Zavařování

Dračí jahody krásně kvetou a plodí: Dřišťál na zahradě je poklad

Dračí jahody krásně kvetou a plodí: Dřišťál na zahradě je poklad

Z velmi pohledného keře vytvoříte neprostupný živý plot, nebo zkrášlí zahradu jako solitér. Jeho žluté květy voní a sytí včely, šarlatové, zdravé plody chutnají ptákům i lidem. Více...

Sklizeň podzimní úrody: skladování, zavařování, mražení, sušení

Sklizeň podzimní úrody: skladování, zavařování, mražení, sušení

Podzimní zahrada je štědrá. Při zpracování přebytků ovoce a zeleniny oceníte šikovné novinky i osvědčené postupy našich babiček. Více...

Vyrážíte na houby? Vezměte s sebou podzimní speciál Receptáře
Receptář
16. 9. 2016

Vyrážíte na houby? Vezměte s sebou podzimní speciál Receptáře

Houbařská sezóna nabírá na obrátkách. Pokud občas váháte, co vlastně sbírat a co ne, s pomocnou rukou přichází podzimní speciál časopisu Receptář. V něm najdete velkého houbařského průvodce a mnoho dalších zajímavých tipů. Více...

Zraje sladká, léčivá arónie: Jak ji pěstovat, sklízet, využít na sirup či víno?

Zraje sladká, léčivá arónie: Jak ji pěstovat, sklízet, využít na sirup či víno?  

Arónie je pohledný a nenáročný keř, jehož plody obsahují spoustu cenných látek, posilují imunitu, pomáhají při arteroskleróze.  Můžete z nich připravit sirup, víno, marmeládu... Více...

Zahradníkovo září: sklizeň ovoce a uchování vitamínů na zimu

Zahradníkovo září: sklizeň ovoce a uchování vitamínů na zimu

Velké i drobné plody dozrávají, nastává čas hojnosti. Není nic lepšího, než čerstvě utržené ovoce ze zahrady… a co nesníme, vydrží ve sklepě, v mrazničce či skleničce až do jara. Více...

Zrají letní jablka! Dopřejte si lahodnou a zdravou sezónní dietu
Zdraví
10. 8. 2016

Zrají letní jablka! Dopřejte si lahodnou a zdravou sezónní dietu

Už přišel jejich čas. Šťavnatá, příjemně nakyslá, křehká zelená jablíčka otevírají jablečnou sezonu. Nejlepší jsou syrová, ale ani povidla nebo dort z nich není k zahození. Více...

Šípky: recepty na džemy, pastu, víno, likér, kompot, omáčky, cukroví...
Zavařování
11. 10. 2015

Šípky: recepty na džemy, pastu, víno, likér, kompot, omáčky, cukroví...

Obsahují vysoké množství vitaminu C a řadu dalších prospěšných látek. Nejčastěji je sušíme na čaj, ale výborné poslouží i pro přípravu jiných nápojů nebo zavařenin, příloh a pokrmů. Více...

Co s přebytky zeleniny: brambory, mrkev, celer, rajčata, zelí, česnek, cukety, bylinky

Co s přebytky zeleniny: brambory, mrkev, celer, rajčata, zelí, česnek, cukety, bylinky

V září zeleninová úroda vrcholí. Okurky, rajčata, cukety, řepa, celer, všeho je najednou hodně. Jak lze s úrodou co nejúčelněji naložit? Více...

Elektrické sušičky a sušení ovoce, zeleniny, hub, bylin
Zavařování
11. 9. 2015

Elektrické sušičky a sušení ovoce, zeleniny, hub, bylin

Sušení nejrůznějších plodů či masa patří k nejstarším způsobům uchovávání potravin. A také k nejzdravějším. Dnes sušení výrazně usnadňuje elektrická energie. V průmyslu, ale i v domácích kuchyních. Více...

Nakládáme zelí
Zelenina
7. 9. 2015

Nakládáme zelí

Kvašením nebo sterilováním si můžeme zelí uchovat na celou zimu. Má výbornou, specifickou chuť. Ke konzervování se hodí pevné, vyzrálé, zdravé hlávky podzimního zelí. Více...

Marmelády a džemy více chutí z hrušek, švestek, jablek, bezinek…
Zavařování
6. 9. 2015

Marmelády a džemy více chutí z hrušek, švestek, jablek, bezinek…

K nejpoužívanějším způsobům zpracování lesních a zahradních plodů sice patří zmražení, ale vaření s cukrem přináší navíc okamžité kulinářské zážitky: Není nad vlastnoručně vyrobené zavařeniny. Více...

Božský džem nebo i želé z okvětních lístků růže
Zavařování
27. 8. 2015

Božský džem nebo i želé z okvětních lístků růže

Džem z okvětních lístků růží patří mezi tradiční francouzské pochoutky. Luxusní chuti bohužel odpovídá i jeho cena v obchodech. Naštěstí lze růžový džem poměrně snadno vyrobit doma. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS