Autor

Adéla Rusňáková

obrázek z archivu ireceptar.cz

Adventní kalendář 5x jinak

Vánoce by nebyly kompletní bez čekání a těšení se. Na odpočítávání adventního času se těší nejen ti nejmenší, ale i řada dospělých – a má to jeden sladký důvod – adventní kalendář. Abyste svým blízkým advent udělali opravdu sváteční, věnujte jim vlastnoručně vyrobený adventní kalendář. Místo levných náhražek čokolád vyberte to, co má dotyčný skutečně nejradši, nebo upečte vlastní dobroty. A do čeho potěšení schovat? Inspirujte se našimi 5 návody…
obrázek z archivu ireceptar.cz

Nejlepší domácí pudink a jak na něj

Jídlo do nepohody, anglicky comfort food – sametově hladký krém s charakteristickou žlutou barvou a lahodnou chutí. Pudinkem, který naservírujete s čerstvým nebo povařeným ovocem a dobrými piškoty jen tak někdo nepohrdne. Ať už chcete utišit děti nebo rychle uvařit lehký dezert po večeři, pudink nezklame. Zkuste ale pro jednou vynechat sypkou směs a uvařte svůj vlastní od základu. Překvapí vás, jak snadné – a výborné – to je.
S otrávenými jablky uděláte opravdový dojem.

Rychlé dobroty na Halloween: otrávená jablka, cupcaky či minipizzy

Jak potěšit děti, když se ptají po oslavě Halloweenu a vydlabaná dýně jim nestačí? Pokud nechcete trápit svou peněženku, ani svou hlavu složitými postupy a přitom rychle připravit malé pohoštění místo kupovaných sladkostí, pusťte se do našeho tematického menu – servírovat budete otrávená jablka, zafačované usekané prsty, pohřební cupcaky nebo minipizzy s krví, děsivé dekorace doplní vydlabané rozezlené papriky a banánoví duchové.
obrázek z archivu ireceptar.cz

Tři snadné recepty na litý perník: přidejte jablka či povidla

Když k vám míří neohlášená návštěva, chcete narychlo připravit moučník ke kávě nebo pokud nechcete naopak přijít na větší sešlost s prázdnou, je tu právě pro vás záchrana v podobě litého perníku. Nezabere vám ani hodinu, suroviny můžete mít stále doma – a nadto vám opravdu bude chutnat. Aby byl nadýchaný, nezapomeňte na dobrá vajíčka a přidávejte jedině kvalitní holandské kakao.
Cassoulet

Cassoulet vás zahřeje: francouzské masové fazole

Už podle názvu (čti kasule) najdete tuto delikatesu ve Francii, konkrétně na jejím jihozápadě. „Cassoule“ je pak potřebná kameninová mísa, která se používá na zapékání celého pokrmu. Jde o hutné a výživné jídlo, jehož hlavní složkou jsou bílé fazole a maso, nejčastěji vepřové, kachní nebo husí, existuje ale i varianta se skopovým. Přestože by se vám mohla zdát jeho příprava složitá, stačí jen mít suroviny a pár hodin času. Odměnou vám bude skvělé jídlo pro velkou společnost.