by ale škoda myslet si, že nic kreativnějšího v ní nenajdete. V receptech z téhle části světa má své pevné místo i ovoce nebo koriandr či dokonce opuncie. Více...

Jáhly nejen pro krásnou pleť i vlasy: Bude vám po nich dobře
Zdraví
2. 3. 2017

Jáhly nejen pro krásnou pleť i vlasy: Bude vám po nich dobře

Jsou lehce stravitelné, pro žaludek přímo hojivé, plné minerálů. Když víte, jak je připravit, jsou navíc i chutné. Posnídáte-li je, dodají vám sílu na celé dopoledne. Více...

Voňavý citrus kumkvát, ovocná exotika na svátečním stole

Voňavý citrus kumkvát, ovocná exotika na svátečním stole

Tento drobný citrusový plod válečkovitého tvaru, s výraznou chutí i vůní, není k dostání běžně. Před svátky však v obchodech bývá a stojí za ochutnání. Zpestří dezerty, koktejly i saláty. Více...

Pátrání po původu tatarky: Má něco společného s Tatary? A jak ji správně připravit?

Pátrání po původu tatarky: Má něco společného s Tatary? A jak ji správně připravit?

Češi dominují žebříčku konzumace piva. Už se ale nemluví o tom, že jsme naprostými favority v pojídání tatarské omáčky. Za rok se jí u nás spotřebuje přibližně 9,5 tuny. V Evropě – a zřejmě i na světě – nemáme konkurenci. Více...

Děti v roli šéfkuchaře: Vaření je hra!

Děti v roli šéfkuchaře: Vaření je hra!

Motají se vám děti v kuchyni? Tak je zapojte do vaření! Společně můžete vytvořit řadu jednoduchých, ale velmi zábavných jídel. Přinášíme vám pět receptů, se kterými se hravé dětské duši zavděčíte. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS