Proč použít na fleky právě pěnu?

S tímto nápadem se světu představila Australanka, která používá sociální média k šíření nápadů na úklid a údržbu domácnosti, a hned sklidila vlnu uznání. Jednoduchý trik s pěnou na holení lze totiž použít i na některé velmi jemné a na údržbu náročné materiály. Koberce s vysokým vlasem nebo dekorativními uzlíky, sedačky z jemného umělého semiše, ale i velurové boty lze očistit právě pomocí pěny na holení, kterou často míváme už doma.

Jak na fleky od vína a omastku?

Pěnu jednoduše naneste na skvrnu od vína či mastnotu a jemným třením pomocí hadříku odstraníte pěnu i nečistotu. Na starých skvrnách nechejte pěnu působit a pak, pokud to lze, vyperte. Jednoduchý způsob, kterým nepoškodíte ani dražší materiály, je rychlý a efektivní. Čeho se ale vyvarovat?

Na co dát při čištění fleků pozor?

Hlavně materiál nikdy silně nedřete. Pokud jsou po použití pěny stále patrné zbytky fleků, zkuste trochu pěny přidat, aby se místo pořádně navlhčilo.
Co dodat? Pokud použijete pěnu na holení k čištění v domácnosti, pamatujte, že materiál bude poměrně dlouho vonět po pěně, i když její zbytky z materiálu důkladně vytřete.
Raději vždy použijte obyčejnou bílou pěnu, v žádném případě ne modré gelové pěny a podobně. Mohly by zanechat na čištěném materiálu barevnou stopu.

Proč pěna na fleky funguje?

Nemusíte se také obávat toho, že byste používali nějakou brutální chemii. Pěna na holení je většinou jen našlehaná voda s mýdlem a troškou alkoholu. Navíc ji běžně aplikujeme na pokožku tváře i celé tělo, takže je jasné, že se obejdete bez ochranných pomůcek při čištění. Pěna je rozhodně bezpečným a praktickým čistícím prostředkem.

Zdroje: https://www.dailystar.co.uk, https://www.lifee.cz