Kyselina acetylsalicylová tlumí příznaky při chřipce a nachlazení. Má však i další překvapivé vlastnosti. Dokáže bezvadně odstranit tuk a mnohé další nečistoty, hravě si poradí s fleky na oblečení a rychle a účinně vyčistí i potrubí.

K čemu všemu můžete bílou pilulku použít?

  • Na kožní problémy, léčí kuří oka a akné.
  • Likviduje škůdce na rostlinách.
  • K vyčištění stříbrných šperků.
  • S její pomocí odstraníte spáleniny a mastnoty, ale i vodní kámen
  • Zbaví vás mnohých skvrn z oblečení, včetně těch od potu.

Než se do čistění koupelny pustíte

Začněte tím, že si úklid zpříjemníte a pusťte si hudbu, kterou milujete. Než se na čištění koupelny vrhnete, připravte si vše potřebné: kartáče, houbičky, hadříky, papírové utěrky, gumové rukavice, spreje, čistič spár a čističe oken. A samozřejmě je nezbytné z koupelny odklidit vše, co by vám mohlo zbytečně překážet.

Vyrobte si vlastní účinný čistič

Rozpusťte dva aspiriny v teplé vodě a budete mít báječnou směs, která účinně zlikviduje usazené mýdlo i špínu z umyvadla nebo vany. Použít ji můžete pomocí houbičky nebo i ve spreji.

Odstraňte rezavé skvrny

Rezavé skvrny jsou v koupelně opravdu nevzhledné. Rozdrťte pár aspirinů, skvrny namočte a posypte je aspirinovým práškem. Nechejte působit tak 10 minut a následně vše důkladně setřete vlhkým hadříkem a opláchněte. Metoda se skvěle hodí i na úklid toalety. Nasypte do mísy rozdrcený prášek, nechtě působit, spláchněte a dočistěte.

Ochrání i vaši kanalizaci

Aspirin si bravurně poradí i s ucpanými trubkami a odtokem. Nasypte několik rozdrcených tabletek do odtoku nebo potrubí, přidejte 1 sklenici octa a nechte směs několik minut působit. Následně zalijte vařící vodou. Z octu a aspirinu vznikne lehce „výbušná" směs, takže buďte opatrní a pracujte v rukavicích a ochranných brýlích.

Drobné předměty nechte odmáčet

S důkladným vyčištění drobných věcí vám pomůže také aspirin. Připravte si velkou mísu s převařenou vodou a vložte do ní 2 tablety aspirinu. Do připraveného roztoku vložte dané předměty a nechte je asi hodinu namáčet. Na závěr je opláchněte pod tekoucí vodou.

Těžko přístupná místa

Tabletu rozdrťte, nasypte prášek do nedostupné skulinky a zalijte malým množstvím vroucí vody. Nánosy špíny za okamžik povolí a půjdou vám snadno setřít. Využít můžete obyčejná čistítka do uší, dobře se s nimi dostanete kamkoliv.

Zdroje: www.vitalitis.cz, www.adbz.cz, www.bydlimechytre.cz