Zdroje: ahaonline.cz, toprecepty.cz, freshiprima.cz

Karel Gott miloval krásné ženy a dobré jídlo. Zlatý Slavík sám uměl v kuchyni leccos vykouzlil, po svatbě s Ivanou Gottovou ale přenechal vaření spíše své manželce.

Zpěvák měl celou řadu oblíbených pokrmů a nebál se ani ostrých jídel či asijské kuchyně. "Děláme samozřejmě tradiční jídla, ale také jsme si oblíbili asijskou kuchyni," prozradil kdysi Gott webu ahaonline.cz s tím, že je řadu zahraničních specialit naučila jejich filipínská hospodyně.

Za svého života se stihl podělit Karel Gott o několik rodinných receptů a nechyběl mezi nimi maďarský guláš.

Ingredience:

Na maďarský guláš budete potřebovat pouze několik zcela běžně dostupných surovin a koření.

Před vařením si nakupte:

* 600 g hovězí kližky
* 2 lžíce sádla
* 200 g cibule
* sůl
* mletý pepř
* 2 polévkové lžíce mleté sladké papriky
* 4 stroužky česneku
* 2 červené papriky
* 2 pálivé papričky
* 500 ml masového vývaru
* 1 polévkovou lžíci sušené majoránky

Postup:

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Na rozehřátém sádle či oleji osmahneme v hrnci cibuli dozlatova, přidáme maso a ze všech stran ho opečeme a podlijeme vodou.

Následně maso podusíme ve vlastní šťávě a když se zredukuje šťáva, přidáme mletou papriku. Necháme ji pouze lehce zapražit a ihned podlijeme horkým vývarem tak, aby maso bylo potopené maximálně do dvou třetin.

Přidáme utřený česnek a dále dusíme pod poklicí. Když bude maso poloměkké, přidáme nakrájené papriky a chilli papričky bez semínek a vaříme, až je vše krásně měkké. V případě potřeby přidejte během dušení vývar, aby se vám směs nepřipekla ke dnu. Guláš nezahušťujeme. Dochutíme ho solí, pepřem a sušenou majoránkou.

Jako přílohu můžete zvolit pečivo, houskový knedlík a někteří labužníci si guláš vychutnají také s těstovinami. To už necháme na vaší fantazii.