Zelenina

Superpotraviny za humny? Využijte dary jarní louky
Zdraví
25. 3. 2017

Superpotraviny za humny? Využijte dary jarní louky

Jaro přišlo, louky a zahrady se zelenají. A nabízejí plané býlí, nabité jarní silou. Zařaďte je do svého jídelníčku, a na Velikonoce budete překypovat zdravím a vitalitou. Více...

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun
Zelenina
22. 3. 2017

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun

Světově uznávaná odbornice na výživu Catarin Elwoodová označila výhonky a klíčky jako nejživější potravinu na světě. Přitom k jejímu vypěstování nepotřebujeme v podstatě skoro nic. Více...

Jsou dusičnany skutečně nebezpečné?
Zdraví
21. 3. 2017

Jsou dusičnany skutečně nebezpečné?

I když může zelenina obsahovat dusičnany, dodává nám proti nim zároveň „protijed“. Vitamín C je dokonce promění na látky prospěšné při vysokém krevním tlaku. Horší je to s dusičnany v uzeninách… Více...

Sezóna medvědího česneku odstartovala

Sezóna medvědího česneku odstartovala

Patříte k těm, kterým česnek medvědí nic neříká a nebo vám jeho intenzivní aroma připadá nepříjemné? Pak ani dál nečtěte. Pokud jste si však tuhle rostlinku oblíbili a nebo se ji chystáte ochutnat poprvé, zbystře. Sezóna medvědího česneku právě přichází. Více...

Rychlení zeleniny pro lenochy: zbytky nevyhazujte, ale znovu pěstujte

Rychlení zeleniny pro lenochy: zbytky nevyhazujte, ale znovu pěstujte

Na to, abyste si v zimním období vypěstovali trochu čerstvých zeleninových natí, nepotřebujete žádné zvláštní zahradnické dovednosti. A co víc: nemusíte čekat dlouhé týdny, až vyklíčí semínko a další měsíce pečovat o rostlinku. Stačí jen správně odkrojenou část  vložit do misky s vodou. Více...

Znáte jamy? Jsou potravou i lékem nejen v tropech
Zelenina
5. 2. 2017

Znáte jamy? Jsou potravou i lékem nejen v tropech

Pokud jste někdy slyšeli název smldinec, možná vás odradil natolik, že jste si na něj už znovu nevzpomněli. Jeho synonymem je jam, který byste zapomenout rozhodně neměli. Více...

Klíčky ke zdraví: naklíčená semena, skvělý přírodní multivitamín
Zdraví
4. 1. 2017

Klíčky ke zdraví: naklíčená semena, skvělý přírodní multivitamín

Připravíte je snadno, levně, pochutnáte si na nich. Stačí lžíce denně. Tělo vám za přísun přírodních vitamínů, minerálů a živých enzymů poděkuje, v zimě obzvlášť. Více...

Anona, čerimoja čili smetanové jablko - lákavé exotické ovoce
Zelenina
31. 12. 2016

Anona, čerimoja čili smetanové jablko - lákavé exotické ovoce

Jablka a hrušky sice v zimě představují výborný základ ovocného jídelníčku, ale proč si jej občas nezpestřit méně známými exotickými plody z dalekých zemí. Více...

Labužníci objevují tradiční zimní zeleninu. Vyzkoušejte kadeřávek
Zelenina
10. 12. 2016

Labužníci objevují tradiční zimní zeleninu. Vyzkoušejte kadeřávek

Je otužilcem mezi zeleninami, mimořádně zdravý a chutný. V kuchyni je výtečný do polévky, salátu i smoothie, jako příloha, v rizotu, těstovinách i zeleninových směsích. Více...

Čerstvé vitamíny v zimě: Pěstujte zeleninu za oknem i ve sklepě

Čerstvé vitamíny v zimě: Pěstujte zeleninu za oknem i ve sklepě

Za oknem se zazelená čerstvá pažitka, roketa i petrželka, ve sklepě porostou křehké čekankové puky, a na záhoně pod sněhem můžete sklízet otužilou zeleninu po celou zimu. Více...

Co dokáže česnek? Zahnat podzimní nachlazení i další nemoci

Co dokáže česnek? Zahnat podzimní nachlazení i další nemoci

S oblibou ho mažeme na topinky, přidáváme do polévek i pomazánek. Kromě výrazné chuti ale česnek nabízí pestrou škálu přínosů pro naše zdraví. Víte, jak s ním zacházet jako s medicínou? Více...

4 omyly zdravé výživy: Je tmavý rohlík vždycky celozrnný?
Maso a přílohy
23. 10. 2016

4 omyly zdravé výživy: Je tmavý rohlík vždycky celozrnný?

Myslíte si, že mořské ryby neškodí v jakémkoliv množství, olivový olej je ten nejzdravější, nebo že ovoce na noc uškodí vaší štíhlé linii? Vyvracíme zažité mýty o potravinách. Uvěřili jste jim i vy? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS