Autor

Adéla Rusňáková

Rozmarýnový olej je velmi oblíbený.

Domácí ochucené oleje nejen na grilování

Různé přísady štiplavých olejů z chilli či pepře jsou fantazií nejen na kousek masa z grilu, dají se jimi dochutit a dekorovat letní saláty, polévky, omáčky, dipy anebo do nich jen smáčet čerstvé křupavé bagetky. Vanilkový a levandulový pak dokonale doladí dezerty. Osvojte si prostý princip a ochucené oleje budou vaší záchranou, nejen až bude po úrodě čerstvých bylinek.
Na panzanellu používejte jen světlý chléb nebo bagety, český chleba není vhodný.

Jednoduché letní saláty s rajčaty

S přibývající úrodou zeleniny není salátů nikdy dost. Přinášíme tipy na trojici salátů, na které nepotřebujete nekonečný seznam surovin a nemusíte strávit hodiny v kuchyni. A protože k létu patří rajčata, jsou tou hlavní surovinou. Zužitkujte s nimi starou bagetu do salátu panzanella, nechte je „dozrát“ doma v troubě a pak je snězte s fetou nebo si s nimi osvěžte salát nicoise.