• 140 g moučkového cukru
  • 140 g jemně umletých vlašských a lískových oříšků
  • 70 g rozinek
  • špetku skořice
  • 2 žloutky
  • moučkový cukr na vál
  • vosk nebo ztužený tuk na vymazání plechu

na polevu

  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vody
  • rum podle potřeby

V míse promícháme prosetý moučkový cukr, ořechy, hodně nadrobno nakrájené rozinky, špetku skořice a žloutky.

Tuto hustou hmotu pak dáme na vál a vyválíme ji na tenký plát. Vykrajujeme hvězdičky, kolečka nebo srdíčka, uprostřed můžeme vykrojít malý otvor.

Přemístíme je na tukem nebo voskem vymazaný plech a v troubě jen sušíme. Když jsou usušená, sejmeme je z plechu a na válu nebo na mřížce je potíráme tenkou vrstvou polevy. Necháme je dobře oschnout.

Poleva

Prosetý cukr zalijeme vodou, přidáme rum a umícháme hladkou polevu. Nesmí být příliš řídká.