Nářadí pro přesné umístění kliky

Kdo někdy montoval nové kliky do čistých dveří, ví, že zmýlená neplatí. Špatný otvor už nelze vzít zpět. M&T, jediný český výrobce designového dveřního kování, půjčuje kufřík se speciálním nářadím, jehož hlavní součástí je nastavitelná šablona. Vrtání je pak naprosto přesné, na nějaké vyměřování a křížky obyčejnou tužkou můžeme klidně zapomenout.

Zrcadlový vypínač

Mít široký rámeček kolem vypínače nebo zásuvky je docela vtipné, ale asi se zpočátku nevyhneme malému úleku, když půjdeme kolem, kdo že se nám to v nich odrazil. Obzor, z jehož dílny takové vypínače jsou, myslel na všechno, zespodu rámečku je lak, který odolává oděru, takže zrcadlo při montáži nepoškodíme, a navíc je vše v bronzovém odstínu. Tudíž odlesky nejsou tak výrazné.

Poslušný koš

Když už si člověk doma nemá s kým povídat, může to zkusit s odpadkovým košem. Ovšem smí říct pouze: „Open can!“ Jinak se víko neotevře. Ano je to takzvaný bezdotykový koš ovládaný nejen hlasem, ale také pohybem ruky, tudíž nemusíme na nic šlapat. Pojme 58 l tříděného odpadu, je z nerezu a povrchově upravený tak, aby na něm neulpívaly otisky prstů ani choroboplodné zárodky, a nabízí jej společnost Simplehuman.

Neúnavní hlídači komfortu v domě

Čidla sledují počasí, a když se strhne jeho nepřízeň, dají pokyn markýze, aby se stáhla, nebo venkovním žaluziím, aby se zasunuly. Řídící jednotka může tímto způsobem ovládat i okna zimní zahrady. Že je to zbytečnost? „Jestliže třeba chcete, aby v ní teplota nikdy neklesla pod 18 °C, nastavíte hodnoty tak, že se automaticky spustí vytápění,“ vysvětluje Ing. Miroslav Culka, obchodní ředitel společnosti DAFE-PLAST, která toto zařízení nabízí. „A aby v ní v létě zase nebylo příliš horko, díky čidlům se zatáhne zastínění nebo otevře větrání. Uvnitř bude přesně tak, jak to máte nejraději, aniž byste výkyvy teplot museli neustále sledovat.“ A to už smysl dává, ne?