Receptář 2/2019

Receptář 2/2019

V únoru ještě v zahradě příliš práce nemáme. I proto je ideální čas spřádat plány pro budoucí sezónu. Připravili jsme pro vás množství praktických rad, do čeho se v zahradě pustit ve chvíli, kdy ještě kraluje paní zima (14-17). Zvlášť užitečnou pomůckou bude příklad plánování střídání plodin na záhonech (25) a velký rádce pro všechny, kteří si chtějí rostliny předpěstovat ze semínek (34-37). Poradíme, jak si nejlépe vybrat z široké nabídky odrůd kořenové zeleniny (22-24) či brambor (32-33). A kdo by rád bohatě osázel truhlíky a venkovní nádoby, jistě uvítá rady pro výběr substrátu a vhodných nádob (49-51). K atraktivním trvalkám zdobícím zahrady patří v létě trsy bohatě kvetoucích denivek (20-21). Mezi nejoblíbenější letničky patří aksamitník. Má nejen krásné květy, ale i řadu užitečných vlastností (44-45).

 

Milovníky zdravého bydlení zveme na inspirativní návštěvu domu ve venkovském duchu, ale plného užitečných technologií (54-57). Chléb a pečivo podle receptů našich čtenářů (60-64). V hlavní roli receptů Petra Stupky je tentokrát zelí (65-67). Srdce 3x jinak - rubrika pro šikovné ruce nabízí inspiraci na dárky, kterými můžete udělat radost nejen u příležitosti svátku zamilovaných, tedy na sv. Valentýna (68-71). Nespavost může mít celou řadu příčin. Svůj spánek můžeme zlepšit řadou zdánlivých drobností (72-75). V rubrice chovatelství představujeme holuba zvaného gigant, který raději chodí než létá (84). Jak fungují elektromobily a co od nich můžeme čekat (86-88)? Co roste na vrcholu Etny, druhé nejmohutnější sopky na našem kontinentu (92-93)?

 

Receptář 2019 / 2 - obsah

 

Receptář 2019 / 2 - titul

 

   
Na návštěvě u Petra Jandy Rocker, který se nenudí 6–8
ZAHRADA  
Máme rádi marantovité 10–12
Rostlina měsíce (talovín) 13
Zahrádkářské práce v únoru 14–17
Katalog rostlin (pokojové) 18–19
Krásky pro jeden den (denivky) 20–21
Podle čeho vybírat? (kořenová zelenina) 22–24
Střídání plodin na záhonech 25
Světem rostlin s Václavem Větvičkou 26–28
Plíseň zelná, Pidikřísek růžový, Šťovíky (Jan Kopřiva) 29
Když rajčata nezčervenají (Vlastimil Šindelář) 30
Proč mám poškozená jablka? (Josef Gall) 31
Je čas myslet na brambory 32–33
Co, jak a proč časně vysévat? 34–37
Tipy a osvědčené rady (Ludmila Dušková) 38–39
Osivaříme cizosprašné 40–41
Rostliny a naše moč 42–43
Nedoceněný a nedocenitelný (aksamitník) 44–45
Zimní odrůdy hrušní 46–47
Nevoní, ale chutná (durian) 48
Vybíráme substrát a květináče 49–51
DOMOV  
Oleje v převodovkách 52
Co s křovím, které patří obci 53
Můj dům má hlavu a patu 54–57
Jo, ono se řekne dveře 58–59
DOBROU CHUŤ  
Domácí chléb a pečivo (recepty čtenářů) 60–64
V hlavní roli zelí (recepty Petra Stupky) 65–67
PRO ŠIKOVNÉ RUCE  
Zářící srdce 68
Ozdobený hrneček 69
Podložky pod šálky 70
Barevná srdíčka 71
ZDRAVÍ  
Jak na nespavost (zelená lékárna) 72–75
Meduňka lékařská 76
Koho trápí křečové žíly 78
RETRO  
Rok 1999, pamatujete? 80–81
HOBBY  
Kurkuma, Trouba jako nová (iReceptar.cz) 82–83
Když holub raději chodí, Příjemné psí předjaří 84–85
Je libo elektromobil? 86–88
Dřevěné desky 89
Lampa za dvě hodiny (vyrábíme sami) 90–91
Co roste na sopce Etna (cestování) 92–93
Není zábavné být datlem 94
Křížovka o ceny, sudoku 96–97
   

Předplaťte si Receptář

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS