Zelenina

Rychlení zeleniny pro lenochy: zbytky nevyhazujte, ale znovu pěstujte

Rychlení zeleniny pro lenochy: zbytky nevyhazujte, ale znovu pěstujte

Na to, abyste si v zimním období vypěstovali trochu čerstvých zeleninových natí, nepotřebujete žádné zvláštní zahradnické dovednosti. A co víc: nemusíte čekat dlouhé týdny, až vyklíčí semínko a další měsíce pečovat o rostlinku. Stačí jen správně odkrojenou část  vložit do misky s vodou. Více...

Znáte jamy? Jsou potravou i lékem nejen v tropech
Zelenina
5. 2. 2017

Znáte jamy? Jsou potravou i lékem nejen v tropech

Pokud jste někdy slyšeli název smldinec, možná vás odradil natolik, že jste si na něj už znovu nevzpomněli. Jeho synonymem je jam, který byste zapomenout rozhodně neměli. Více...

Klíčky ke zdraví: naklíčená semena, skvělý přírodní multivitamín
Zdraví
4. 1. 2017

Klíčky ke zdraví: naklíčená semena, skvělý přírodní multivitamín

Připravíte je snadno, levně, pochutnáte si na nich. Stačí lžíce denně. Tělo vám za přísun přírodních vitamínů, minerálů a živých enzymů poděkuje, v zimě obzvlášť. Více...

Anona, čerimoja čili smetanové jablko - lákavé exotické ovoce
Zelenina
31. 12. 2016

Anona, čerimoja čili smetanové jablko - lákavé exotické ovoce

Jablka a hrušky sice v zimě představují výborný základ ovocného jídelníčku, ale proč si jej občas nezpestřit méně známými exotickými plody z dalekých zemí. Více...

Labužníci objevují tradiční zimní zeleninu. Vyzkoušejte kadeřávek
Zelenina
10. 12. 2016

Labužníci objevují tradiční zimní zeleninu. Vyzkoušejte kadeřávek

Je otužilcem mezi zeleninami, mimořádně zdravý a chutný. V kuchyni je výtečný do polévky, salátu i smoothie, jako příloha, v rizotu, těstovinách i zeleninových směsích. Více...

Čerstvé vitamíny v zimě: Pěstujte zeleninu za oknem i ve sklepě

Čerstvé vitamíny v zimě: Pěstujte zeleninu za oknem i ve sklepě

Za oknem se zazelená čerstvá pažitka, roketa i petrželka, ve sklepě porostou křehké čekankové puky, a na záhoně pod sněhem můžete sklízet otužilou zeleninu po celou zimu. Více...

Co dokáže česnek? Zahnat podzimní nachlazení i další nemoci

Co dokáže česnek? Zahnat podzimní nachlazení i další nemoci

S oblibou ho mažeme na topinky, přidáváme do polévek i pomazánek. Kromě výrazné chuti ale česnek nabízí pestrou škálu přínosů pro naše zdraví. Víte, jak s ním zacházet jako s medicínou? Více...

4 omyly zdravé výživy: Je tmavý rohlík vždycky celozrnný?
Maso a přílohy
23. 10. 2016

4 omyly zdravé výživy: Je tmavý rohlík vždycky celozrnný?

Myslíte si, že mořské ryby neškodí v jakémkoliv množství, olivový olej je ten nejzdravější, nebo že ovoce na noc uškodí vaší štíhlé linii? Vyvracíme zažité mýty o potravinách. Uvěřili jste jim i vy? Více...

Pátrání po původu tatarky: Má něco společného s Tatary? A jak ji správně připravit?

Pátrání po původu tatarky: Má něco společného s Tatary? A jak ji správně připravit?

Češi dominují žebříčku konzumace piva. Už se ale nemluví o tom, že jsme naprostými favority v pojídání tatarské omáčky. Za rok se jí u nás spotřebuje přibližně 9,5 tuny. V Evropě – a zřejmě i na světě – nemáme konkurenci. Více...

Rychlá podzimní hostina: krémová dýňová polévka a zapečené plátky hokkaida
Zelenina
20. 10. 2016

Rychlá podzimní hostina: krémová dýňová polévka a zapečené plátky hokkaida

Dýně - sezónní zelenina, která zasytí, zahřeje, pohladí žaludek, je zdravá a dietní. Tomu, kdo snad nad ní ještě ohrnuje nos, připravte hokkaido – dýni výjimečné chuti a zářivé barvy. Více...

3 jednoduché asijské recepty na pánvi wok: Do guláše patří čočka!
Maso a přílohy
5. 10. 2016

3 jednoduché asijské recepty na pánvi wok: Do guláše patří čočka!

Jsou chutné, jejich příprava vám nezabere moc času ani energie a navíc kvůli nim nemusíte obíhat specializované prodejny s potravinami. Uvařte si s námi asijský guláš nebo smaženou rýži s kuřetem. Nezapomínáme ale ani na vegetariány.   Více...

Jak správně mrazit zeleninu a bylinky?

Jak správně mrazit zeleninu a bylinky?

Zeleninové záhony nás mohou ještě před příchodem zimy obdarovat bohatou úrodou.   Jak ji nejlépe skladovat, aby zůstala zachována její kvalita i lahodná chuť? Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS