Zdroje: otevrenysuplik.cz, www.youtube.com

Adventní dekorace si vyrobíte z PET lahve i sklenic

Tvoříte? Máte rádi kompilace různých nápadů na výrobu vychytávek a ručně dělaných ozdob? Podívejte se na toto pěkné video, kde vás autor seznámí s výrobou jednoduchých vánočních dekorací. Vyberte si z dvanácti nápadů, jak ozdobit domácnost o Vánocích:

Zdroj: Youtube

Proč vyrábět vlastní adventí ozdoby?

Proč jsou takové nápady bezvadné? Protože si můžete každý přizpůsobit vlastním představám a možnostem. Vyberete si takový materiál, který vám bude vyhovovat a barevnou paletu, která bude ladit s vaší domácností.
Materiál většinou najdete v domácích potřebách, hobby marketech i papírnictví.

Sháníte-li levné ozdoby, které se hodí právně na girlandy, dekorace věnců či truhlíků, poohlédněte se po nabídce řetězců s levným zbožím. Mnohé neprodávají jen knihy nebo oblečení, ale také řadu potřeb do domácnosti a mezi nimi i dekorativní předměty a materiály.

Botičky z PET lahve trochu jinak

Říkáte si, že máte obě ruce levé? Nezoufejte, tyto nápady jsou velmi jednoduché a zvládnou je i starší děti. Vyberte si jednoduchou paletu barev, nekombinujte zbytečně spoustu rozdílných prvků, přírodní materiály vám odpustí přešlapy lépe než jiné. Rustikální a nerovné se vůbec nebijí. K obrazu svému si tak můžete udělat, jakoukoli dekoraci. Třeba stromek s nožkami a botičkami z PET, které jsou desátým výrobkem v kompilaci ve videu.

Základem pro botičky je PET lahev, kterou je potřeba podle návodu rozřezat, spojit horkým lepidlem a obalit filcem, ale klidně jiným kouskem látky, který doma najdete. Botičky můžete ozdobit nejen pentličkami a portou, ale také knoflíky či patentkami. Tavná pistole vám práci urychlí, a pokud nebude koukat lepidlo ven, nikoho ani nenapadne, že nejsou přišité.

Do botiček vlepte dlouhé tyčky nebo očištěné větve. Kornout srolujte, slepte a omotejte provázkem nebo vlnou. Máte-li větší kus látky nebo starý děravý svetr, i ten můžete použít a navíc vypadá opravdu krásně. Dekorace kornoutu je jen na vás. Drobné vánoční ozdoby, ale také šišky, větvičky, bukvice nebo žaludy se na takové zdobení skvěle hodí.

A ještě jeden typ nakonec. Vidíte to také? Botičky s kornoutem nápadně připomínají vánočního gnóma čili trpaslíka, který je populární severskou vánoční dekorací. Přidejte pod kornout vousy a kulatý nosík a budete mít gnóma jedna radost.

Další inspirace na ozdoby z PET lahví

Z PET lahví lze vytvořit širokou škálu vánočních ozdob. Jednoduchou možností jsou hvězdy vyřezané z PET lahve, které se zdobí barvami či flitry a zavěšují na vánoční stromeček. Další kreativní variantou jsou vánoční koule, kde můžete z PET lahve vystřihovat různé tvary, například sněhové vločky nebo andílky, a ty následně zdobit. Tento materiál lze také použít na vytvoření vánočního věnce nebo řetězu na ozdobení okenního parapetu. Pokud máte větší lahve, můžete z nich vytvořit tradiční vánoční svícen s LED svíčkami. Možností je mnoho, proto mohou PET lahve být základem pro vaše vlastní originální vánoční dekorace.

Související články