Kokosové pusinky
18. 11. 2014

Kokosové pusinky

Jednoduchou a snadnou přípravou je charakteristické sněhové kokosové cukroví. Dá se tvarovat obyčejnou lžičkou, ale potěší i tvořivé duše, které použijí zdobící sáček.

Potřebujeme

  • 3 bílky
  • špetku soli
  • 75 g cukru
  • citronovou šťávu
  • 75 g moučkového cukru
  • 200 až 225 g kokosových vloček
  • 100 g čokolády na vaření

Jak na to

Na sněhovou hmotu ušleháme z bílků se solí tuhý sníh. Přidáme cukr a citronovou šťávu. Hmotu dále šleháme tak dlouho, až se pěkně leskne a cukr se zcela rozpustí.

Moučkový cukr promícháme s kokosovými vločkami a opatrně ho po částech vmícháme do sněhu. Celkem přidáme do sněhu tolik kokosu, aby hmota nebyla ani drobivá, ani příliš řídká.

Zdobícím sáčkem nebo lžičkou hmotu vršíme na připravené oplatky či pouze na pečicí papír. V předehřáté troubě pusinky spíše sušíme, než pečeme 12 až 15 minut, měly by být uvnitř ještě vlhké.

Sněhové kopečky vyjmeme z trouby, opatrně je sundáme z plechu a necháme vychladnout. Zdobíme čokoládovou polevou.

Pusinky piňa colada

Citronovou šťávu nahradíme limetkovou a do sněhové hmoty přidáme 50 g nadrobno nakrájeného sušeného nebo kandovaného ananasu.

Černobílé pusinky

Sněhovou hmoty nebo její část obarvíme lžící kakaového prášku. Hotové tmavé pusinky ozdobíme bílou čokoládou.

Pro Recepty receptáře.

Vložte nový komentář jako nepřihlášený uživatel nebo se přihlaste.
Povinné položky jsou označeny *

Napište číslicí výsledek příkladu: osmmínustři = 

Pokud jste již registrováni na iReceptáři, přihlaste se svým uživatelským jménem a heslem.
Povinné položky jsou označeny *

Diskuse

vložit dotaz »

recepty

(recepty), 12. 12. 2011, 10:20

aj tu mate k dispozicii dalsie recpety ak by ste potrebovali , http://recepty.ajtu.sk

kuchyně

(), 23. 11. 2011, 15:47

a)kráječem na knedlíky krájím malé válečky syrového těsta pro stejnou velikost rohlíčků, stejných formiček a pod.
b) strojkem na nudle ve válečcích protahuji lehce moukou posypané syr.těsto a pak vykrajuji požadované tvary.Výhoda: těsto stejně stejnoměrně nevyválíte a navíc lze nastavit tloušťku těsta

Kokosky

(), 9. 12. 2009, 17:25

2 bilky
150 gr. mouckoveho cukru
1 vanilkovy cukr
1-2 lzice citronove stavy
200 gr. kokos
Z bilku uslehame husty snih,za staleho slehani vmychame pomalu cukr,vanil.cukr a citronovou stavu.Nakonec pomalu jen rucne vmychame kokos.
Na plech s pecicim papirem vytvorime hrudky/nejlepe lzickou/ a peceme v predehrate troube na 130-150 30 min.
Kokosky jsou velice chutne.Dobrou chut.

pusinky

(Irena), 21. 11. 2009, 08:24

Také jsem je dělávala, asi znovu zkusím, snad je nespálím, někdy se zapomenu a i sušení je najednou černé.

(), 20. 3. 2009, 17:59

Pusinky jsem už několikrá dělal,byly dobré.Na tvoření používám sáček.Suším pomalu aby nezhnědly. Dobrou chutˇ

(maja), 22. 12. 2008, 18:11

su viborne

(), 14. 12. 2008, 14:35

Jsou vynikající,jenže jsem tam dala moc citronové šťávy, myslím ,že by stačila lžička.Taky jsem to sušila déle na 120 stupňů.

(Mirka), 10. 12. 2008, 09:05

Ahoj, nastav to na 100 stupnu, toto pecivo se nepece ale susi. M.

(), 9. 12. 2008, 15:50

vypadaji dobře nevim na kolik mam dat troubu.

(Tina), 9. 12. 2008, 09:36

Asi to po letech zase zkusím.


Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

Portál provozuje Tarsago | © 2014 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS