Zelenina

Čerstvá domácí zelenina v zimě: kadeřávek na záhoně i na talíři

Čerstvá domácí zelenina v zimě: kadeřávek na záhoně i na talíři

Kdo pěstuje kadeřávek, má po ruce čerstvou zeleninu po celou zimu. Občas je i ke koupi a stojí za vyzkoušení, na rozdíl od dovážené a rychlené zeleniny je plný chuti i síly. Připravíte z něj salát, přílohu i polévku. Více...

Po stopách řeckého kulinářství: 4 snadné recepty, které musíte zkusit

Po stopách řeckého kulinářství: 4 snadné recepty, které musíte zkusit

Olivový olej a černé olivy z peloponéského města Kalamata. To jsou věci, které charakterizují řeckou kuchyni jako máloco jiného. Zkuste s námi několik receptů, které zvládne každý a s přípravou většiny z nich vám mohou pomoci i děti... Více...

3 svačiny bez mazání: minišpízy, lososové košíčky, minipizzy

3 svačiny bez mazání: minišpízy, lososové košíčky, minipizzy

Některé děti nemají rády svačinu čímkoli namazanou či připomínající sendvič. Proto vám dnes nabízím tři tipy na svačiny "bez mazání".   Více...

Kedlubna uleví při zácpě a zocelí imunitu. Zkuste pomazánku, salát či koláč

Kedlubna uleví při zácpě a zocelí imunitu. Zkuste pomazánku, salát či koláč

Po kedlubně sáhneme většinou pouze s vidinou šťavnaté chuti a toho správného zakřupání. Je toho ale mnohem víc, co tato košťálová zelenina může nabídnout. A její účinky se nesnižují dokonce ani po tepelné úpravě. Více...

Kapustové hody: Snadno a rychle

Kapustové hody: Snadno a rychle

Mnohým se při zmínce o kapustě kroutí prsty až na nohou. První a většinou nedobré setkání s ní většina z nás zažila na talířích ve školních jídelnách. Stigma nepoživatelné zeleniny má ale neprávem, protože právě na zažívání má vynikající účinky. Více...

4 recepty z luštěnin: I obyčejná čočka nebo hrachovka mohou chutnat skvěle

4 recepty z luštěnin: I obyčejná čočka nebo hrachovka mohou chutnat skvěle

Obsahují tělu prospěšné vitaminy řady B, minerální látky a vlákninu. O tom, že jsou luštěniny zdravou součástí našeho jídelníčku, spor není. Řada lidí nad nimi přesto ohrne nos. Problém bývá i v nepříliš šťastně zvolené receptuře. Zkuste schválně tyhle lahodné luštěninové pokrmy… Více...

Ukládáte úrodu do sklepa? Dodržet osvědčená pravidla se vyplatí
Užitková zahrada
26. 10. 2017

Ukládáte úrodu do sklepa? Dodržet osvědčená pravidla se vyplatí

Sklízet úrodu je radost, správně ji uskladnit starost. Ale pokud víte, jak na to, vydrží jablka šťavnatá a zdravá až do vánoc. A stejně tak i mrkev, cibule nebo brambory. Více...

Voňavé vaření:  medem ochuťte zeleninu, maso i salátové dresingy
Maso a přílohy
22. 10. 2017

Voňavé vaření:  medem ochuťte zeleninu, maso i salátové dresingy

Aromatický med je nevšední přísadou do sladkých i slaných pokrmů, dá se použít prakticky do všech jídel a dezertů. Obyčejný cukr dodá sladkost, med v sobě nese chutě a vůně tisíců květů. Využijte ho při přípravě medové dýně, šunky s medovou kůrčičkou, při přípravě marinád a salátových dresingů. Vpusťte delikátní nádech této výborné suroviny i do své kuchyně. Více...

Proti nachlazení pomůže i bílá ředkev. Přidejte ji do salátu nebo pomazánky

Proti nachlazení pomůže i bílá ředkev. Přidejte ji do salátu nebo pomazánky

Bílá ředkev je větší příbuznou oblíbených ředkviček. Využít ji můžete nejen ve studené, ale i teplé kuchyni. Je libo salát, pomazánku nebo dušenou jako zelí? Více...

Neznáte tuřín? Měli byste, je levný, zdravý a chutný
Užitková zahrada
15. 10. 2017

Neznáte tuřín? Měli byste, je levný, zdravý a chutný

Tuřín je dokonalá zelenina, snadno se pěstuje, výborně chutná a prospívá zdraví. Tato opomíjená plodina se vrací a právem si získává oblibu u zahrádkářů i konzumentů. Kromě skvělých výživových vlastností má tuřín také pohnutou historii, je pěstován tisíce let a zachránil mnoho lidí od hladu. Více...

Brambory, které si zamilujete: Hasselback, gratinované a španělská omeleta
Maso a přílohy
14. 10. 2017

Brambory, které si zamilujete: Hasselback, gratinované a španělská omeleta

Brambory v nějaké podobě vaří snad každý. Ať je to nadýchaná bramborová kaše k řízku, hranolky, nebo vařené ve slupce s máslem či tvarohem, bramboráky nebo knedlíky, brambora má v tradiční kuchyni své pevné místo. Zapomeňte na klasiku a zkuste některý z méně tradičních receptů. Více...

Maso z lososa je zásobárna omega-3 kyselin. Osvojte si jeho nakládání

Maso z lososa je zásobárna omega-3 kyselin. Osvojte si jeho nakládání

Jestli si losos zatím nenašel cestu na váš pravidelný jídelníček, pak vězte, že obsahuje zdaleka nejvyšší podíl omega-3 mastných kyselin ze všech ryb. Nabídneme vám dva recepty, díky kterým si na lososovi pochutnáte a ještě podpoříte své zdraví. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS