Svátky na začátku prázdnin, zejména pokud vyjdou na některý den v týdnu, patří mezi nejoblíbenější svátky v roce. Letos nám kalendář přeje, takže si v zaměstnání stačí vzít 3 dny dovolené a rázem si i s oběma víkendy přijdete na krásných 9 dnů volna.

Kde je zavřeno?

Co si ale budeme povídat... Zařídit a nakoupit všechno ještě před začátkem vytouženého volna může být někdy pořádný shon, zejména pokud ještě končí školní rok a dítka se chystají odjet na letní tábory či prázdniny u babiček. Pokud necháváte nákupy na poslední chvíli, jistě vám přijde vhod informace, kde si během svátků 5. a 6. července nakoupíte a které obchody budou mít zavřeno.

Dny volna

Máme pro vás dobrou zprávu! Jak na Den slovanských věrozvěstů 5. července, tak v Den upálení Mistra Jana Husa 6. července nemusí mít ze zákona obchody zavřeno. Všechna větší nákupní centra a obchody s potravinami by měly zůstat otevřené, takže si nákupy můžete v klidu rozvrhnout a naplánovat a nestresovat se na dovolené, pokud potřebujete někde ve větším městě něco dokoupit.

Informujte se předem

I když zákon hovoří jasně, raději se před výpravou na nákupy informujte třeba na webových stránkách, zda je v daném obchodě skutečně ten den otevřeno. Dobu dovolených řeší řada zaměstnavatelů celozávodním volnem, z čehož může plynout i zavření obchodů. Zavřeno budou mít pravděpodobně i menší obchůdky.


Zdroje: Rexter.cz, seznamzpravy.cz