• 3 bílky
  • špetka soli
  • 75 g cukru
  • citronová šťáva
  • 75 g moučkového cukru
  • 200-225 g kokosových vloček
  • 100 g čokolády na vaření

Na sněhovou hmotu ušleháme z bílků se solí tuhý sníh. Přidáme cukr a citronovou šťávu. Hmotu dále šleháme tak dlouho, až se pěkně leskne a cukr se zcela rozpustí.

Moučkový cukr promícháme s kokosovými vločkami a opatrně ho po částech vmícháme do sněhu. Celkem přidáme do sněhu tolik kokosu, aby hmota nebyla ani drobivá, ani příliš řídká.

Zdobícím sáčkem nebo lžičkou hmotu vršíme na připravené oplatky či pouze na pečicí papír. V předehřáté troubě pusinky spíše sušíme, než pečeme 12-15 minut, měly by být uvnitř ještě vlhké.

Sněhové kopečky vyjmeme z trouby, opatrně je sundáme z plechu a necháme vychladnout. Zdobíme čokoládovou polevou.

Pusinky piňa colada

Citronovou šťávu nahradíme limetkovou a do sněhové hmoty přidáme 50 g nadrobno nakrájeného sušeného nebo kandovaného ananasu.

Černobílé pusinky

Sněhovou hmotu nebo její část obarvíme lžící kakaového prášku. Hotové tmavé pusinky ozdobíme bílou čokoládou.