Zelenina

Proti nachlazení pomůže i bílá ředkev. Přidejte ji do salátu nebo pomazánky

Proti nachlazení pomůže i bílá ředkev. Přidejte ji do salátu nebo pomazánky

Bílá ředkev je větší příbuznou oblíbených ředkviček. Využít ji můžete nejen ve studené, ale i teplé kuchyni. Je libo salát, pomazánku nebo dušenou jako zelí? Více...

Neznáte tuřín? Měli byste, je levný, zdravý a chutný
Užitková zahrada
15. 10. 2017

Neznáte tuřín? Měli byste, je levný, zdravý a chutný

Tuřín je dokonalá zelenina, snadno se pěstuje, výborně chutná a prospívá zdraví. Tato opomíjená plodina se vrací a právem si získává oblibu u zahrádkářů i konzumentů. Kromě skvělých výživových vlastností má tuřín také pohnutou historii, je pěstován tisíce let a zachránil mnoho lidí od hladu. Více...

Brambory, které si zamilujete: Hasselback, gratinované a španělská omeleta
Maso a přílohy
14. 10. 2017

Brambory, které si zamilujete: Hasselback, gratinované a španělská omeleta

Brambory v nějaké podobě vaří snad každý. Ať je to nadýchaná bramborová kaše k řízku, hranolky, nebo vařené ve slupce s máslem či tvarohem, bramboráky nebo knedlíky, brambora má v tradiční kuchyni své pevné místo. Zapomeňte na klasiku a zkuste některý z méně tradičních receptů. Více...

Maso z lososa je zásobárna omega-3 kyselin. Osvojte si jeho nakládání

Maso z lososa je zásobárna omega-3 kyselin. Osvojte si jeho nakládání

Jestli si losos zatím nenašel cestu na váš pravidelný jídelníček, pak vězte, že obsahuje zdaleka nejvyšší podíl omega-3 mastných kyselin ze všech ryb. Nabídneme vám dva recepty, díky kterým si na lososovi pochutnáte a ještě podpoříte své zdraví. Více...

Jablečný křen, pikantní a zdravý dip z podzimních darů zahrady

Jablečný křen, pikantní a zdravý dip z podzimních darů zahrady

Křen obsahuje hořčičnou silici, díky níž má nezaměnitelnou, štiplavou chuť a vůni. Podobně jako hořčice usnadní trávení těžších jídel, přitom se k nim výtečně hodí. Více...

Vlhký sklep dýním nesvědčí. Jak je správně sklízet a skladovat?

Vlhký sklep dýním nesvědčí. Jak je správně sklízet a skladovat?

Při sklizni i ukládání dýní se vyplatí dodržet pár osvědčených pravidel. A ta jsou úplně jiná, nežli je tomu u jablek, hrušek, brambor nebo mrkve. Pokud víte, jak na ně, vydrží dýně až do jara. Více...

Malý průvodce velkým světem dýní: k čemu se která hodí?

Malý průvodce velkým světem dýní: k čemu se která hodí?

Dýně jsou nejvýraznější plodinou podzimu, která se v objevuje v mnoha podobách. Máslová, muškátová, špagetová, velkoplodá, Hokaido... Každá je jiná a vhodná pro odlišnou kuchyňskou úpravu. Jak se vyznat v dýních a jak je nejlépe využít? Více...

Kouzlo kari: Zahřejte se indickou polévkou nebo kari s cuketou

Kouzlo kari: Zahřejte se indickou polévkou nebo kari s cuketou

Polévka, ve které stojí lžíce, nebo omáčka plná zeleniny, i tam vás dokáže probrat z šedi všedního dne kari. Výrazem kari rozumíme v našich zeměpisných šířkách směs typicky zářivě žlutého koření, které dodává jídlu sladce štiplavou chuť. Více...

Sladký fenykl provoní kuchyni. Výtečný je v salátu, vařený i pečený
Zelenina
17. 9. 2017

Sladký fenykl provoní kuchyni. Výtečný je v salátu, vařený i pečený

Je křehký a voňavý, dietní a přitom chutný. Zeleninový fenykl můžete nakrájet do salátu, dusit, zapékat. Nebo uvařit a přelít sýrovou omáčkou dle receptu bylinářky a kulinářky Lesley Bremnessové. Více...

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Oběd v rytmu španělské kuchyně: Zkuste gazpacho, paellu a flan

Co region, to trochu jiný recept. Základ je však stejný. Ke španělské kuchyni neodmyslitelně patří olivový olej, ale i česnek, rajčata nebo paprika. Nedejte se zmást, Španělé si umí užít i sladkou kuchyni. Okuste s námi od každého trochu… Více...

Vinné vaření: ozdobte svůj podzimní stůl klenoty francouzské kuchyně
Maso a přílohy
16. 9. 2017

Vinné vaření: ozdobte svůj podzimní stůl klenoty francouzské kuchyně

Vinobraní je v plném proudu, o přísun nových lahví z tuzemska i zahraničí tedy není v obchodech nouze. Pokud jste příznivci nápojů z ušlechtilých hroznů, ale vaření s vínem jste se dosud vyhýbali pro jeho náročnost, následující podzimní recepty s červeným vínem vás přesvědčí o opaku! Více...

Elixír zdraví ověřený staletími? Kysané zelí. Stačí lžíce denně
Zdraví
13. 9. 2017

Elixír zdraví ověřený staletími? Kysané zelí. Stačí lžíce denně

Pokud už se cítíme přesyceni množstvím doporučovaných vitaminových přípravků, které nám mají zaručit nezlomné zdraví, zkusme se vrátit k moudrosti předků: je tu přece staré dobré kysané zelí. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS