Zdraví

Superpotraviny za humny? Využijte dary jarní louky
Zdraví
25. 3. 2017

Superpotraviny za humny? Využijte dary jarní louky

Jaro přišlo, louky a zahrady se zelenají. A nabízejí plané býlí, nabité jarní silou. Zařaďte je do svého jídelníčku, a na Velikonoce budete překypovat zdravím a vitalitou. Více...

Recept na výběr nejlepší mateřské školy
Zdraví
23. 3. 2017

Recept na výběr nejlepší mateřské školy

Nabídka předškolního vzdělávání je v současnosti tak rozmanitá, že se vyplatí věnovat čas a energii výběru vhodného zařízení dřív, než vyrazíte k zápisu. Nabízíme 7 kritérií, jejichž znalost vám vám při hledání té nejlepší školky pro vaši ratolest pomůže. Více...

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun
Zelenina
22. 3. 2017

Klíčky a výhonky: lahodný elixír proti jarní únavě za pár korun

Světově uznávaná odbornice na výživu Catarin Elwoodová označila výhonky a klíčky jako nejživější potravinu na světě. Přitom k jejímu vypěstování nepotřebujeme v podstatě skoro nic. Více...

Jsou dusičnany skutečně nebezpečné?
Zdraví
21. 3. 2017

Jsou dusičnany skutečně nebezpečné?

I když může zelenina obsahovat dusičnany, dodává nám proti nim zároveň „protijed“. Vitamín C je dokonce promění na látky prospěšné při vysokém krevním tlaku. Horší je to s dusičnany v uzeninách… Více...

Čas na jarní detoxikaci: Zažeňte únavu i nemoci
Zdraví
20. 3. 2017

Čas na jarní detoxikaci: Zažeňte únavu i nemoci

Málo sluníčka, méně pohybu a často i horší stravovací návyky. Zimní měsíce umí s naším tělem pořádně zamávat. Dopřejte si s jarem očistnou kůru, která nastartuje váš organismus. Více...

Sezóna medvědího česneku odstartovala

Sezóna medvědího česneku odstartovala

Patříte k těm, kterým česnek medvědí nic neříká a nebo vám jeho intenzivní aroma připadá nepříjemné? Pak ani dál nečtěte. Pokud jste si však tuhle rostlinku oblíbili a nebo se ji chystáte ochutnat poprvé, zbystře. Sezóna medvědího česneku právě přichází. Více...

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?
Zdraví
14. 3. 2017

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?

Lidé si je mezi sebou předávají jako poklad. Bělavá rosolovitá zrníčka, která vám mléko přemění na prvotřídní, zdravý a osvěžující kefír. Snadno se množí, a šíří mezi další kefírové nadšence. Více...

Jídelníček předškoláka. Může být pestrý i zdravý?
Zdraví
12. 3. 2017

Jídelníček předškoláka. Může být pestrý i zdravý?

Jak to zaonačit, aby děti nad předloženým jídlem neohrnovaly nos a aby jedly nejen to, co jim chutná, ale také to, co je pro ně zdravé? Více...

Jak užívat léčivé bylinky, aby skutečně pomáhaly?
Zdraví
8. 3. 2017

Jak užívat léčivé bylinky, aby skutečně pomáhaly?

Příprava čaje, přesněji nálevu z léčivých rostlin, má svá pravidla. U některých léčivek může být účinnější odvar nebo macerát, skvělým doplňkem je pak bylinková koupel. Více...

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?
Zdraví
7. 3. 2017

Proč se vyplatí snídat ovesné vločky?

Na Britských ostrovech se tradovalo, že zatímco Angličané krmí ovsem pouze koně, Skotové ho jedí sami. Proto jsou angličtí koně ta nejlepší liga a skotští muži rovněž… Více...

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy
Zdraví
4. 3. 2017

Blahodárný, voňavý kardamom můžete přidat nejen do kávy

Pokud jeho jedinečnou vůni neznáte, určitě kardamom vyzkoušejte. Kromě tradičního užití do kávy a čaje se hodí do dezertů, pečiva, zeleninových pokrmů. Kde roste, jak vypadá, a proč je tak zdravý? Více...

Jáhly nejen pro krásnou pleť i vlasy: Bude vám po nich dobře
Zdraví
2. 3. 2017

Jáhly nejen pro krásnou pleť i vlasy: Bude vám po nich dobře

Jsou lehce stravitelné, pro žaludek přímo hojivé, plné minerálů. Když víte, jak je připravit, jsou navíc i chutné. Posnídáte-li je, dodají vám sílu na celé dopoledne. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2017 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS