Vánoční cukroví

Voňavá skořice pomůže v boji proti bakteriím a zánětům

Voňavá skořice pomůže v boji proti bakteriím a zánětům

Do okenních tabulek pravidelně klepou kapky deště, místo slunce vládne pološero, na obrazovce za chvíli začne váš oblíbený film. Pokud chybí něco k dokonalosti takové podzimní pohody, je to vůně skořice. Ta nejenže působí zázračně povzbudivě, ale navíc pomůže utužit vaše zdraví. Více...

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Semínka a ořechy: Bojovníci nejen proti nachlazení

Neustále posmrkáváte, občas vás zabolí v krku, jste unavení a lámou se vám vlasy i nehty – zkrátka se celkově potácíte na hraně nachlazení? Zázvorový čaj nebo citrony jsou dobrý způsob akutní pomoci. Důležitější ale je, abychom výše vyjmenovaným projevům dokázali úspěšně předcházet. Více...

Upečte si tříkrálový koláč. Nadchne děti i dospělé

Upečte si tříkrálový koláč. Nadchne děti i dospělé

Tříkrálový koláč se těší mimořádné oblibě ve Francii, Španělsku i Portugalsku. Zdobil královské tabule a servíruje se i hostům francouzských prezidentů. Skvěle chutná a navíc můžete při jeho porcování zažít spoustu zábavy. Více...

Recept na nejkrásnější Vánoce

Recept na nejkrásnější Vánoce

Někomu vyhovují Vánoce plné tradičních jídel a zvyků. Jiné naopak představa smaženého kapra s bramborovým salátem a všudypřítomné cukroví děsí. Nenechte se strhnout tím, že to ostatní dělají tak či onak. Udělejte si pohodové Vánoce podle sebe. Více...

Na poslední chvíli: 4 nejlepší recepty z Vypečeného cukrování

Na poslední chvíli: 4 nejlepší recepty z Vypečeného cukrování

Tradiční soutěž časopisu Receptář o nejlepší vánoční cukroví zná své vítěze. Potřebujete ještě inspiraci na poslední chvíli? Přinášíme vám recepty na 4 oceněná cukroví. Více...

Vánoční cukroví ve znamení kokosu. Nejlepším jsou plněné kokosky
Zajímavosti
22. 12. 2016

Vánoční cukroví ve znamení kokosu. Nejlepším jsou plněné kokosky

Tradiční soutěž o nejlepší vánoční cukroví, letos s názvem Vypečené cukrování dospěla do finále. Tentokrát zabodovaly především inovace tradičních receptů. Ze 14 finálových vzorků vybrala porota plněné kokosky od Simony Chivaňákové. Více...

Recepty na oblíbené nepečené vánoční cukroví, ořechové i ovocné

Recepty na oblíbené nepečené vánoční cukroví, ořechové i ovocné

Rumové, medové a ořechové kuličky, perníkové řezy, ovocný salám, mandlové hříbky. Nepečené cukroví je výtečným zpestřením vánoční tabule. Stačí, když ho necháte odležet do druhého dne. Více...

Tajemství vanilky: od plodů tropické orchideje k vánočnímu koření
Zajímavosti
19. 12. 2016

Tajemství vanilky: od plodů tropické orchideje k vánočnímu koření

Vůně vanilky nás nejen o Vánocích zahalí do teplého, sladkého opojení. Znáte tajemství jejího původu, pěstování a zpracování? Poznejte ji blíž, příběh vanilky ke svátkům patří… Více...

Recept na křehkou, kynutou drážďanskou štólu

Recept na křehkou, kynutou drážďanskou štólu

Její chuť i vůně je dokonale vánoční. Rozplývá se na jazyku, naložené rozinky, kandované citrusy a mandle jí dávají šmrnc. Upečte si ji a v klidu a pohodě vychutnejte u dobré kávy nebo čaje Více...

Symboly anglických Vánoc: krocan, pudink a cesmína
Zajímavosti
18. 12. 2016

Symboly anglických Vánoc: krocan, pudink a cesmína

Zatímco naše Vánoce si jen těžko představíme bez vánočky, kapra a jmelí, mezi hlavní symboly Vánoc ve Velké Británii patří nadívaný krocan, vánoční pudink a snítka cesmíny. Více...

Zbyly vám bílky? Poradíme vám jak je nejlépe skladovat a využít
Vaření a recepty
16. 12. 2016

Zbyly vám bílky? Poradíme vám jak je nejlépe skladovat a využít

Zatímco do některých těst se dávají vejce celá, je nemálo receptů, do kterých jsou potřeba pouze žloutky. Zbylé bílky však v žádném případě nevyhazujte. Poradíme vám, jak je nejlépe uchováte a využijete. Více...

Křehké domácí cukroví Hany Marvanové

Křehké domácí cukroví Hany Marvanové

Je snadné na výrobu a na jazyku vám vykouzlí skvělou chuť plnou vánoční atmosféry. Tohle cukroví si zamilujete. Recept nám před časem doporučila Hana Marvanová, a tak jsme ho nejdříve zkusili za vás. S čistým svědomím doporučujeme dál. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS