Receptář 6/2018

Receptář 6/2018

Ačkoli se může leckomu zdát, že zima letos přeskočila jaro a ocitli jsme se rovnou v létě, to astronomické léto nám začíná právě teď v červnu. Nastává čas grilování, rebarborových koláčů a jahodových sklizní. Postupně v zahradách začínají rozkvétat keře královny všech květin a v aktuálním čísle časopisu Receptář se dozvíte, jak o růže pečovat (10-12). 

Obdivujete zahrady poseté fialovými květy, ale levanduli se u vás moc nedaří nebo snad chcete vyzkoušet něco nového? Co zkrášlit záhony šantou (32-33)? Nádherně se bude vyjímat právě v kombinaci s růžovými keři.

Na čerstvé saláty (34-35) se těšíme celé dlouhé chladné měsíce. Teď nastává jejich sezóna a milovníci křupavých zelených lístků se dozví,  jak jej správně pěstovat a vybírat na osivo.

Čím kvalitnější hnojivo, tím lepší úroda. Organické hnojivo (36-37) připravené svépomocí skoro nic nestojí a vaše půda i rostliny budou vděčné. 

Červen je ideální čas pro výsev dvouletek (38-39). Představíme si jak ty běžné, tak méně tradiční květiny, které nám vykvetou příští rok na jaře. A při důmyslné výsadbě trvalek (40-43) si budeme moci vychutnávat pestrost zahrady až do podzimu. 

Koupací jezírko (48-50) je narozdíl od obyčejného bazénu potěšením nejen pro nás, ale i pro řadu rostlin a okolní prostředí. V novém Receptáři najdete několik zajímavých tipů k jeho založení.

Chystáte se grilovací sezónu přivítat se vší parádou a zvažujete koupi nového grilu? Vyzkoušeli jsme devět elektrických grilů (56-60), které můžete využít v jakémkoli ročním období. Milovníci grilování také jistě ocení řadu grilovacích tipů (66-68) od kuchaře Petra Stupky. Inspirovat se můžete i čtenářskými recepty z pórku, chřestu a cibule (72-75).

Receptář 2018 / 6 - obsah

 

Receptář 2018 / 6 - titulní strana

   
Na návštěvě u Jana Rosáka Jsem kutil z leknutí 6–9
ZAHRADA  
Čas růží 10–12
Rostlina měsíce (mečík) 13
Ošetřování rostlin 14–15
Práce na zahradě v červnu 16–18
Katalog dvouletek 20–21
Popenec léčí i škodí, Rzivost maliníku, Když zelí není kapusta (Jan Kopřiva) 22
Půjdeme na houby 23
Světem rostlin s Václavem Větvičkou 24–26
Tipy a osvědčené rady (Ludmila Dušková) 28–29
Sliz na zemině, Co s ořešákem (Josef Gall), Jak na krtonožky (Jan Kopřiva) 30
Jedovatý tis (Vlastimil Šindelář) 31
Šanta nejen pro kočky 32–33
Vybíráme salát (semenaření) 34–35
Hnojivo (skoro) zadarmo (přírodní hnojiva) 36–37
Známé i neznámé (dvouletky) 38–39
Trvalkové stepi 40–43
Chytré záhony 44–45
Pozdrav z prvohor (jinan) 46–47
Potěšení pro tělo i duši (koupací jezírka) 48–50
Křovinořezy a mulčovače 52 a 54
DOMOV  
Výhry kvalitních střešních tašek 55
Grilujte v létě, v zimě, na terase i na balkoně (vyzkoušeli jsme) 56–60
Vůně uzeného i na dovolené (udírna) 61
Právní poradna 62
Vyrábíme betonové nádoby na pěstování rostlin 64
Co nepatří do myčky? 65
DOBROU CHUŤ  
Malá škola grilování (recepty Petra Stupky) 66–68
Zavařujeme 70
Pórek, chřest a cibule (recepty čtenářů) 72–75
PRO ŠIKOVNÉ RUCE  
Maňásci pro nejmenší 76–77
Zvláčňující pleťový krém 78
ZDRAVÍ  
Řasy pro zdravé klouby 79
Poradna Valdemara Grešíka, horoskop 80–81
Cholesterol zvyšuje riziko mrtvice 82
Bolí vás dlouho záda? (myelom) 84
Aby se nepřisálo (klíště) 85
HOBBY  
Malé křepelky, zdravá vajíčka 86–87
Výstavy a veletrhy 87
Dřevěný svěráček (krok za krokem) 88
Kdo vynalezl tužku? 90–91
Benátsko je i krajem bublinek (cestování) 92–93
Tři dny šlapou vodu (potkani) 94
Křížovka o ceny, sudoku 96–97
   

 

Předplaťte si Receptář

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS