Zajímavosti

Vlaštovky jsou zpátky. Oproti loňsku o pouhý den později
Ptáci
25. 3. 2017

Vlaštovky jsou zpátky. Oproti loňsku o pouhý den později

I přes současné ochlazení se objevují první vlaštovky. První hejnko 15 vlaštovek bylo pozorováno ve středu 22. března v Mutěnicích na Hodonínsku. Tedy o pouhý den později než v loňském roce. Od té doby se objevily na dalších pěti lokalitách. Více...

Přivítejte jaro v Lysé na výstavách Zemědělec a Jaro s koňmi
Okrasná zahrada
20. 3. 2017

Přivítejte jaro v Lysé na výstavách Zemědělec a Jaro s koňmi

Oslava prvních jarních dnů proběhne od 22. do 26. března na výstavišti v Lysé nad Labem. Již 46. pokračování této největší zahrádkářské, zahradnické a zemědělské události, svědčí o její oblibě mezi odborníky i širokou veřejností. Více...

Sezóna medvědího česneku odstartovala

Sezóna medvědího česneku odstartovala

Patříte k těm, kterým česnek medvědí nic neříká a nebo vám jeho intenzivní aroma připadá nepříjemné? Pak ani dál nečtěte. Pokud jste si však tuhle rostlinku oblíbili a nebo se ji chystáte ochutnat poprvé, zbystře. Sezóna medvědího česneku právě přichází. Více...

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy
Zdraví
4. 3. 2017

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy

Pokud jeho jedinečnou vůni neznáte, určitě kardamom vyzkoušejte. Kromě tradičního užití do kávy a čaje se hodí do dezertů, pečiva, zeleninových pokrmů. Kde roste, jak vypadá, a proč je tak zdravý? Více...

Pražská výstava orchidejí představuje klenoty tropických pralesů

Pražská výstava orchidejí představuje klenoty tropických pralesů

Amerikou křížem krážem, tak zní podtitul 11. výstavy orchidejí v pražské botanické zahradě. Až do 19. března můžete ve skleníku Fata Morgana obdivovat neobvyklé druhy z nitra deštných pralesů či z vrcholků stolových hor. Nechybí ani nápaditá aranžmá z bohatě kvetoucích hybridních druhů. Více...

Sněženka zažene zimní chmury - na výletě i na zahradě
Okrasná zahrada
27. 2. 2017

Sněženka zažene zimní chmury - na výletě i na zahradě

Jsou rostlinami hlavně lužních lesů, které bývají v předjaří před olistěním stromů hodně světlé, ale také vlhké, v některých letech mohou být i zaplavené.  Skromná jarní kytička nás dokáže potěšit, jako žádná jiná… Více...

Biofarma Sasov: ráj přeštických prasat a soběstačnost v praxi

Biofarma Sasov: ráj přeštických prasat a soběstačnost v praxi

Ať už se zajímáte o chov, o potravinovou a energetickou soběstačnost, kvalitní potraviny, nebo vám nejsou lhostejné podmínky, ve kterých zvířata žijí - na návštěvě  sasovské biofarmy užasnete. Více...

Rozlučte se s masopustem – kdy a kde?
Tipy na výlet
23. 2. 2017

Rozlučte se s masopustem – kdy a kde?

Masopustní průvody už prošly mnoha místy minulý víkend. Ale hlavní vyvrcholení masopustního veselí připadá až na tento víkend, respektive na masopustní úterý, které letos vyšlo na poslední únorový den. Více...

Tajemství sušíren ovoce, aneb jak usušit vše co potřebujete

Tajemství sušíren ovoce, aneb jak usušit vše co potřebujete

Rozmanité druhy sušeného ovoce si dnes kdykoli koupíme v obchodě, případně si pár kousků usušíme v elektrické domácí sušičce. Potíž nastává ve chvíli, kdy potřebujeme najednou usušit větší množství plodů. Více...

Dřevěné rámy fotkám sluší. Fotograf je vyrábí z dubu i starých latí

Dřevěné rámy fotkám sluší. Fotograf je vyrábí z dubu i starých latí

Mohlo skončit v kamnech, místo toho dostalo druhou šanci a zdobí obydlí, jak to jen dřevo dovede. Díky Martinu Hlaváčkovi z Miletína rámuje fotografie a obrazy, vzpomínky i sny. Více...

Kdy a kam v Praze za masopustem? Zkuste Smíchov nebo Ctěnice

Kdy a kam v Praze za masopustem? Zkuste Smíchov nebo Ctěnice

Masopustní úterý v roce 2017 připadá na poslední únorový den, tedy 28. února. Leckde se masopustní průvody a reje masek pořádají s předstihem. Na pražském Smíchově si můžete užít pravou masopustní atmosféru již v sobotu 18. února, o den později se můžete vypravit do zámeckého areálu Ctěnice. Více...

Jak chutná masopust ve světě? Zkuste karibské, sicilské či finské dobroty

Jak chutná masopust ve světě? Zkuste karibské, sicilské či finské dobroty

K masopustu neodmyslitelně patří nejen bohatá masitá jídla, ale i sladkosti plné vajec a tuku. Zatímco u nás sladkému pečivu v masopustním období výrazně kralují koblihy, v zahraničí jsou v oblibě i jiné sladkosti. Přinášíme recept na karibské masopustní koblížky, sicilské trubičky a finské kardamomové žemličky. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS