Zdroje: homesteading.com, living.iprima.cz

Pěstujte stálezelené keře a stromky na balkoně

Nejjednodušší a nejvděčnější je osazení truhlíků stálezelenými keříky a jehličnany. Je jich na výběr velké množství, a proto můžete ozvláštnit pohled na balkon či terasu různými odstíny zelené i texturou. Mezi tyto stálezelené rostliny rozhodně patří túje, ale také smrčky. Pěkný tvar mohou mít kaskádovitě rostoucí borovičky, ale také buxus, který můžete tvarovat, jakkoli se vám zlíbí.

Okouzlující zimní dekorace balkonu i parapetu okna

Pokud toužíte po barvách a snad i kvetení, pořiďte si vřesy či vřesovce. Rozhodně ozdobí okna i balkon na podzim, ale i přes zimu dokáží kvést. Vřesy zvládnou dobře i mráz, ale u všech rostlin buďte opatrní se zálivkou. Rozhodně nezalévejte, když mrze, a také truhlíky by měli být nezamrzající nebo chráněné proti promrznutí.

Nechcete se trápit pěstováním rostlin v zimě?

Dlouho vydrží v truhlících i zapíchané větvičky jehličnanů. Sice je to jen dočasná dekorace, ale poslouží dobře. Můžete je doplnit i decentními doplňky. Pěkně vypadají například dřevěné dekorace či slaměné řetězy, které se dříve používaly i ke zdobení vánočního stromečku. Krásně budou vypadat i větvičky šípkových keřů s plody.

Pěstuje krásné, ale pichlavé keříky s bobulkami

Cesmíny a mahonie patří také mezi stálezelené druhy a mají zajímavý tvar listů, který vypadá nádherně i pod sněhem. Kromě toho si v zimě drží i kulaté červené či modré plody. Cesmíny i mahonie jsou velmi zdobné v průběhu celého roku, a to nejen během kvetení. Nezapomeňte ani na tisy, i ty lze pěstovat malé a drobné.

Zimní balkonové dekorace bez zeleně

Fantazii se meze nekladou, a proto klidně sáhněte i po jiných dekoracích, které zvládnou mráz a sníh. Decentní světýlka nebo lucerny budou vypadat pěkně a k zimě rozhodně patří, i když už je po Vánocích.