Zdroje: www.simplemost.com, homesteady.com

Vypuďte myši česnekem, heřmánkem a dalšími

Nejen myši doma potrápí, ale často jim vadí pachy, které jsou nám docela příjemné. Pavouci, komáři i otravné mouchy nesnášejí některé zcela přírodní prostředky, které navíc už máme často doma. Použijte koření, pomůže vám s odpuzením myší i dalších dotěrných nezvaných hostů. Esenciální oleje se zase hodí přidat při praní prádla nebo do vody na vytírání podlahy.
Důvodů, proč používat přírodní prostředky, je celá řada. Průmyslově vyráběné přípravky nejen páchnou, ale mohou způsobit i zdravotní problémy, o dopadu na životní prostředí ani nemluvě. Vyzbrojte se heřmánkem, česnekem, rozmarýnem, mátou či levandulí. Aromatické byliny a potraviny jsou myším i pavoukům a mravencům natolik nepříjemné, že si začnou hledat domov jinde.

Heřmánkový čaj proti myším

Silně aromatické odvary a čaje můžete připravit jednoduše. Stačí svařit několik lžiček sušeného koření a bylin ve dvou deci vody a nechat vychladnout. Na odpuzení myší se doporučuje především máta, rozmarýn a heřmánek. Nejenže myším nevoní, ale také likvidují jejich pachové stopy a hlodavci nenajdou své cestičky, kudy se dostávali k potravinám nebo do svých skrýší. Z odvaru sceďte vylouhované koření a přelijte do lahvičky s manuálním rozprašovačem. Aplikujte především ke skříňkám v kuchyni a všude, kde jste zaznamenali výskyt hlodavců.

Repelent proti myším z česneku

Česnek se doporučuje jako odpuzovač myší, který vadí i pavoukům. V hrnku se studenou vodou nechejte den louhovat propasírované tři stroužky česneku a sceďte. Nálev použijte jako sprej. Pokud chcete vypudit pavouky, aplikujte roztok především do koutů, za nábytek, do rohů oken nebo dveří a všude, kde obvykle nacházíte pavučiny. Myším nastříkejte česnekový odvar kolem kuchyňské linky, ale také za skříně s oblečením nebo jinde, kde si dělají hnízdo. Rozhodně ošetřete místa za pračkou, myčkou nebo jinými spotřebiči, kde si myši rády stelou a okusují nejen kabely, ale také těsnění nebo izolaci.