Zelenina

Popínavá tykev ačokča: Z jedné rostliny sklidíte až 300 plodů

Popínavá tykev ačokča: Z jedné rostliny sklidíte až 300 plodů

Sladkokyselé plody chutnají trochu jako paprika a okurka dohromady. Proto se ačokče, pohledné popínavce, přezdívá papriková okurka. Jsou výtečné syrové, plněné a zapečené i naložené. Více...

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest se v posledních letech stává králem jarní kuchyně. A není divu - kromě toho, že se jedná o chuťově výtečnou zeleninu, má také mnoho pozitivních vlivů na naše zdraví. Chcete jej vyzkoušet a nevíte si rady s jeho přípravou? Přinášíme několik tipů, s kterými vykouzlíte dokonalé jídlo z chřestu. Více...

4x Pod pokličkou německé kuchyně: Zkuste flambírovaný koláč

4x Pod pokličkou německé kuchyně: Zkuste flambírovaný koláč

Kuchyně našich jihovýchodních sousedů má mnoho tváří. Ta bavorská a švábská připomíná rakouskou, sárská se zase kloní k Francii. Severní Německo zase nezapře skandinávské inspirace. Každý recept je proto unikát… Více...

Je salát dusičnanový král?
Zdraví
29. 4. 2017

Je salát dusičnanový král?

Všeho moc škodí – i dusičnanů v zelenině. Víte, že nejvíc jich hromadí nejen salát, a to v košťálu, ale i červená řepa a celer? A že vliv má nejen hnojení, ale i sklizeň, ošetřování, osvětlení? Více...

Mexiko na talíři: Pikantní, barevné a velice chutné

Mexiko na talíři: Pikantní, barevné a velice chutné

Fazole, kukuřice a chilli. To je alfa i omega mexické kuchyně. Byla by ale škoda myslet si, že nic kreativnějšího v ní nenajdete. V receptech z téhle části světa má své pevné místo i ovoce nebo koriandr či dokonce opuncie. Více...

Proč jíst kopřivu? Pročistí vás a uleví při řadě obtíží
Zdraví
22. 4. 2017

Proč jíst kopřivu? Pročistí vás a uleví při řadě obtíží

Je jí všude plno a důstojně nahradí špenátové listy, je výtečná do polévek, nádivek, na očistný čaj. Připravíte z ní i výtečné hnojivo pro rostliny. Kopřiva je vskutku užitečný plevel… Více...

Nejlepší recept z medvědího česneku? Zkuste medvědí pesto

Nejlepší recept z medvědího česneku? Zkuste medvědí pesto

Zatímco pro jedny je česnek medvědí samozřejmou součástí jarního jídelníčku, další jej teprve objevují. Ať už je vaše první setkání s touhle pozoruhodnou bylinkou přímo v přírodě a nebo na tržišti či v obchodě, brzy přijdou další otazníky. Více...

Osení můžete sníst aneb domácí mladý ječmen
Zdraví
16. 4. 2017

Osení můžete sníst aneb domácí mladý ječmen

Populární šťáva z mladého ječmene, která se prodává nejčastěji ve formě prášku, není vylisována z ničeho jiného, nežli z osení. A pšenice s žitem jsou zdravé zrovna tak. Více...

Zelené recepty na Zelený čtvrtek
Zelenina
13. 4. 2017

Zelené recepty na Zelený čtvrtek

Na jaře ani nepotřebujete pravý špenát – zastanou ho plané rostliny, které najdete na zahradě. Připravíte z nich přílohu, polévku, salát, obložené chleby a oslavíte Zelený čtvrtek, jak se patří… Více...

Sedmero léčivých plevelů na salát, do smoothie i polévky
Zdraví
31. 3. 2017

Sedmero léčivých plevelů na salát, do smoothie i polévky

Zelenají se na loukách a zahradách. Jsou jedlé, zdravé a nabité silou jara. A dokud jsou jejich výhony a listy mladé, křehké a šťavnaté, překvapí vás, jak chutné mohou být. Více...

Superpotraviny za humny? Využijte dary jarní louky
Zdraví
25. 3. 2017

Superpotraviny za humny? Využijte dary jarní louky

Jaro přišlo, louky a zahrady se zelenají. A nabízejí plané býlí, nabité jarní silou. Zařaďte je do svého jídelníčku, a na Velikonoce budete překypovat zdravím a vitalitou. Více...

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun
Zelenina
22. 3. 2017

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun

Světově uznávaná odbornice na výživu Catarin Elwoodová označila výhonky a klíčky jako nejživější potravinu na světě. Přitom k jejímu vypěstování nepotřebujeme v podstatě skoro nic. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS