Zdroje: www.nasdum.eu, www.bknt.cz

Bublinky pro všechny!

Bublinkovou folii zná každý a nejvíc jsou z ní nadšené děti. Všichni víme proč a také si pamatujeme, jak jsme kdysy poctivě bublinku po bublince praskali prsty folii, která se používá především jako obalový materiál k ochraně choulostivých a křehkých předmětů. Láká-li vás folie i nyní v pokročilém věku, nazvěte jí antistresovou pomůckou a vesele si praskejte vzduchové polštářky dál.

Bublinkovou folii však můžete rozhodně použít i jinak. Například díky ní krásně vytřete podlahu, tak jak vám to ukazuje autor kratičkého videopříspěvku z YouTube kanálu Smart Fox:

Zdroj: Youtube

Jak použít bublinkovou folii v domácnosti?

Rozhodně to však není všechno. Bublinková fólie se dá v domácnosti použít nejen jako obal, který využijete jen velmi zřídka, ale také jako izolace, plovoucí materiál, díky kterém můžete vymýšlet i neobvyklé dekorace, ale také jako výtvarný materiál.

Bublinková folie na zahradě

Bublinková folie je rozhodně znova použitelná například v zahradě. Máte-li velké pěstební nádoby, které neradi nebo jen s velkou námahou stěhujete a které může mráz poškodit, pak se zrovna tato folie výborně hodí. Ochrání nejen nádobu, ale také kořenový systém rostlin uvnitř květináče. Málokteré tyto nádoby jsou totiž mrazuvzdorné.

Bublinková folie v domácnosti

Tento typ folie se určitě hodí při stěhování nebo ukládání keramiky, či skla, nicméně to děláme jen výjimečně, ani se nedá říci jednou do roka. Izolovat pomocí folie však můžete také okna či dveře zahradních domků nebo chatek.

Plovoucí aranžmá

Bublinková folie má ještě jednu zajímavou vlastnost, a sice tu, že plave. Pokud jste hračička a baví vás neobvyklé dekorace, můžete bublinkovou folii použít například jako základ plovoucího květinového aranžmá. Z folie můžete vystřihnout jakýkoli tvar, květy s krátkými stonky napíchat do ní a nechat plavat na jezírku, bazénu či ve velké míse nebo váze.

Tvoření s bublinkovou folií

Bublinková folie je také zajímavý výtvarný materiál. Pokud ji obtisknete do měkkého materiálu, jako je například ještě teplý vosk, mýdlo a další, vytvoří otisk podobný medové plástvi.

Nebo bublinkovou folii s dětmi nabarvěte temperami a otiskněte na papír, je to skvělé a nevšední razítko.

Související články