Autor

Adéla Rusňáková

Na panzanellu používejte jen světlý chléb nebo bagety, český chleba není vhodný.

Jednoduché letní saláty s rajčaty

S přibývající úrodou zeleniny není salátů nikdy dost. Přinášíme tipy na trojici salátů, na které nepotřebujete nekonečný seznam surovin a nemusíte strávit hodiny v kuchyni. A protože k létu patří rajčata, jsou tou hlavní surovinou. Zužitkujte s nimi starou bagetu do salátu panzanella, nechte je „dozrát“ doma v troubě a pak je snězte s fetou nebo si s nimi osvěžte salát nicoise.
Nové brambory poznáte i podle jemné slupky.

Nové brambory do salátu, pečené nebo na pizze

Nejprve z dovozu, pak i z našich polí či zahrádek: labužníky oblíbené nové brambory. Vyznačují se tenoučkou slupkou, která se nemusí loupat. Mají méně škrobu, zato více bílkovin a vody, vaši linii tak trochu odlehčí. Někdo je rád konzumuje pouze vařené, ochucené tvarohem nebo bylinkovým máslem. Připravit z nich můžete ale i pizzu, křupavé spirály nebo lehký salát.