Zdroje:www.svetkreativity.cz, www.wikihow.cz

Káva se hodí i na vlasy

Pokud toužíte po přírodním vzhledu, anebo máte na barvy směsi na vlasy alergii, pak se použití kávy vyloženě nabízí. Káva a jiné domácí suroviny nefungují tak dobře jako průmyslově vyráběné barvy a přelivy. Opakovaným používáním však dosáhnete ztmavení šedin, a navíc bez nepřirozeného jednobarevného vzhledu vlasů. Přírodní prostředky jednoduše fungují, ale bývají o něco slabší.

Šediny v hnědých vlasech schová káva

Na barvení šedin pomocí kávy stačí použít velmi silnou vychlazenou kávu bez sedliny a jablečný ocet. Vlasy umyjte obvyklým způsobem a na vlhké aplikujte celý obsah hrnku s kávou. Určitě se hodí také zabalit skalp do igelitového sáčku. Ne snad proto, že by bylo nutné udržet teplotu, ale aby vám káva nestékala na ramena a krk.
Kávu nechejte půl hodiny působit a následně opláchněte jablečným octem. Díky octu se barva zafixuje, ale také uhladí povrch vlasu a vaše hříva bude krásně lesklá, jako po nejlepším kondicionéru.

Tipy na směsi s kávou proti šedinám

Varianta 1

Šediny obarvíte také směsí, která používá naopak mletou kávu a nikoli tekutinu. Vyzkoušejte, který způsob je vám příjemnější a který má lepší výsledky na vašich šedinách. Barvení má jiné výsledky podle kondice vlasu.
Ingredience smíchejte a aplikujte. Nechejte působit zhruba půl hodiny a dobře omyjte čistou vodou.

Na barvení šedin v hnědých vlasech budete potřebovat:

2 lžíce ještě mokré sedliny z kávy

2 lžíce oleje dle vašeho výběru

1 lžíce kakaa

½ lžičky tekutého medu


Varianta 2

Jiná směs je vlhčí a tekutější, ale třeba bude vyhovovat právě vám. Na ztmavení šedin ve hnědých vlasech můžete také použít směs kávy, zeleného čaje a bobkových listů. Tato směs funguje i na barvení obočí, můžete ji aplikovat jen na šediny, ale také na zbytek vlasů.

Na směs si připravte:

150 ml vody

1 lžíci kávy

2 lžíce zeleného čaje

3–4 bobkové listy

1 lžíci oleje – volba oleje je na vás, může být kokosový, olivový nebo obyčejný

V nádobě uveďte vodu k varu a povařte napřed zelený čaj. Do vychladlého silného čaje vmíchejte kávu i olej. Směs aplikujte přímo na šediny a nechejte působit 30 minut.

Související články