Zelenina

Batát neboli sladká brambora: Dietní příloha i dezert

Batát neboli sladká brambora: Dietní příloha i dezert

O jasně oranžových hlízách povijnice jedlé jste jistě už slyšeli. V Evropě máme středoamerické sladké brambory už něco málo přes 500 let, přesto si do českých kuchyní cestu kvůli své unikátní chuti nehledají snadno. Přitom pokud si hlídáte váhu a zdraví, batáty by na vašem stole neměly chybět. A jejich využití se meze nekladou! Více...

Zpestřete si grilování: majonéza, salsa, pesto, cibule či okurkový salát
Maso a přílohy
15. 8. 2017

Zpestřete si grilování: majonéza, salsa, pesto, cibule či okurkový salát

Teplý letní večer pod širým nebem a vy se zakusujete do šťavnatého steaku nebo křupavého kuřete. Rituál domácího grilování si oblíbila řada lidí, ale často si většina z nich neví rady, co připravit k hlavnímu chodu.   Více...

Kerblík: Voňavé koření snadno vypěstujete na záhoně i v květináči

Kerblík: Voňavé koření snadno vypěstujete na záhoně i v květináči

Nenáročná, rychle rostoucí jednoletka s výtečnou chutí a vůní, to je kerblík třebule. Nevyžaduje slunce, mladé lístky můžete sklízet časně po vysetí. Ideální bylinka k rybám, vejcím, do omáček. Více...

Jak si poradit s hlavní sezonou hub? Vynikající rizoto z pravých hříbků
Houby
10. 8. 2017

Jak si poradit s hlavní sezonou hub? Vynikající rizoto z pravých hříbků

Srpen a září jsou tradiční hlavní sezonou, kdy se Češi rádi a často věnují sbírání hub. Pokud byste se však v současné chvíli rádi vrhli do nejbližšího lesa, vězte, že je zapotřebí mít několik základních znalostí houbařského světa. Více...

Jak zahnat žízeň a osvěžit se uprostřed léta?
Nápoje
29. 7. 2017

Jak zahnat žízeň a osvěžit se uprostřed léta?

Zvenku se na vás tlačí vlna spalujícího horka, vaše končetiny jsou v jednom ohni a vy si nevíte rady, jak se dokonale zchladit, aby se vám udělalo lépe. Právě během července a srpna většinou vrcholí vlna extrémně horkého počasí, během kterého ale musíme fungovat více méně stejně jako po zbytek roku, jak toho tedy docílit? Více...

Zapečené caprese z rajčat a mozarelly, dobrota pro chladné letní dny
Zelenina
27. 7. 2017

Zapečené caprese z rajčat a mozarelly, dobrota pro chladné letní dny

Trio rajčat, mozarelly a bazalky je jednoduchou a geniální kombinací chutí, která se v létě jen tak neomrzí. Pokud máte dostatek zralých rajčat, vyzkoušejte její zapečenou variantu. Více...

Co s úrodou fazolek? Letní kulinaření, blanšírování a mražení
Zelenina
26. 7. 2017

Co s úrodou fazolek? Letní kulinaření, blanšírování a mražení

Fazolové lusky se vyplatí sklízet, dokud jsou křehké. Proto je hojně užívejte v kuchyni a přebytky uchovejte v mrazáku. Přinášíme lahodné recepty na fazolky pečené a marinované, i užitečné tipy Více...

Kouzlo domácích těstovin: Italskou pastu si můžete vyrobit raz dva

Kouzlo domácích těstovin: Italskou pastu si můžete vyrobit raz dva

V letních vedrech má většina z nás sotva chuť vařit guláš a svíčkovou, natož je pak jíst. Pokud jsou vaší letní posedlostí těstoviny, ale nikdy jste se neodvážili ani pomyslet na to, že byste si vyrobili své domácí, čtěte dál. Více...

Jedlé květy: které hluchavky využijete v kuchyni?

Jedlé květy: které hluchavky využijete v kuchyni?

Něžnou ozdobou jarního i letního menu se mohou stát květy hluchavek. Nejen že vypadají hezky, ale také oplývají i vynikajícími léčivými vlastnostmi. Poradíme vám, k jakým pokrmům se jejich květy hodí nejvíce. Více...

Netradiční marmelády. Zkuste rebarboru, borůvky nebo cibuli
Zavařování
14. 7. 2017

Netradiční marmelády. Zkuste rebarboru, borůvky nebo cibuli

Jahody už máte zřejmě zpracovány, třešně nejspíše také. Ale co letos vyzkoušet nějaké zavařeniny, které nejsou úplně běžné. Výroba vlastních marmelád, džemů a želé nabírá rychle na popularitě. Proč tedy trochu neexperimentovat? Čekají na vás zajímavé chutě. Více...

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

Letní inspirace nejen k obědu: Svěží, zdravá a jednoduchá

S přibývající venkovní teplotou často z oběda vynecháváme horkou polévku. Dáváme víc prostoru ovoci a pokud chceme dezert, preferujeme chlazený. Připravili jsme si pro vás proto tip na lehký letní oběd. Čeká na vás originální salát, zdravé, a přitom lahodné smoothie, a na závěr perfektní domácí zmrzlina. Dobrou chuť. Více...

Sezóna zavařování je tady. Zvládne to úplně každý
Zavařování
13. 7. 2017

Sezóna zavařování je tady. Zvládne to úplně každý

Teploty už jsou konečně letní a sezona zavařování se začíná rozjíždět. První letní ovoce už dozrálo a na nás je zpracování úrody. Něco sníte čerstvé, možná se pustíte do zmrzlin a sorbetů, ale marmelády, džemy a kompoty jsou jistota. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS