Postní polévky z Podblanicka: kudlánky a fazolková

Popeleční středou začal čtyřicetidenní předvelikonoční půst. V tradičním pojetí se jedná především o půst od masa. Ať už půst dodržujete či nikoliv, jistě přijdou vhod recepty na krajové polévky, které postním zásadám odpovídají, jedly se v postních obdobích během roku a navíc jsou moc dobré:)
Zobrazit celý článek »

Diskuse

vložit dotaz »

kudlánky

(VWPsQNuCb9nv0Zagc7P~QkR6Kvm.h74Vl), 16. 2. 2018, 13:40

U nás byly kudlánky chudší: ke kouskům brambor se daly vařit suché houby, sůl. Když brambory změkly, zakvedlalo se smetanou s moukou a dal se kopr, zakvedlalo se vajíčko. Trochu se okyselilo.

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS