Patříte mezi ty, kteří neustále hledají způsoby, jak zvelebovat koupelnu, ale vaše plány hatí rychle zanesené spáry mezi kachličkami? Pak pro vás máme skvělý tip! Sežeňte si bílou parafínovou svíčku a s její pomocí spáry dejte do pořádku. Vaše koupelna se zaskví bílou barvou - barvou čistoty.

Mnoho "zaručených" metod

Někdo zkouší nasypat jedlou sodu do bělidla a udělat ze směsi kašičku, kterou pak pracně aplikuje pomocí starého zubního kartáčku na zašlé spáry. Další naopak koupí drahý přípravek na spáry v tužce a až doma zjistí, že to není žádný zázrak a za své peníze od tohoto přípravku čekal mnohem více. Další z nás používají parní čističe, aby se plísně ve spárách zbavili už navždy.

Je-li u vás doma potřeba hygieny a estetického vzhledu koupelnových nebo kuchyňských kachliček a spár mezi nejdůležitějšími požadavky, pak jistě budete chtít čisté spáry čistými také dlouho udržet. Věnujte proto pozornost našemu jednoduchému a finančně nenáročnému návodu, jak na to pomocí bílé parafínové svíčky.

Jednoduše čisté díky parafínové svíčce

K čistým bílým spárám v koupelně vám pomůže parafínová svíčka, kterou vezmete do ruky a tupým koncem začnete přejíždět mezi kachličkami tam, kde vidíte nějakou nečistou nebo zašlou spáru. Pokračujte systematicky, aby se vosk dostal do všech spár, i do těch, které jsou dosud čisté. Vosk pomůže s jejich impregnací a voda po něm jednoduše sklouzne ihned pryč.

Vyčistí a odpuzuje vodu

Skvělé na tomto způsobu je to, že vosk pomůže odpuzovat vodu z povrchu spár, a ty zůstanou po dlouhou dobu čisté a bílé. Je dobré tuto metodu po čase zopakovat, aby se opět ve spárách vytvořila vrstvička vosku, který slouží jako odpuzovač vlhkosti. Tím zároveň docílíte toho, že spáry mezi kachličkami nebudou plesnivět.

I jednoduché triky mohou být účinné, tento rozhodně stojí za to vyzkoušet! Určitě se při tomto způsobu nenadřete tolik, jako byste používali zubní katáček!