Autor

Ivana Procházková

Nižší teploty a delší čas přípravy pomohou vykouzlit lahodný pokrm.

Nejlepší způsob, jak upéct šťavnaté, lahodné maso s minimem úsilí

Pomalé pečení či dušení masa se těší stále větší oblibě kuchařů všech úrovní. Klidně se do něj mohou pustit i ti, kteří se obávají složitých receptů. Není třeba se bát, že v kuchyni strávíte násobně více času než jindy. Naopak. Pokud si ověříte, že vaše trouba peče rovnoměrně a udržuje teplotu, kterou jste zvolili a vyberete vhodné nádobí, pak při tomto postupu můžete získat spoustu času.
Znečištěné části trouby potřeme pastou z jedlé sody, octa a vody.

Trik, jak vyčistit rychle troubu: Levné ekologické čistidlo si vyrobíte doma

Čištění pečící trouby patří k nejméně oblíbeným činnostem v domácnosti. A platí, že čím více je vnitřní prostor znečištěný, o to méně se nám do toho chce. Není divu, že mnozí rádi na troubu při úklidu zapomínají. Zdánlivě stačí přimhouřit oči a zavřít dvířka. Poradíme vám, jak se s tím vypořádat co nejméně pracně a ekologicky šetrně.