Do „miniváziček“ z vaječných skořápek vse skvěle hodí první jarní kvítky - fialky, macešky, primule, sedmikrásy, apod.

Co budeme potřebovat?

vejce, brčko, ostré nůžtičky, přírodní lýko, tavnou pistoli

Postup

Vejce vyfoukneme pouze z jedné strany. Na vrcholu propíchneme nůžtičkami větší dírku (o průměru asi 1,5 cm). Dovnitř vsuneme brčko, poté obsah lehce vyfoukneme. Vejce dobře vypláchneme, vnitřní blanku můžeme vytáhnout pomocí pinzety.

Výdumek převážeme lýkem, které v několika místech přichytíme horkým lepidlem, aby po vejci neklouzalo.

Pokud budeme vejce zavěšovat, převážeme je jako balíček a necháme jeden konec lýka volný pro zavěšení. Pokud je chceme umístit do kalíšku, stačí jednoduchá smyčka.

Vejce zavěsíme, poté do nich nalijeme vodu a naaranžujeme kvítky.