Česnek patří i do záchodu

Česnek patří mezi superpotraviny. Je samozřejmě nejpoužívanější v kuchyni, a to po celém světě, ale díky obsahu alicinu je také oblíbený pro léčivé a desinfekční účinky. Alicin v česneku působí nejen antibioticky, ale také antiviroticky či proti plísním. Takových vlastností česneku by bylo škoda nevyužít. Používejte česnek nejen v kuchyni a pro zdraví, ale také v domácnosti. Bakterií, virů či plísní s jeho pomocí zbavíte například koupelnu či záchod.

Jak použít česnek při čištění záchodu

Použití česneku je také nesmírně jednoduché. Pokud chcete jen toaletu jednou týdně vydezinfikovat, stačí jeden oloupaný stroužek česneku rozmáčknout plochou nože, aby se alicin uvolnil, a pak jen vhoďte do záchodové mísy.

Česnek je sice účinná desinfekce, ale nelze jej srovnávat s okamžitým účinkem průmyslově vyráběných gelových přípravků. Proto nechejte působit česnek co nejdéle, ideální je působení přes noc nebo když odcházíte do práce. Nechejte česnek působit několik hodin a pak klidně spláchněte. Ideální je každotýdenní dezinfekce česnekem.

Čaj a česnek na čištění žlutých skvrn v záchodu

To ale není vše. Překvapivě dobře funguje také česnek na odstranění špíny a nažloutlých skvrn. Pokud vám jde také o očištění viditelné špíny, můžete si uvařit z česneku a čaje nálev, který pomůže vydezinfikovat i odstranit žluté skvrny.

Na půl litru vroucí vody budete potřebovat tři stroužky oloupaného a rozmáčknutého česneku a jeden sáček černého čaje. Nechejte vychladnout a nalejte do záchodové mísy. Po několika hodinách spláchněte. Pokud nálev zažloutnutí neodstranil, můžete postup zopakovat.

Vyzkoušejte, jak se osvědčí česnekový nálev u vás doma. Nikdy není pozdě začít používat přírodní prostředky na úklid v domácnosti.

Zdroje: newsy-today.com, adbz.cz