Autor

Adéla Rusňáková

Nové brambory poznáte i podle jemné slupky.

Nové brambory do salátu, pečené nebo na pizze

Nejprve z dovozu, pak i z našich polí či zahrádek: labužníky oblíbené nové brambory. Vyznačují se tenoučkou slupkou, která se nemusí loupat. Mají méně škrobu, zato více bílkovin a vody, vaši linii tak trochu odlehčí. Někdo je rád konzumuje pouze vařené, ochucené tvarohem nebo bylinkovým máslem. Připravit z nich můžete ale i pizzu, křupavé spirály nebo lehký salát.
Phở je neobyčejně silný vývar s masem, nudlemi a bylinkami.

Uvařte si vietnamskou polévku phở i doma

Supersilný vývar s masem, rýžovými nudlemi a spoustou zeleniny zachraňuje už řadu let těžká rána po alkoholovém hýření i tělo zkoušené chřipkovými viry. Na jeho domácí výrobě není přitom nic složitého, stačí vám koření, maso, bylinky a nudle a můžete oslňovat vlastní domácí vietnamskou polévkou – kterou si bez problémů zamrazíte i na horší časy.
Nejlepší z artyčoků jsou srdíčka.

Jak jíst artyčoky? Vařené, s omáčkami nebo grilované

Přestože se tato dekorativně vyhlížející zelenina tváří trochu nedobytně, artyčok, tedy jeho měkké konce listů spolu se srdíčkem, patří k jemným delikatesám středomořské kuchyně. Jsou bez tuku, plné vitaminů a vlákniny a jako bonus pročišťují organismus. Jejich jemná chuť skvěle vynikne s máslovou omáčkou z vína, výborný je i vařený jako příloha, a dokonce funguje i na grilu.