Rajčatové variace z Itálie
7. 4. 2009

Rajčatové variace z Itálie

Co na tom, že v Evropě nejsou původní – Italská kuchyně rajčata dokonale adaptovala. Jednoduché, ale velmi nápadité italské recepty zacházejí se zeleninou s respektem, nechávají vyniknout její chuť a vůni. Italské rajčatové variace jsou lehké, zdravé,  rychlé a budou vám chutnat.

Caprese

Tento klasický předkrm vás chytí a nepustí. Jeho příprava přitom zabere sotva pár minut!

Potřebujeme

  • mozarellu v nálevu
  • čerstvá rajčata (v množství odpovídající mozarelle)
  • panenský olivový olej
  • čerstvou bazalku
  • špetku soli a pepře

rajčata

Jak na to

i

Rajčata se kvůli hladké slupce nejlépe krájejí zubatým nožem. Plátky odkrajujeme z boku rajčete, pak si uchová všechnu šťávu.

Mozarellu pokrájíme na plátky, rajčata rovněž, a poklademe střídavě na talíř. Posypeme čerstvou, nasekanou, natrhanou, nebo v hmoždíři potlučenou bazalkou podle chuti. Můžeme velice lehce osolit (lahodná chuť ale vynikne spíše bez soli, záleží však na chuti a zvyku) či jemně opepřit, nejlépe bílým pepřem. Nakonec talíř pokapeme kvalitním olivovým olejem a výtečný předkrm či svačina je na světě. Nejlépe chutná s ciabattou, italským chlebem výrazné chuti.

Mozarella z kravského mléka si svou jemnou a osobitou chutí získala již mnohé mlsné jazyky. Je běžně k dostání, za příznivou cenu. Ale pravá italská klasika je mozarella z mléka buvolího. I ta je už u nás občas ke koupi a určitě stojí za to ji vyzkoušet!

Vložte nový komentář jako nepřihlášený uživatel nebo se přihlaste.
Povinné položky jsou označeny *

Napište číslicí výsledek příkladu: třimínusjedna = 

Pokud jste již registrováni na iReceptáři, přihlaste se svým uživatelským jménem a heslem.
Povinné položky jsou označeny *

Diskuse

vložit dotaz »

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS